Shvatam

Ja sam okean misli, koje su me oblikovale u osobu. Menjam misli i osoba se menja. Koja zanimljiva igra! Konstantno nešto privlači moju pažnju i fokus, i tako polako ulazi u moj život. Postaje deo mojih misli. Ako one traju u meni intenzivno i snažno neko vreme, to postaje moje uverenje, verovanje i osobina karaktera ličnosti koju sam kreirala i izgradila. Recite, zar nije to čudo? Zar nije to najveće čudo, i direktno učestvovanje u izgranji sopstvenog života, a samim tim i slike celog ovog sveta, kakva je danas. Nema mesta za osudu i kritikovanje drugih, već sostvenu promenu. Kako se menja ličnost, tako se menja i globalni svet.

Osluškujte i Pratite

Osluškujte i pratite signale svoga tela. Ono vam uvek nešto govori. Da li ste gladni i žedni? Šta sada želite da jedete? Koju hranu? Da li imate potrebu da se krećete? Da li vam se šeta, ili imate želju za nekim laganim i prijatnim vežbama? Da li pratite signale svoga tela? Da li vas nešto boli? Da li osećate tromost? da li imate višak kilograma? Da li imate potrebu za fizičkim radom? Vaši odgovori na ova pitanja, i možda još neka druga koja možete sebi postaviti su poruke koje vam šalje vaše telo, vaše svemirsko odelo u ovom životu. Poslušajte ga, jer ono vam je veran prijatelj.

Jednostavno je tako

Verujem da nisam, pa zato radim sve da budem. Verujem da nisam ljubav, pa je tražim u svemu. Verujem da nisam veličanstvena, pa veličastvenost tražim u svemu. Potrebna mi je pomirenost i potpunost koja jesam. Most uvek spaja dve obale. Neverovanje traži verovanje, kao što minus privlači plus. U ovoj ekspediciji dualnosti, svaki korak napred, ima svoj korak unazad. Verujući i ne verujući krećemo se evoluciski učeći koliko smo veličanstveni, savršeni i prelepi. Jednostavno je tako!

Pažljivo slušajte svoje unutrašnje misli

Ja ‘poravnavam’ sebe sa ljudima koji podržavaju moj rast. Ako upoznate nekoga čija duša nije ‘poravnata’ sa vašom, pošaljite im ljubav I nastavite dalje.

istinska sreća dolazi iz nas

Kada se nađete u vrhuncu besa

Kada se nađete u vrhuncu besa, osoba koja smatrate da ga izaziva jeste vaš najveći učitelj u tom momentu. Ta osoba vas uči da još uvek niste savladali sebe, i da još uvek ne znate kako da izaberete mir kada vam neko ‘igra’ po živcima.

photo by_AndreeWallin

Oproštaj je najmoćnija stvar koju možete učiniti za sebe

Oproštaj je najmoćnija stvar koju možete učiniti za sebe na svojoj spiritualnoj stazi. Ako ne možete da naučite da oprostite, možete zaboraviti na stizanje do više nivoa svesti.

oprostite

Sposobnost prihvatanja

Sposobnost prihvatanja kako jeste, govori o snazi naše svesti! Koliko god je više svesnosti da razumemo i prihvatimo kako jeste, toliko svetlost naše svesti ima otvorena vrata da nas još više probudi i ojača. Sposobnost prihvatanja je svest na delu!

leci

Velovi

Koliko se dublje i više povezujemo sa sopstvom u nama, toliko dublje i više svetlo naše svesti razgrađuje sve što u nama nije istinsko. Sagoreva sve što je iluzija, obmana, predrasuda i ograničenje bilo koje vrste. Spadaju velovi neistina kojima smo se zaodenuli, a tako spadaju i tereti koje smo nekada ponosno nosili, jer smo verovali u njih. Fokusom naše svesti na sve što se dešava u nama raspirujemo tu vatru svetla istine pred kojom gori sve što istina nije. Ostaje u nama prostornost slobode, sve više i više!

leci

Unazad, Unazad

Ne ljutite se i ne bunite se kada vas život natera na korak unazad, jer je to neophodno i potrebno. Kroz te trenutke se rasvetli deo koji nismo dobro videli, pa nam nadođe još veća snaga, želja i volja za životom. Preplavi nas neka radost i neki entuzijazam pun ideja i žara. Život je bogatstvo i život je radost jer smo svi toliko povezani stvaranjem koje nas ispunjava i veseli. Stvaranje proizilazi iz ljubavi kojom smo blagosloveni.To je večni krug dobrobiti, izvora i života, zato korake unazad prigrlite kao ogromnu priliku za napredovanje!

leci

Vreme

Koliko god više vremena provodimo u sadašnjosti, sve više osvešćujemo i shvatamo da prošlost i budužnost u stvari ne postoje. To je iluzija našeg uma, koje na takav način kontroliše našu poistovećenost sa njim a ne sa bićem. To je zbog toga što um jedino može da živi kroz prošlost, sećajući se i analizirajući šta je bilo, ne bi li preskočio sadašnjost predviđanjem budućnosti. Postoji jedino sada! Postoji jedino sadašnjost u kojoj se sve dešava.

Leci