Luiz L. Hej - Dopuštanje prosperiteta – drugi deo

Znači, ako imaš novca, onda si loša osoba…

Da, upravo tako, i još su stalno govorili da nikad ne treba da imam kreditnu karticu… ali ja sada imam svoju kreditnu karticu, međutim, stalno se sabotiram kada hoću da je iskoristim… Ja nađem načina, uvek, da platim stanarinu i svoju hranu… a kada mi u životu krene, kada zaradim više novca i postanem uspešnija na poslu, ja uvek nekako nađem načina da sabotiram sebe, i da na kraju ostanem sa samo onoliko novca, koliko mi treba da pokrijem svoje osnovne potrebe… a ne i svoje želje… Nedavno sam počela da izgovaram afirmacije, koje sam smislila… da je ok prihvatati novac i da je u redu imati novac za svoje želje… I juče, dok sam vozila bulevarom, imala sam jaku želju za usisivačem i kucaćom mašinom…

(smeh)

…ta dva su tako nepovezana… ali ja sam nekako skrenula pogrešnom ulicom i iza ugla na trotoaru, stojao je usisivač, na kojem je pisalo: BESPLATAN, RADI SAVRŠENO, UZMI ME!

(smeh)

Ja sam zaustavila auto, izašla napolje, i videla dole na trotoaru, pored usisivača pisaću mašinu!

(smeh)

Na parkiralištu pored, stajao je sitan gospodin, i ja sam ga pitala: Izvinite, jel’ ovo vaše? – a on je rekao: Ne draga, tvoje je, uzmi slobodno! Ja ih imam odavno i više ih ne koristim, moja sobarica ima svoj usisivač, tako da slobodno uzmi sve i dobro iskoristi!

Ja sam se samo nasmejala i rekla: Hvala vam!

(smeh, aplauz)

Mislim da si napravila neke velike promene u svesti!

(smeh)

Predivno!

Ok. idemo dalje…

Slušam kako pričaš o ljubavi prema sebi, i dopuštanju tj. o tome da budem voljna da naučim da volim sebe… ali kako to da uradim u praksi, konkretno? Kako da zaista dozvolim sebi da volim sebe?

Apsolutni broj jedan na listi je da prestaneš u potpunosti da kritikuješ sebe! Zakuni se sebi da to više nikada nećeš činiti! I radi na tome, što više možeš… Jer kada prestaneš da kritikuješ sebe bićeš zapanjena koliko će ti biti prijatno u sopstvenoj koži! To je najbitnija stvar koja nam stoji na putu kada odlučimo da volimo sebe, volimo ono što jesmo…

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Comment