Kit Harel - Uspeh u jarko ružičastoj boji

Postavi sebi cilj i baci se na njega

 

U vama postoji seme veličanstvenosti koje ima potencijal da raste i kreira uspeh u svakoj oblasti vašeg života, od finansija preko odnosa i veza. Bog vas je stvorio sa pobedom na umu – bilo da ovo priznate ili ne, to će odrediti koliko daleko ćete dogurati u životu. Morate sebe naterati da shvatite da bez obzita koliko mali ili velik bio, uspeh na bilo kom nivou je veoma značajan. Zato gajite vašu želju za pobedom tako što ćete videti sebe kako ostvarujete svoje ciljeve sa lakoćom.

 

Upravo sada, podsetite sebe da postižete nešto svaki dan kada se probudite. Svakog dana podižete se na sledeći nivo. Vaš uspeh ne zavisi od vaše rase, godina, pola, ili okupacije – ono što je bitno je vaš stav i način razmišljanja. Ako verujete da ćete uspeti, tako će i biti.

 

Važno je postizati u životu jer uspeh gradi vaše samopouzdanje i ohrabruje vas na još izazova na kojima doživite pozitivan ishod. Kakogod, bitno je da svojim uspesima sudite sopstvenim standardima, a ne tuđim. Uspeh može značiti nešto potpuno drugačije za vas, nego što to znači nekom drugom; jedna osoba misli da to znači postati milijarder, dok druga misli da je uspeh imati porodicu. Koja god da je vaša ideja uspeha, borite se za njega svime što imate tako da ga možete videti kako se materijalizuje u vašem životu.

Uspeh je lična stvar, i svako ima drugačiju definiciju za sebe, te s'toga slavite svaki pozitivni korak koji preduzmete, bez obzira koliko mali on bio.
Uspeh je lična stvar, i svako ima drugačiju definiciju za sebe, te s’toga slavite svaki pozitivni korak koji preduzmete, bez obzira koliko mali on bio.

Moja prijateljica Alisija mi je rekla da će morati da uzima privatne časove ekonomije dok je još bila u srenjoj školi. Da bi prošla te časove morala je da sašije bluzu..međutim, ona nije znala ništa o šivenju i bojala se da neće ništa uspeti. Majka joj je dala novac kako bi kupila materijal i poslala je u grad – osim što Alisija nije imala pojma gde da kupi materijal, niti je znala koliko joj je materijala potrebno. Osećala se izgubljeno. Uplašena dvanaestogodišnjakinja, lutala je od tezge do tezge dok nije korpu napunila groznim pink materijalom. Imala je dovoljno novca da ga kupi, pa je to i učinila (zajedno sa koncem koji se uklapa). Kada je stigla kući, njena majka se smejala onome što je kupila. ‘Imaš deset puta više materijala nego što ti treba za jednu bluzu,’ rekla je, ‘Pogledaj samo tu boju! Ne slaže se uz ništa!’

Alisija se osećala poraženom ali je mislila da ako završi bluzu, nije bitno da li će je nositi ili ne – da će postići nešto bitno i značajno. Odnela je paket na čas, a nastavnica je svim đacima pokazala tehnike šivenja. Sve ostale devojčice su kupile veoma moderne materijale, nosivih boja. Njen materijal je jedini bio vrišteće pink boje u celom razredu. Bez obzira, nekoliko nedelja kasnije, Alisija je zašivala poslednje šavove na njenoj bolesno pink bluzi. Imala je nekoliko mana, i nikad je nije obukla, ali je prošla kurs, i konačno shvatila da može da postigne baš sve što odluči. Alisija je uspela na način na koji je ona definisala uspeh.

 

Da bi pobedili morate raditi naporno, igrati po pravilima, i što je najvažnije, ostati u igri bez obzira na bilo šta. Ne možete dozvoliti da vas situacije, okolnosti, i tuđa mišljnje o vama utiču na to da li ćete ili nećete uspeti u životu – na takve stvari treba da gledate jednostavno kao na prepreke koje morate savladati.

 

Osvrnite se natrag na jedan od vaših prošlih uspeha. Kako ste se osećali kada ste uspeli ono na čega ste fokusirali svoj um? Zpišite detaljno kako ste postigli ovaj cilj da biste u budućnosti imali recpt za uspeh. Sada krenite u akciju! I konačno, ne mešajte uspeh sa bogatstvom , popularnošću ili slavom. Uspeh je lična stvar, i svako ima drugačiju definiciju za sebe, te s’toga slavite svaki pozitivni korak koji preduzmete, bez obzira koliko mali on bio.

 

Leave a Comment