Ariel Ford - Mane koje spajaju

Pokaži malo Vabi Sabi ljubavi!

Savršena ljubav u nesavršenim odnosima.

 

Vabi Sabi je drevni oblik Japanske umetnosti koji pronalazi lepotu I perfekciju u nesavršenostima.

 

Starija kineskinja je nosila dve velike posude koje su visile na suprotnim stranama dugačke šipke, koju je držala na svojim ramenima. Jedna posuda je imala pukotinu na sebi, dok je druga bila savršeno cela I uvek donosila punu zapreminu vode. Na završetku dugog pešačenja od potoka do kuće, puknuta posuda stigla je kući samo do pola puna. Pune dve godine, ovo se ponavljalo svaki dan – žena je donosila kući jednu i po posudu vode.

Naravno, savršena posuda je bila ponosna na svoja postignuća. A jadna, puknuta posuda, bila je osramoćena svojim nesavršenostima, I tužna zato što je mogla postići samo pola od onoga za čega je stvorena da obavlja. Nakon dve godine naizgled gorkog poraza, posuda se jednog dana obratila ženi pokraj potoka.

Jako sam osramoćena zbog pukotine iz koje curi voda dok me nosiš tvojoj kući.

Starica se nasmešila: Da li si primetila da na tvojoj strani puta raste cveće, a na suprotnoj ne? Baš zato što sam oduvek znala za tvoju manu, ja sam sa te strane posadila seme poljskog cveća, I svakog dana kada se vraćamo kući, ti zalivaš to cveće. Već dve godine berem divno cveće kojim ukrašavam trpezarijski sto, I sve to zbog tebe. Da nisi takva kakva si, ne bi postojala lepota koja sada krasi moju kuću.

 

mane koje spajaju
mane koje spajaju

 

Svako od nas ima jedinstvenu manu. Upravo te specifične pukotine I mane koje poseduje svako od nas, čine naše zajedničke živote tako interesantnim I nagrađujućim. Poput slagalice čiji se delovi savršeno uklapaju, naše ivice I obline nam pomažu da oformimo vezu koja u suprotnom ne bi bila moguća. Kada izuzmete sve ljude od onoga što jesu, lakše je pronaći dobro u jedinstvenosti svakog od njih.

Vabi Sabi princip

Vabi Sabi ljubav otvara srce I otvara um da primi najdublji nivo brižnosti vašeg partnera, čak iako izgleda drugačije nego što ste očekivali.

 

3 Comments

  1. rasho

    nacrtajte devojku i decka kako se grle i ljube..i posle jedno 20 ak dana doce vam u zivot ljubav….kao da ste je vi napravili rukam svojim…

  2. hrvojec

    Agree, emotionally painted visualization

Leave a Comment