Greg Brejden - Iz najviših visina do najnižeg dna

Odlomak iz knjige Grega Brejdena, Tajne izgubljenog načina molitve

Iz najviših visina do najnižeg dna:

Niko nije imun na cikluse balansa i promena. Bez obzira koliko su velike naše familije, koliko mnogo prijatelja imamo, koliko smo knjiga napisali ili koliko smo postali uspešni, svi mi imamo prelomnu tačku – okidač koji poziva promenu u naše živote. Interesantno je to, da je taj okidač različit za svakog od nas. Dok verujemo da smo uredno uredili svoj život kao nešto što možemo podešavati i kontrolisati, Svako iskustvo i svaki odnos nas trenira i priprema za nešto što bi moglo biti van naše kontrole.

photo by: SaintMaria666
photo by: SaintMaria666

 

Radeći tako, mi se približavamo momentu kada će nam biti data prilika da demonstriramo svoje usavršeno znanje, nad našim izdajama, narušenim poverenjima i osetljivim temama. Tek kada odložimo naš poslednji duhovni alat na njegovo mesto, kako bi kreirali balans, tek onda mi dajemo signal da smo spremni. Naš balans kaže: Hej! Ja sam spreman. Navali! Sada smo spremni da demonstriramo univerzumu ono što smo naučili. Dok ne naučimo iz iskustva, i svesno i nesvesno, naši testovi mogu biti tako suptilni da ih ni ne prepoznajemo kao testove! Tek onda kada shvatimo šta su nas naučile izdaje i prekršena obećanja naše prošlosti, mi postižemo mudrost i veštine koje nam omogućavaju da iscelimo obrasce razmišljanja i krenemo dalje u svome životu.

 

2 Comments

  1. ljiljana

    …”tek onda kada shvatimo šta su nas naučile……….i krenemo dalje u svome životu”
    Raspadam se,ali znam da svakim danom i svakim novim sićušnim korakom idem ka napred, ka svom novom ja…sadašnje ja mi se ne dopada..A VAMA HVALA KAO I UVEK!!!

  2. maja

    Bravo Greg i hvala i tebi ! VERUJEM da je stvarno tako, sve kockice se sloze i mi budemo spremni,!

Leave a Comment