Abraham-Hiks - Stresni zbog haosa?

Osećaji koji prijaju ti mogu pomoći da pobediš nagomilane obaveze

Evo priče koju često čujemo: ‘Volela bih da sam oraganizovana osoba, ali ja jednostavno ne mogu da skontam kako to da postignem. Imam more interesa, a svi ti interesi sa sobom donose određene stvari. Tako da je moja kuća puna stvari koje me interesuju, do te mere da gde god pogledam vidim nagomilani haos I gomilu stvari. Znam da treba to sve da posklanjam I da se organizujem, ali jednostavno kao da sam paralizovana.’

Ovo je odlična prilika da ukažeš na efekte koje Zakon Privlačnosti ima na tebe, bez obzira koja je tvoja trenutna situacija. Ti razgledaš oko sebe I vidiš nagomilani haos, koji te čini da se osećaš preopterećeno, I zbog toga što se osećaš preopterećenom ti si nesposobna da učiniš bilo šta povodom tog haosa. Tako da, tvoj posao u ovom trenutku nije da se pozabaviš sa haosom, jer si već priznala sebi da te to parališe I da ne možeš da se nosiš sa tim.

 

Prvo moraš naći načina da poboljšaš svoje emocionalno stanje, I jednom kada se budeš osetila malo bolje, naćićeš načina da dovedeš fizičke stvari u organizaciju. Drugim rečima, prvo se moraš suočiti sa mentalnom neorganizovanošću u svome umu, a tek nakon toga se možeš pozabaviti sa fizičkim, spoljnim manifestacijama istog. Evo nekih izjava koje predstavljaju tvoje trenutno stanje: Treba sve ovo lepo da pobacam! Mora da sam luda što sam nagomilala ovoliko đubreta. Ne znam gde mi je bila glava? Samo se pogoršava I uvećava. Nikada neću uspeti da se organizujem.

prvo se moraš suočiti sa mnetalnom neorganizovanošću u svome umu, a tek nakon toga se možeš pozabaviti sa fizičkim, spoljnim manifestacijama istog.
prvo se moraš suočiti sa mentalnom neorganizovanošću u svome umu, a tek nakon toga se možeš pozabaviti sa fizičkim, spoljnim manifestacijama istog.

Ove izjave su validne, I one zaista opisuju kako se osećaš. Međutim, sada, umesto da govoriš izjave koje opisuju trenutno stanje, ili prošlo stanje, pokušaj da govoriš izjave od kojih se osećaš bolje. Tvoj cilj nije da praviš izjeve o onome kako jeste, već izjave koje ti daju osećaj olakšanja. Ako uspeš da pronađeš neki konzistentni osećaj olakšanja u vezi ove teme, tvoja Energija će se pomeriti, a osećaj paralize će biti zamenjen prijatnim osećajem korisnih ideja. Poboljšanje u načinu na koji se osećaš, znači poboljšanje u poravnanju Energija između tebe I tvog unutrašnjeg Bića. Izjave od kojih ti može biti bolje su :

Nisam ništa loše učinila što sam pratila svoje interese.

Vidim kako su me moji interesi u vezi ovih tema naterali da pronađem ove stvari koje podržavaju moje interese.

Sećam se svog entuzijazma pronalazeći većinu ovih stvari.

To je Zakon Privlačnosti na delu.

Ne moram odmah sve posklanjati.

Već neko vreme živim sa ovim stvarima, I zaista nema potrebe za frkom.

Vremenom ću skontati šta da radim sa ovim stvarima.

Naći ću način da sve pospremam I napravim spisak, da uvek mogu lako pronaći ono što želim.

Istom merom sa kojom sam se radovala I uživala skupljajući sve ove stvari, sada ću isto uživati I u njihovom organizovanju.

Od neprocenjive je važnosti da primetiš, iako se spolja ništa nije promenilo, da je tvoj osećaj preopterećenosti izbledeo, zbog tvog fokusa sopstvenih misli sa poravnanjem onoga što zapravo jesi. Kada god biraš da misliš loše misli o sebi (ili nekom drugom), ti protivrečiš svom unutrašnjem biću koji o tebi ima samo misli ljubavi. Kada degradiraš, kritikuješ ili unižavaš sebe, ti si van poravnanja sa najvećim delom sebe, a misli samodegradacije su misli koje nas najviše ubogalje. A kada sebi dopustiš dobrobit toga da posumnjaš u suprotno, poravnavaš se sa onim što zapravo jesi.

Leave a Comment