Šta vi radite kako biste završili krug u ovoj godini?

Ne mogu se setiti kada sam poslednji put ‘izašla’ za Novu Godinu. To je obično vreme kada ‘ulazim unutra’ i razmatram proteklu godinu kroz svoje dnevnike, kalendare, i snove. Ovo stvara osećaj završenog kruga u mom telu/umu/duhu i raščišćava stranicu za potpuno novu godinu. Ja 2012. nazivam godina koja je ‘izgradila dušu’. Dovela me je na kolena, i drago mi je što je gledam dok odlazi. Šta vi radite kako biste završili krug u ovoj godini?

-Kristjan Nortrap

PHOTO by: mizuk0
PHOTO by: mizuk0

8 Comments

 1. jovanajovana

  Zasto zatvarati krug uopste?
  Zivot se i onako stalno nastavlja i nema pauzu. Nikada nije kraj :-)!
  Ja stavljam zarez svake godine ,a nikada tacku. Tipa …2011 divna godina,2012 jos bolja,2013 najbolja godina,2014 …:-)

  • Vina

   Slažem se sa tobom, ali ovde se to više odnosi da pustimo sve što je bilo u prošloj godini neki naš izazov, da pustimo negativne emocije, ozlojeđenost, patnju i sl. trenutke, i da blagosiljamo prošlu godinu i time zatvorimo jedno poglavlje u svom životu. Novi početak, i sećanje samo lepih stvari, naučenih lekcija i radosti. Ja sam to tako razumela 🙂

 2. jovanajovana

  A tako! 🙂 hvala Vina!
  Prosla godina je bila davna,i sve dobro i lose se desavalo u moju korist.
  Prastam!:-)
  Oprastam sebi to sto nisam upisala master studije i zatvaram taj krug jadikovanja 🙂 (zbog cega sam se lose osecala mesec dana) jer mi je to dalo puno vremena da se sebi posvetim kao nikada do sada.:-) ALI upisujem ih ove godine i to ce mi obeleziti ovu najbolju godinu do sada. 🙂 u nove radne pobede! 😀
  :-*:-*:-*

 3. vasiljvatra

  meni je 2012 godina bila naporna, puno promena, previranja, sazrevanja, promene su bule unitrasnje, a na spolja se nista nije promenilo, radila sam puno, a reziltati su bili minimlani ili nikakvi 🙁 Nadam se da je 2012 godina u stvari samo priprema za 2013, i da sav ulozen napor ce se isplatiti u ovoj godini 🙂 verujem u 2013 u u eru vodolije 😉 jer je inace to moj horoskopsku znak 😉 bolje verovati u svasta nego ni u sta!

 4. Igor90

  Kraj godine moze biti pogodno vreme da predahnemo,osvrenemo se,pogledamo malo u proslost i proanaliziramo sebe i svoj put.Koliko smo postigli od onoga sto smo zeleli? Koliko nismo? Zasto? Gde smo mogli bolje? Gde smo bili odlicni? Gde smo bili tvrdoglavi? Naravno ne treba kriviti sebe za neuspehe i greske,nego ih uociti i uciti iz njih,savladati tu lekciju i one se nece ponavljati.Kako nastavljamo putem pravicemo i nove greske tako da se protiv toga ne moze,treba ih sa radoscu prihvatiti one su najbolji nacin ucenja!
  Ali sta je kalendar? Ljudska tvorevina.Sta je vreme? Nemamo adekvatan odgovor na to pitanje.Ja licno mislim da je iluzija koju nam je priroda podarila kako bismo mogli da sagledamo sebe iz ovog denziteta i sa ovim stanjem svesti.To je samo moje misljenje,vi imate neko svoje.Hocu da kazem da ne treba na silu da donosimo neke zakljucke,zavrsavamo etape u svom zivotu,poredimo se,samo zato sto je neko tamo rekao da nije vise 2012. nego 2013. To nema mnogo veze sa nama mi idemo ka svojim ciljevima,idejama,izazovima polako ali sigurno,korak po korak,dana po dan i ne treba da se mnogo osvrcemo na neki datum koji ustvari ni ne postoji.

 5. Semsa

  Hahahaaaa pokusavam da 2012godinu zaboravim.Ipak joj hvalaBila je strog ucutelj.Vrlo se radujem 2013godini s ljubavlju je icekujem,jer znam da ce biti divna za mene.Iskreno se nadam da ce i mnogi drugi u 2013godini biti srecniji.

 6. :-)

  2012. je meni na polju kreativnosti i posla donijela dosta sjajnih bisera, posluzila je za brisanje emotivnih priraslina, realizovanje divnih putovanja; u 2013 otvaram se za nove uspjehe i emotivno cvjetanje. ja cu da zavrtim svoj spin a ne krug:-)

Leave a Comment