Greg Brejden - Prvi deo

Te godine, Konstantnin je sastavio savet, koji je postao poznat pod imenom ‘Savetništvo Najseje’ u četvrtom veku, i tokom tog perioda ovo savetništvo je preporučivalo da bi mistično i slabo organizovana grupa informacija koju danas znamo kao našu Bibliju, tebala biti malo preciznije uređena. S’toga je savet prešao preko svih tih podataka koji su obuhvatali mnoge knjige i izmešane tekstove, od kojih mnogi nisu bili ni povezani, samo naslagani rolovi papirusa.

Oni su tokom tog filtriranja materijala, otkrili da su pojedini izgledali toliko mistično da ih jednostavno nisu razumeli, i predpostavili su da ih niko u budućnosti takođe neće razumeti, I jednostavno ih nisu uvrstili u finalnu kolekciju infromacija. Predpostavili su da su pojedine informacije previše moćne za ljude tog vremena i da im to jednostavno ne bi služilo u korist. Zato su ih uklonili. Ukupno 25 knjiga uklonjeno je iz našeg biblijskog teksta, na osnovu zaključka tog saveta. I to ne samo tih 25 knjiga, već i mnogo dodatnih tekstova i referenci. Tako da je ukupno 45 knjiga, za koje ja pouzdano znam, uklonjeno iz naše istorije. A one koje su ostavili, su preuređene i usklađene u ono što danas zovemo Biblija.

Među knjigama koje su izgubljene iz našeg biblijskog teksta, nalazi se gospel o rođenju Marije, fascinantna knjiga, koja je sada pronađena, prevedena i dostupna. Ona priča priču o majci Isusa iz Nazareta, i o njenoj majci. Knjiga kaže da je Isusova majka Marija, imala majku, koja je imala 88 godina kada ju je rodila. I da su njih dve bile školovane po ezoteričnoj tradiciji Asena. Čiju je tradiciju Isus primenjivao. Ovo je fascinantna knjiga, koja prikazuje detinjstvo Isusa u najsitnije detalje, život mladog proroka, koji se miri i prihvata moći i sposobnosti sa kojima je došao na ovaj svet kako bi otkrivao.

Ono što ova knjiga takođe govori, je to da je svako na ovaj svet došao upravo sa tim istim moćima i istim sposobnostima koje ne priznajemo, odbacujemo i zaboravljamo veoma rano u životu, i kasnije živimo posledice toga. Jedina razlika između Isusa i nas, je ta da on nije zaboravio te moći, čak šta više, bio je ohrabren i imao je podršku da ih razvije i poštuje, od strane roditelja koji su održavali ezoteričnu tradiciju Asena.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

4 Comments

 1. Goran

  Interesantna tema! Jos jedan dokaz da se od nas kriju veoma bitne i po zivot vazne uput,upozorenja.
  Velika hvala za ovaj prijevod.
  A gdje je ostalo?

 2. radaradmila

  Hala Vam sto ste nam omogucili da znamo da ova knjiga postoji. Gde se moze kupiti?

 3. Koliko mi znamo nema. Inače je ne bi prevodili.

Leave a Comment