Luiz L. Hej - Dopuštanje prosperiteta – drugi deo

Dalje sa pitanjima…

Zdravo. Ja imam poteškoća sa primanjem sreće.Ustvari, ja jesam veoma srećna, ali imam problem sa strahom da budem srećna. Skoro sam se udala i veoma sam srećna i primam brdo ljubavi, više nego ikad. Imam i devetomesečnu bebu koja je prelepa i ja je volim najviše. I javlja mi se ogromna količina straha da će se nešto loše desiti i pokvariti sve to. Pitam se da li sam možda previše srećna?

To je se zove hronična briga, to je sve… Postoji deo uznemirenosti u nama koji je prisutan i obično pobrinemo za njega na ovaj ili onaj način kada se dešavaju se male stvari. Ali kada je naš život zaista veličanstven onda imamo osećaj da ne kontorlišemo taj deo sebe. I onda nam dođu te misli. Kada ih čuješ ili kada ih osetiš samo reci: U redu je to je samo hronična briga. Sve je dobro. Moj život je predivan, ja zaslužujem, i spremna sam da prihvatim … ja imam pravo da imam sve najbolje u životu. To je sve što treba da uradiš. Samo uvidi da jedan mali deo tebe govori: Pa ona više nije uznemirena, moramo učiniti nešto!

( smeh)

Stvari se suviše dobro odvijaju u mom životu, nešto će poći po zlu, jednostavno to znam!

Hvala na mišljenju. I opet: hvala ti na mišljenju. Hvala ti, ja znam da ti samo želiš da mi pomogneš i da se brineš za mene. Još jedna stvar koju ja primenjujem kada mi se pojavi misao straha, je da joj se zahvalim: Hvala ti što pokušavaš da me zaštitiš, hvala ti što brineš za mene i što želiš da mi pomogneš. A onda izgovorim afirmaciju za tu specifičnu situaciju. Priznam sebi da je misao straha tu da bi me zaštitila jer to je upravo ono što strah i jeste. Uplašiš se, dođe adrenalin i pita: gde je opasnost?

Ja kažem: hvala ti, i ti možeš isto. I samo joj nemoj davati mnogo važnosti…

Ok. Idemo dalje…

Pročitala sam mnogo tvojih knjiga, i zaista pokušavam da primenjujem tehnike i principe koje sam naučila iz knjige… Međutim, kada sam se pogledala u ogledalo i pitala ono pitanje, očekivala sam da će mi doći strah od nedovoljno novca, ali umesto toga, došao mi je strah od novca… od imanja dovoljno novca… I setila sam se, kada sam bila mala… u mojoj porodici se uvek vrtela ista priča u vezi novca: bogataši su iskvareni ljudi, zli…sebični, ništa ne valjaju…

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Comment