Luiz L. Hej - Bašta tvog života

Na momenat se setite paradajsa. Zdrava biljka može imati I više od stotinu plodova. Da bismo imali tako bogat paradajs, moramo prvo početi sa malim, osušenim semenom. To seme definitivno ne izgleda kao biljka paradajs. Takođe nema ni ukus paradajsa. Da ne znate bolje, bili biste ubeđeni da to seme ni ne može postati veliki paradajs. Recimo da ovo seme zasadite u zemlju, redovno zalivate I pustite da ga sunce obasjava svaki dan.

Kada prvi maleni listić izraste iz zemlje, vi ga nećete zgaziti I reći: To nije paradajs! Vi ćete ga pogledati I reći: Evo ga, primio se!, sa zadovoljstvom ćete posmatrati njegov napredak. Vremenom, ako ga budete zalivali, omogućili mu dovoljno sunca, I oslobodili ga nepotrebnog korova, imaćete bogatu biljku paradajsa sa više od stotinu, velikih, ukusnih plodova.

Sve počinje sa tim malim semenom.

 

photo by: Pieceofmestock
photo by: Pieceofmestock

 

Isto je I kada stvarate nova iskustva za sebe. Zemljište u koje sadite seme jeste vaš podsvesni um. Seme je nova afirmacija. Čitavo novo iskustvo nalazi se u tom malom semenu. Zalivate ga sa afirmacijama. Dopuštate da zraci sunca pozitivnih afirmacija sijaju po njemu. Održavate zemlju čistom od korenja tako što otklanjate negativne misli koje se usput pojave. A kada prvi put ugledate maleni dokaz, ne gazite po njemu sa rečima: To nije dovoljno! Umesto toga, pogledate u ovaj prvi ostvareni cilj I naglas izjavite: Evo ga, ovo zaista funkcioniše!

A potom ga posmatrate kako raste I gledate kako vaše misli stvaraju vašu želju.

Leave a Comment