MIšel Filips - Nova Godina, Novi Vi

Kako da postignete svoj najbolji život.

 

Mnogi od vas veruju da vaš božanski tajming počinje na početku Nove Godine. Ima nešto u ovom datumu što je magično. Ako ste kao I većina ljudi, vi Novu Godinu smatrate novom stranicom, novim početkom iz kojeg ćete sve uraditi kako treba, počevši sa prvim januarom.

Da, I ova godina je specijalna, ove godine ćete sigurno: prestati da pušite, smršati 20 kila, srediti finansije, očistiti nagomilane stvari I regulisati sve ono što mislite da vas odvaraća od vašeg najboljeg života. Ipak, ako ste kao i 90% ljudi koji su zapisali te maglovite ciljeve, shvatićete da ste ih prekršili još u trećoj nedelji januara.

U nekom trenutku u toku godine zapitaćete se gde vam je to uspeh prokliznuo kroz prste – ponovo. Ono što sam ja otkrila da pomaže u menjanju ovih revolucionarnih rezolucija je to, da nije dovoljno samo poželeti promene koje želite u životu. Vi morate biti namerni I posvećeni u sticanju istih. Da biste postigli svoje ciljeve i ostali verni svojim strastima I vrednostima, I živite život koji je autentičan potrebne su vam tri stvari: inspiracija, plan I podrška.

1. Vaša isnpiracija. Ponekad inspiracija može doći iz nekog filma ili od vašeg mentora, mada često otkrivam da najveća inspiracija dolazi upravo od vas samih. Najsnažniji motivator od svih je prevazilaženje sopstvenog straha i saznanje da ste sposobni da uradite ono što ste odrdili. Da li ste preplavljeni svojim strahovima? Ovo nazivam slučaj: Šta ako? Šta ako ne uspem? Šta ako drugi pomisle da sam luda? Dopustite da vas pitam: Šta ako preuzmete rizik I stvorite život koji u potpunosti zaslužujete I želite? Šta ako se drugi zaustave I pomisle: Šta ja čekam? Odvojte par minuta da zapišete svoje strahove I onda na svaki odgovorite pozitivno Šta ako…

2. Vaš plan. Ako pomoislite na sve divno što se desilo na ovom svetu, shvatićete da je za sve to trebao plan. Svaki lični I profesionalni uspeh zahtevao je malu, srednju I veliku akciju kako bi se postigao. Zapamtite: Jedan mali korak, jedan veliki skok. Počnite tako što ćete sanjariti na trenutak. Ne planirati niti razmišljati, samo sanjariti. Kako bi vaš život izgledao da nemate nikakvih ograničenja? Kakav bi bio vaš uspeh? Zamislite sebe na svakom koraku tog procesa.

 

Nova Godina, Novi Vi
Nova Godina, Novi Vi

 

3. Vaša podrška. Kakva srestva imate kako biste svoj pan sproveli u akciju? Za mnoge od nas ovo je naizgled teško pitanje. Međutim, kladim se, da kada biste promislili ko na ovom svetu postoji, a mogao bi vam biti od najveće pomoći, bili biste iznenađeni. Odvojte par minuta sa olovkom I papirom I poradite na svom emocionalnom marketingu. Koga znate da je već postigao ono što biste vi želeli? Kome se možete obratiti za podršku, savet, veze I najvažnije od svega, nekog sa kredibilitetom ko će vas držati na šinama u toku procesa ostvarivanja vaših ciljeva. Možda nećet naći odmah odgovore direktno u vašem najužem krugu prijatelja I poznanika, možda će neko znati nekog, ko zna nekog… Bilo ko, ko vam je od koristi da vam pomogne u postizanju vaših ciljeva mora biti razmatran.

Zapamtite, dobre stvari postanu velike kada ih radimo zajedno. Ili kako je to nazvala moja omiljena autorka Kristjan Nortrap pomoć pri življenju. Šta god da odlučite da ova Nova Godina čuva za vas, važno je da znate, da što više verujete, magija postaje realnija.

Leave a Comment