šeril ričardson - Da li ste vi kreativac koji se stalno žali?

Dok sam uživala u lokalnom parku, načula sam razgovor između dve žene koje su pričae o tome koliko su samo isfrustrirane na svojim poslovima. Sedele su bizu mene, I iako sam se trudila najbolje što sam mogla da gledam svoja posla, ipak nisam mogla izbeći a da ne čujem koliko su vremena I energije ulagale u taj problem. Konstantno su ponavljale detalje situacije ponovo I ponovo, žaleći se na kolege, na ceo ofis, na šefa, itd. Setila sam se kako sam I sama radila isto ranije u svom životu – ulagala sam svu svoju energiju i oživljavala stvari koje nisam želela da mi se dešavaju tako što sam se konstantno žalila u vezi njih.

Kada razmislite o činjenici da vaše  misli imaju moć, kukanje u vezi nečega a da pri tom ne radite ništa kako biste to promenili, sada ima sasvim novo značenje. Iako je razgovor o problemu normalan (I bitan) način uz pomoć kojeg prevazilazimo poteškoće u životu, naše fiksiranje na njega se može pretvoriti u magnet koji privlači upravo onu stvar koju najviše želimo da izbegnemo. Kada se žalimo, kukamo, gunđamo, brinemo ili ogovaramo ono što ne funkcioniše u našem životu, shvatamo da je problem I dalje tu, možda sada čak I u novom obliku.

Tim rečeno, shvatamo da u žaljenju I briganju postoji zlatna lekcija. Samo se setite strategije koja stoji iza toga što radite. Na primer, ako ste zabrinuti u vezi novca, vi sigurno:

Konstantno mislite o onome što nemate, kako ćete isplatiti svoj dug, ili dolazeće račune.

Pričate sa drugima koliko je loša ekonomska situacija I kako će sve biti još gore I gore.

Pišete na svom blogu o vašem strahu.

Uveče ležete u krevet sa mislima najgoreg mogućeg scenarija koji može da se desi.

 

photo by: artsaus
photo by: artsaus

 

Opet kažem, ovo mogu biti I korisni načini da procesujemo neke izazove u životu, ali kada se zaglavimo na ovim navikama ponašanja isključivo – bez da im dodajemo pozitivne akcije, možemo samo pogoršati problem.

A sada, zamislite šta bi se moglo desiti ako biste ove strategije iskoristili u svoju korist. Da biste izašli na kraj sa problemom, I doveli u svoj život više izobilja mogli biste:

Konstantno misliti na sve ono što već imate tako što ćete primećivati male stvari koje vas čine srećnima, upravo sada.

Početi da tražite I delite sa drugima priče izobilja iz vašeg ličnog života.

Početi svaki dan tako što ćete napisati 15 stvarina kojima ste zahvalni.

Odlaziti na spavanje tako što ćete zamišljati sebe kako živite život slobodan od duga, ili tako kako uživate na plaćenijem poslu.

Ovi koraci predstavljaju osnovu privlačenja: mislite na njih, pričajte o njima, pišite o njima, meditirajte na njih, I zamišljajte najbolje moguće scenarije.

Dakle, da li ste spremni da se žalite na jedan potpuno novi način?

Izazovite sebe:

Izaberite jednu jedinu stvar u vezi koje ste bili zabrinuti (ili na koju ste se žalili) I stavite te svoje zapanjujuće veštine u bolju korist tako što ćete preduzeti neki od gore navedenih koraka akcije.

Nije bitno da li verujete ili ne verujete da to funkcioniše. Svakako funkcioniše. To je zapanjujuće zar ne?

Leave a Comment