Luiz L. Hej - Dopuštanje prosperiteta – drugi deo

Kakav bi ti želela da je tvoj život?

Pa… ja vidim sebe da se krećem sve više u tom pravcu, jer radim na tome u poslednje tri godine. Osećam da je ljubav u mom životu zaista u punom izobilju, taj deo je odličan! Imam mnogo ljubavi! Da mi je prijatno i da radim posao koji volim, karijeru koju volim. Volela bih da radim posao koji najviše volim i da od toga imam dovoljno novca, i da završim više s’ tim!

Ok. Zašto ne napraviš afirmaciju od toga? Ja radim u karijeri koju zaista volim i zarađujem izobilje novca! Osećam se odlično u vezi toga! Novac je postao moj prijatelj i ja imam sve što mi je potrebno… Sklopi to sve u jednu afirmaciju i izgovaraj je svaki dan. I svaki put kada ti dođe neka negativna misao samo izgovori afirmaciju, ponovo i ponovo. Moraš jednom preći tu granicu.

U redu, znači ti misliš da kada bih ja izgovarala te afirmacije svakog dana, da bi te negativne misli zaista počele da se menjaju, mislim i ja verujem, jer sam uspela neke druge misli da preobrazim na taj način.

Ako si spremna da ih otpustiš. Jer ako zaista još uvek želiš da se držiš tih misli, onda neće upaliti. Šta je ono što radiš kada ne radiš afirmacije, čime se baviš? Seti se: svaka misao koju pomislimo i svaka reč koju izgovorimo, jeste afirmacija koja odlazi i vraća nam se udvostručena. Ako radiš jednu afirmaciju tri puta na dan, to je divno, ali šta radiš ostatak vremena? To je ono što je bitno.

Ja volim sebe. Voljna sam da prevaziđem svoju prošlost. Ja sam jedina osoba koja sada bira moje misli. Ja radim u karijeri u kojoj uživam, zarađujem mnogo novca, i to mi je u redu. Otpuštam ograničenja svojih roditelja, puštam ih da odu.

Ti imaš deo svog života koji funkcioniše odlično, sada radi malo na ovom delu, shvatićeš ga, ne brini. Zapamtite, naši roditelji su imali mnogo, mnogo verovanja u vezi novca i mi smo veliki deo toga primili kao svoja verovanja, zato se pitaj: koja su bila verovanja mojih roditelja o novcu? Sedi i napravi listu: koja su bila verovanja mojih roditelja u vezi novca? Zapiši ih sve i pregledaj, zatim se zapitaj: Da li ja biram da sada verujem u ovo?

Ja volim da koristim reč “izbor” i “birati” u mnogim pitanjima koje postavljam sebi, jer volim da mi bude jasno da ja u stvari biram da radim ono što radim. Ja to ne moram da radim ako ne želim. To je moj izbor. Znači: da li ja biram da mislim kao i moji roditelji, ili bih htela da mislim nešto drugo? I opet, želimo da odemo dalje od granica naših roditelja. Mnogi od nas su imali roditelje koji su odrasli u depresiji, i za njih je oko teme novac postojalo mnogo straha, ali mi nismo tamo… mi nismo tamo.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Comment