Doris E.Kohen - Radost za svet!

Kako da zamenite stres za blagoslov.

4 koraka za rekonektovanje sa sopstvenom radošću.

 

Kada osećamo radost mi smo automatski povezani sa Božanstvom I Beskrajnom ljubavlju koje ono gaji za svakog od nas. Čista radost je ono što nam donosi izlečenje, nadu I obnovu unutrašnje vere koja dodiruje samu srž našeg bića. Ovo je osećanje kojem će svako od nas imati lak pristup bilo kad I bilo gde, ako budemo primenjivali 4Koraka Radosti, koja su inspirisana Anđelima i Vodičima Duha. Pomoćiće nam da pristupimo radosti I učiniće da ona uvek bude spremna za nas.

Tehnika 4 Koraka Radosti je specijalno korisna onima od nas koji imamo poteškoća da izrazimo emocije poput straha, besa, tuge ili čak I oduševljenja. Imenovanje emocija je isto kao I učenje novog jezika. Kada smo u kontaktu sa svojim osećanjima mi smo prisutniji, kompletniji, I svesniji sebe kao I drugih.

Učenje pristupanja osećanju radosti donosi nam buđenje sopstvenog duha I našeg psihološkog bića.

4 Koraka Radosti

4 Koraka Radosti su precizni I specifični. Prva tri koraka su identična kao I kod 7 Koraka Ponovnog Rođenja.

Kada se osećate jadno…

Korak 1 – Stoj. Kažite naglas stop ili u sebi, I vizualizujte crveni znak stop.

Korak 2 – Dišite. Udahnite jednom duboko kroz nos, zadržite I izbrojte do 4, zatim kroz usta izdahnite, s’tim da vam izdah uvek traje malo duže nego udah. Ovo je okidač koji vas premešta iz moda stresa u mod stanja smirenosti.

Korak 3 – Priznajte – Ups! Evo ja izvodim! Nije moj šef taj koji mi pravi probleme, niti moja žena, niti svet, ma niko. Ovo je moja priča, I s’toga ja je mogu promeniti.

Vizualizujte scenu prirode koju volite, sa svim čulima – zvuci, boje, I vibracije.

radost za svet
radost za svet

Korak 4 – Povežite se ponovo sa radošću: Dovedite scenu iz prirode koju ste malopre vizualizovali u vaše misli I iskusite par momenata radosti sa svim svojim čulima. Koristeći scenu sumrak na jezeru, ili peščana plaža vi automatski ulazite u ovo radosno iskustvo. Veoma je važno da ovo iskustvo bude striktno vezano za prirodu.

Iskustvo radosti je kratki, izuzetni momenat bez ikakvih očekivanja niti zahteva. Stvar je u tome da jednostavno osetite radost I doživite asocijaciju energetski sa Božanskom ljubavlju I saosećanjem. Mi se često izgubimo u kolima, podzemnoj železnici, autoputevima, laptopovima, komputerima. Bili bismo u iznenađenju kada bi se prošetali I upili prirodnu lepotu koja nas okružuje svaki dan, bilo da je ta priroda u našoj mašti ili napolju. Kvalitet prirode je prisutan svuda, I on nam uvek podiže raspoloženje, ostavljajući nas bez daha.

Način na koji učimo, način na koji se menjamo, način na koji rastemo, način na koji živimo život je ponavljanjem. Dnevno vežbajte I ponavljajte. Lečite se i uživajte.

Leave a Comment