Čudesno naše telo

Postanite još svesniji vašeg izbora kako želite da tretirate svoje telo koje je poput čuda. Obraćajte mu se dok vežbate, dok ga hranite zdravom hranom, I dajete mu dovoljne količine sveže vode. Blagosiljam te čudesno moje telo. Tako što ću biti svesnija kakva si savršena kreacija, izbegavaću da te tretiram loše.

photo by: burtn

Stvari koje cenite

Provedite svakodnevno par minuta pišući pet do deset stvari koje cenite, bez obzira koliko male bile. Kada cenite vi ste u stanju primanja koje vam dopušta da prihvatite još više od Univerzuma. Ono čemu poklanjate pažnju raste!

photo by: alierturk

Vaš čitav koncept ‘uma’

Vaš čitav koncept ‘uma’ treba da se značajno proširi. O umu se više ne može misliti kao o nečemu što je ograničeno mozgom ili intelektom. On postoji u svakoj ćeliji našeg tela. Svaka misao koju mislimo ima biohemijski ekvivalent. Svaka emocija koju osetimo, takođe!

photo by: anupjkat

Energetske vrpce

Juče, nakon što sam pročitala mail jedne svoje poznanice koja je zatražila moju pomoć ( spas iz situacije koju je već mnogo puta ponovila) odjednom sam postala toliko umorna, da sam mislila da ću zaspati tu na licu mesta! Nisam osetila ovakav gubitak energije već godinama. Shvatila sam da ta situacija potpuno isisava svu moju energiju, i to na veliko!! Zamolila sam svog kolegu  da mi pomogne da presečem energetske konce koje su me povezivale sa tom osobom.  I u roku od pet minuta, bilo mi je dobro. Od krucijalne je važnosti za vaše zdravlje da identifikujete i rešite se energetksih vrpci koje isisavaju život iz vas.

photo by: moai87

Naše sopstvene duše

Naše sopstvene duše koriste svaku moguću priliku da nam skrenu pažnju ovih dana. Toliko mnogo bolesnih stanja se isceli onda kada pustimo stari bes i ogorčenost! Jednostavno, ali nije lako. Kako vi izlazite na kraj sa ovim?

photo by: sugarcream

Ja, od svih ljudi

Ja, od svih ljudi, zaslužujem sopstvenu negu i veštinu da cenim sebe. 

volim sebe

Žensko telo

Svaka devojčica na planeti rođena je da voli svoje telo i njegove procese. Posmatrajte bilo koju dvogodišnju devojčicu kako igra, trčkara naokolo, i pliva golišava. I posvedočićete besramnoj prirodi onoga šta znači voleti svoje telo. Kako onda toliko mnogo žena  vremenom zamrzi svoje telo, i njegove procese: menstrualni ciklus, trudnoća, porođaj, dojenje, menopauza? Osećati se prelepom –  iznutra i spolja – znači da se sećate saznanja sa kojim ste se rodile – da vi zaista jeste prelepe. I bilo koja patnja, sramota ili strah u vezi vašeg tela, i stanja vašeg zdravlja su nešto što ste usput naučile – a ne nešto sa čim ste se rodile.

– Kristjan Nortrap

photo by: syb-d33awul

Šta vi radite kako biste završili krug u ovoj godini?

Ne mogu se setiti kada sam poslednji put ‘izašla’ za Novu Godinu. To je obično vreme kada ‘ulazim unutra’ i razmatram proteklu godinu kroz svoje dnevnike, kalendare, i snove. Ovo stvara osećaj završenog kruga u mom telu/umu/duhu i raščišćava stranicu za potpuno novu godinu. Ja 2012. nazivam godina koja je ‘izgradila dušu’. Dovela me je na kolena, i drago mi je što je gledam dok odlazi. Šta vi radite kako biste završili krug u ovoj godini?

PHOTO by: mizuk0

Zakoni obnavljanja

Svakog dana kada se probudimo možemo početi ispočetka. Čak šta više, svaka ćelija u našem telu obnavlja se svakih sedam godina – a neke ćelije – kao one u našim ustima ili stomaku, obnavljaju se mnogo brže, u roku od nekoliko meseci. Svest kreira telo – a energija vaših misli i verovanja je magnet za vrstu zdravlja i tkiva koje stvarate svakog dana. Uhvatite korak sa sobom i naučite zakone obnavljanja u ovoj novoj godini!

– Kristjan Nortrap

photo by: ninepixels

Identifikujte svoja ograničavajuća verovanja

Napišite sve što želite u životu. A zatim otpustite kočnice. Kako bi bilo kada biste pustili svoje kreativne talente ili svoje istinsko ja da se u potpunosti manifestuju? Radeći ovo, uspećete da identifikujete svoja ograničavajuća verovanja koja vas blokiraju od postignuća svega onog što možete biti i raditi.

photo by: cathydelanssay