Greg Brejden - Prvi deo

Zajedno ćemo istražiti i ispitati ovaj izgubljeni način molitve. Zašto je uopšte izgubljen? Kada se to desilo? Šta to znači za nas u ovom trenutku? Kako bi naš svet bio drugačiji, da smo imali tu informaciju ranije?

Da bi razvio ovo telo informacija, voleo bih da podelim nekoliko priča sa vama. Počeću da ih pričam sada, a završiću ih kasnije, kada budemo imali sve informacije koje će upotpuniti smisao priča koje ću vam upravo ispričati.

Voleo bih započeti sa par misterija kojima sam imao priliku prisustvovati nedavno. Misterije kojima današnja, moderna nauka ne pravi nikakvog prostora za postojanje. Kažem misterije, u smislu onoga sto smo navikli da očekujemo da vidimo u našem svetu, danas, u kontekstu onoga što nam naša nauka, fizika i hemija dopuštaju da vidimo.

U prastarim tradicijama, i onima koje održavaju svoj tok i dan danas je ono što mi vidimo kao čudo, njima sasvim normalna stvar, nešto veoma uobičajeno i očekivan u obruču njihovih shvatanja, jer im njihov sistem verovanja dopušta to. Njihov sistem verovanja kaže: Naravno! Dok reagujemo jedno sa drugim u našem svetu, dok reagujemo sa kreativnim silama našeg kosmosa, naravno da očekujemo ove rezultate! Dok smo se mi sa druge strane, u našem zapadnom svetu, u poslednjih 1700 godina separatisali od kreativnih sila kosmosa , i u toj separaciji smo zaboravili svoja čuda.

Prva priča koju bih ispričao je za neke ljuder jedna od najdirljivijih i najkraćih, koje sam imao priliku da podelim. Nedavno sam svedočio jednom video snimku koji je snimljen u bolnici u kojoj ne koriste lekove popularne medicine, i koja se nalazi u Kini, gde se praktikuje na dnevnoj bazi, nešto što bi mogli nazvati način molitve, oni to možda ne bi tako nazvali, ali taj način obuhvata sve stavke molitve o kojima ćemo pričati u ovoj knjizi. Ovaj video je toliko moćan i inspirišuć, jer nam dozvoljava da vidimo sopstvenim očima, u realnom vremenu, velike mogućnosti našeg odnosa sa kreativnim silama našeg sveta. Video počinje u bolesničkoj sobi, gde leži pacijent- žena, koja ima kancerogeni tumor veličine 7,5 cm, u svojoj bešici. Na stolu pored, nalazi se kompjuter i CRT monitor, na kome vidimo ultrazvučni snimak, baš kao što se koristi na zapadu, sa trudnicama za posmatranje nerodjene dece, kako bi se video fetus u ženinoj utrobi. Ultrazvuk kancera ove pacijentkinje, postavljen je sa leve strane tog monitora. Skenirali su njen kancer, i stavili njegovu zamrznutu ultrazvučnu sliku na levu stranu monitora, da bi služila kao referenca. A na desnoj strani monitora, prikazali su skener ultrazvuka u realnom vremenu, iste pacijentkinje, kako bi posmatrali njegovu reakciju na ovaj način molitve, i kasnije ga uporedili sa levom stranom, gde je slika zamrznuta.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

4 Comments

 1. Goran

  Interesantna tema! Jos jedan dokaz da se od nas kriju veoma bitne i po zivot vazne uput,upozorenja.
  Velika hvala za ovaj prijevod.
  A gdje je ostalo?

 2. radaradmila

  Hala Vam sto ste nam omogucili da znamo da ova knjiga postoji. Gde se moze kupiti?

 3. Koliko mi znamo nema. Inače je ne bi prevodili.

Leave a Comment