Luiz L. Hej - Dopuštanje prosperiteta – drugi deo

Samo radi tako.. i ako njima to nije dovoljno, to više nije tvoj problem. To je njihov problem. Postoje periodi u životu kada nam univerzum daje nešto i mi tada nismo u poziciji da to i uzvratimo i to je ok, jer bilo koji način koji univerzum izabere da ti pomogne i da te zbrine nemoj preispitivati samo se zahvali, a potom će doći trenutak u tvom životu kada ćeš i ti pomoći nekome. Ja se sećam ranijih godina, imala sam mnogo situacija u životu kada su mi razni ljudi pomagali, i tada nije bilo nikakve šanse da bi im ja to mogla uzvratiti. Ali mnogo godine kasnije, ja sam koristila šanse da pomažem nekom drugom. I tako u stvari život funkcioniše. Veoma često mi razmenjujemo prospritet, neko ti nešto da, a ti brže bolje njemu vratiš to u vidu nekog poklona. Ili te neko odvede na ručak i ti odmah moraš njih da vodiš na ručak. Nauči da primiš, nauči da prihvatiš, nauči da kažeš HVALA, i samo primi to što ti se daje. Univerzum voli da zna da ti voliš da primaš, a ne samo da razmenjuješ. I ne moraš vraćati obavezno osobi koja ti je nešto dala, vratićeš to nekom drugome, u nekom sledećem momentu, ali nauči da prihvataš. Mnogi od nas imaju taj problem. Možemo da damo, ali i ne. Kada ti neko da poklon, nasmej se i kaži HVALA TI…To je sve što treba da učiniš, nasmeješ se i kažeš hvala. Kada ti neko da poklon a ti kažeš: jao! Pa pogrešne je boje, i nije dobra veličina! Ja ti garantujem da ti ta osoba nikad više neće dati ni jedan jedini poklon!

(smeh)

A univerzum će reći, ova osoba ne želi nikakve poklone. Samo zahvalno prihvati i ako zaista poklon nije za tebe daj ga nekom, prosledi ga dalje nekome ko će ga koristiti.

Isto je i sa komplimentima. Ako ti neko udeli kompliment, nasmej se i kaži: Hvala. Samo se nasmej i kaži hvala.

I kad pričamo o prosperitetu, na koji način neguješ sebe? Šta radiš za sebe što te neguje? Šta radiš da bi sebe učinila da se osećaš dobro? Da bi sebe zbrinula? Da bi se osigurala da si u odličnom zdravlju? I da bi se postarala da oko sebe uvek imaš mnogo prijatelja koji su puni ljubavi. Šta radiš po tom pitanju? Da li odvojiš vreme da neguješ sebe?

Najbolje je ujutro otići do ogledala, ujutro zato što to postavlja temelj čitavom danu, i reći: Šta je ono što mogu učiniti za tebe danas? Kako te mogu usrećiti? Druga stvar je, da bismo želeli da budemo zahvalni za ono što već imamo. Ako samo gledamo u ono što nemamo, ako samo vidimo nedostatak oko sebe, to nije način da se privuče još dobrog u naš život. Počni da budeš i te kako svesna onoga što već poseduješ u svom životu i budi veoma zahvalna na tome, kako bi došlo još takvih lepih stvari.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Comment