Luiz L. Hej - Vaše telo vas moli da mu pomognete

Pravi izvor vašeg bola.

Inspirativna priča jednog oporavka.

Bol nam dolazi u toliko mnogo različitih oblika. Često ljudi pokušavaju da se sakriju od njega, nadajući se da će proći ili da ga mogu ućutkati lekovima. Ali ignorisanjem svog tela, terate ga da se još više potrudi da vam skrene pažnju – vaše telo vas moli da mu pomognete.

Da biste iscelili misli I verovanja koji su istinski uzroci vašeg bola, morate se suočiti oči u oči sa svojim bolom. Jedan od način da se sa njim suočite jeste da promenite svoju percepciju situacije; jednostavno mu se nemojte predavati! Na primer, umesto da se fokusirate na činjenicu da vas vaši zglobovi bole, govorite kako vaši zglobovi osećaju jaku senzaciju. Ovo vam može pomoći da prebrodite neprijatno iskustvo I dopustiti vam da se fokusirate na isceljenje vašeg uma I duše. Isceljenje bola će potom uslediti.

Nadam se da ćete pronaći inspiraciju u priči o isceljenju koja sledi:

Bol je otišao ‘natrag u ništavilo’

Autor: Gejl, vlasnica biznisa, Kanada

Luiz L.Hej je moj život dodirnula na mnoge suptilne načine. Prvi put sam se sa njom susrela pre više od deset godina, što me je onda odvelo I do drugih sjajnih Hay House autora koji su me veoma inspirisali. Pre nekoliko godina zaista mi je bila potrebna ta isnpiracija. Prolazila sam kroz razvod braka u svojim 40-im, nakon što sam već bila izmučena do kraja konstantnim kritikama svog tadašnjeg supruga koji me je verbalno zlostavljao do tačke kada više nisam u sebi imala ni trunke samopouzdanja. U sebi sam razvila artritis, koji je bio toliko jak da više nisam mogla ni da hodam, I osećala sam bol svuda po telu. On je odlučio da me ostavi jer sam bila ‘bolesna I lenja’. Imali smo troje male dece I kompaniju kojom smo zajedno rukovodili. (I još kao uvreda na sav moj bol, ostavio me je radi dvadesetdvogodišnje radnice koju sam sama angažovala da pomaže u firmi preko leta) Osećala sam se kao da sam dotaknula dno I ceo moj svet bio je urušen.

 

photo by: mattdixon
photo by: mattdixon

 

Pila sam pet različitih lekova radi svog artritisa, I lagano sam počinjala da osećam olakšanje, donekle. Luizini CD-i I knjige bili su mi takva uteha u tom periodu, I pomagali su mi da se saberem. Odlučila sam da otkrijem odgovor zašto mi se tačno to sve izdešavalo, I da spoznam blagoslov u toj svojoj situaciji. Ubrzo sam shvatila da me je moj brak terao da sebi govorim: ‘Ja ovo više ne mogu da podnesem.’ Baš kao što Luiz kaže, pazite šta govorite! Moje telo me je na kraju poslušalo, I artritis je počeo u mojim stopalima. Ali nakon što sam krenula da primenjujem njena učenja, kao da su se brane isceljenja podigle.

Uskoro sam se osećala mnogo bolje I pitala sam doktora da li smem da redukujem svoju dozu lekova. On je odgovorio: ‘Apsolutno ne’. Nakon toga sam prisustvovala svojoj prvoj ‘Ja To Mogu!’ konferenciji (nakon koje sam bila na još četiri) u Las Vegasu 2005. Sa sobom sam povela dobru prijateljicu I sjajno smo se provele. Dok sam letela natrag kući setila sam se Luizinih reči: ‘Bolest je došla iz ničega, tamo je I pošaljite natrag’. I tamo sam poslala svoj artritis – natrag u ništavilo. Više mi nije bio potreban. U roku od narednih par meseci rešila sam se u potpunosti svih lekova, I svom doktoru rekla: Hvala lepo I doviđenja. Sada, kada osetim napetost ili bol, više ne paničim; samo jednostavno pitam sebe šta se dešava u mom životu sa čim treba da se suočim. Oslanjam se na svoje telo da mi skrene pažnju kada nešto ne štima, I ono to uvek učini.

Moj život je sada odličan. Ja sam srećno razvedena; čovek koji me je tretirao tako jadno ispao je najbolji bivši muž kog sam mogla poželeti. I dalje radimo zajedno svaki dan I odgajamo našu decu bez ikakvih svađa. Sada sam verena za svoju novu ljubav (zapanjujuće je kako me život sada tretira mnogo bolje, od kada sam I sama naučila da sebe tretiram bolje zahvaljujući Luiz). I najbolji deo svega ovoga jesta taj što sam I svoju ćerku Marisu (14) dovela da vidi Luiz, već dva puta. Ona, koliko I ja voli Luiz Hej I ceo Hay House.

Luiz, hvala ti za svu pomoć I ljubav, I što dovodiš toliko sjajnih autora zajedno da ceo svet može da uživa.

 

Leave a Comment