Abraham-Hiks - Pljušti kišo!

Misli o prijatnim stvarima, kako bi ih privukla.

Za svaku prijatnu stvar, postoji ne tako prijatna suprotnost, jer u svakoj čestici Univerzuma postoji ono što je željeno, kao i nedostatak onog što je željeno. Kada se fokusiraš na neželjeni aspekat nečega u cilju da ga oteraš od sebe, on ti se zapravo samo još više približava, jer dobijaš upravo ono čemu pridaješ svoju pažnju, bila to stvar koju želiš ili ne.

U sred jedne, kako ju je meteorolog nazvao “ozbiljne suše”, naša prijateljica Ester, šetala je svojim imanjem u Teksasu i primetila veoma suvu travu, u isto vreme brinuvši za celokupnu dobrobit prirode oko nje; drveća i žbunja koji su pokazivali znake nedovoljne vlage. Primetila je da je posuda za vodu iz koje piju ptice potpuno prazna, iako ju je napunila samo par sati ranije. Pomislila je na žednog jelena, koji je preskočio ogradu i popio preostalu vodu koju je našao u malenoj posudi. I tako, dok je u glavi prevrtala misli o užasu trenutne situacije, zaustavila se, pogledala gore, i rekla: “Abrahame, želim kišu.”

A mi smo joj odmah odgovorili: “Sa ovog stanovišta fokusiranja na nedostatak, da li zaista misliš da ćeš je i dobiti?”

“Šta činim pogrešno?” – upitala je.

A mi smo je pitali: “Zbog čega ti želiš tu kišu?”

Ester je odgovorila: “Želim je, jer ona osvežava zemlju. Želim je, jer ona daje vodu svim bićima koja žive u žbunju, i oni onda imaju dovoljno da piju. Želim je jer ona čini travu zelenom, i prija mi njen dodir namojoj  koži, a i čini nas da se svi osećamo bolje.”

I mismo rekli: “Sada zaista privlačiš kišu.”

Za svaku prijatnu stvar, postoji ne tako prijatna suprotnost, jer u svakoj čestici Univerzuma postoji ono što je željeno, kao i nedostatak onog što je željeno.

Naše pitanje: “Zašto želiš kišu?” – pomoglo je Ester da pomeri svoj fokus pažnje sa problema, na rešenje. Kada razmišljaš o razlozima zbog čega nešto želiš, tvoja se vibracija uvek pomeri ka pravcu tvoje želje. Kad god razmišljaš kako će se tvoja želja ostariti, kada, i ko će je ispuniti, tvoja se vibracija pomera natrag na problem i nedostatak.

Procesom premeštanja njene pažnje sa onog što nije bilo u redu, tako što smo je pitali šta je ono što želi, ona je postigla da se njena vibracija pomerila. Počela je da razmišlja ne samo na ono što je htela, već i zašto je to htela, a u tom procesu počela je da se oseća mnogo bolje. Tog poslapodneva je pao pljusak, a meteorolog ga je prijavio kao “neuobičajeni, izolovani pljusak sa grmljavinom u Hil Kauntiju”.

Tvoje misli su moćne, i ti imaš mnogo više kontrole nad onim o čemu razmišljaš nego što zaista misliš da imaš.

 

Leave a Comment