Abraham-Hiks - Abrahamova radionica Čikago-Ilinois 2008.

Dobro jutro. Ekstremno smo zadovoljni što ste ovde sa nama. Odlično je sastajati se radi zajedničkog stvaranja, zar ne?

Da!

Znate šta hoćete?

Da.

Uživate li u ekspanziji svoje želje?

Da!

Dobro je.

Ovo je vrhunac zajedničkog stvaranja!

Znate li da ste mnogo više nego ono što trenutno vidite, u svojim fizičkim telima?

Znate li da ste Vi, u svojim fizičkim telima, samo produžetak mnogo šire Energije Izvora?

Da li shvatate da taj širi, nefizički deo vas, Izvor koji je u vama, konstantno teče kroz vas i da je nemoguće da se odvojite od njega?

Da li shvatate da je taj nefizički, širi deo vas, u velikom delu odgovoran za ono što vam se dešava čitavog dana , svakog dana?

Zato što kontinuitet onoga što si ti, je dubok.

Ti si Energija Izvora u fizičkom telu. Mnogi od vas to ne shvatate. Vi kažete:

Ako je to istina, zašto mi onda ne ide bolje u životu? Ako sam ja Energija Izvora u fizičkoj formi, zašto mi onda Anđeli ne pevuše na uvce?

Hoćemo da znate, da u svakom trenutku, dobrobit koja ste zapravo vi i koja vas okružuje, koja prožima sve, obe atmosfere: fizičku i nefizičku, ta dobrobit uvek teče prema vama i kroz vas. Srazmerno stepenu vašeg dopuštanja te dobrobiti, vi viđate dokaze u vašem životnom iskustvu.

Često, dok posmatrate detalje onoga što se odvija u vašem životnom iskustvu, osećate da sigurno postoje neki spoljni faktori, sile i okolnosti, koje vas sprečavaju da imate dobrobit, za koju kažemo da vam pripada. Jer, kada dobrobit ne teče ka vama, kada novac ne teče lako u vaše iskustvo, ili vas nešto strahovito boli u telu, ili vam je neko slomio srce, ili nešto što jako želite jednostavno ne dolazi, znamo da vam se ponekad čini i imate osećaj, jer jarko želite suprotno od toga, da postoji nešto van vas, što sprečava dobrobit u vaše iskustvo. Međutim, mi želimo da shvatite da ne postoji nikad ništa osim vas, što sprečava dobrobit da poteče ka vama. Priznajemo, često se rađate u sredini gde dobrobit ne teče: vaši roditelji su vodili težak život, ili je okolina bila inficirana teskobom, tako da ste vi, još od svog detinjstva počeli da posmatrate detalje određene okoline koja vas je okruživala, i mi priznajemo, prirodno je da zbog toga što ste konstantno posmatrali određene detalje, da ste uspeli da istrenirate svoju vibraciju u vibraciju konstantnog otpora dobrobiti, koja bi tu svakako bila u suprotnom.

I mnogi od vas kažu:

Da! Upravo o tome govorimo! Zašto bismo se mi, male bebe, rodili u takvim okruženjima, gde bi se istrenirali na vibrciju otpora? Kako mala beba može da se istrenira na vibraciju koja je sprečava da dopušta dobrobit?

A mi kažemo: ta beba, koja izgleda i čini se tako maleno i tanano, je ustvari genije Izvora Energije namernog stvaranja, koja je pristupila ovom fizičkom iskustvu, ne brinući za kontrast, ček ne trudeći se ni da ga izbegne, čak šta više grleći kontrast, prihvatajući ga, znajući da je iz kontrasta UVEK rođena kristalna jasnoća boljitka, napredka. Zato su najveći majstori vaše planete najčešće rođeni baš u situacijama i okolnostima gde vrvi od kontrasta! Stvari koje su hteli svuda oko njih, stvari koje nisu hteli- svuda oko njih!

Recimo da ste vi, ili neko koga znate, rođeni u sredini veoma snažnog kontrasta, mi želimo da znate: da taj kontrast ne služi samo vama i vašem napredku, koji možete iskoristiti i proživeti čak i sada dok ste još u ovom fizičkom telu, već služi i masovnoj svesti i svakako svemu što jeste, što ste upravo vi.

Izvor Energije Vi, ostaje nefizički fokusiran, dok deo vas pristupa u ovo fizičko telo, a kontrast vam pomaže da znate šta je ono što ne želite, što vas tera da shvatite šta je ono što zaista želite. Ponekad zaista znate šta je ono što ne želite, i šta je ono što zaista želite. A ponekad otprilike znate šta je ono što ne želite, i otprilike znate šta je ono što želite. Kontrast uvek izaziva fokus vaše vibracije. Bilo da govorite na glas, ili uopšte uobličite u reči ono što sada znate da želite zbog kontrasta koji ste proživeli,  vi non stop emitujete vibracioni signal toga.

Mnogi od vas kažu:

Ah taj vibracioni signal! Vibracioni signal… Moš’ misliti, to mi ne znači ništa…

A mi kažemo: to vam znači apsolutno SVE. Zato što živite u vibracionom Univerzumu, kojim upravlja Zakon Privlačnosti, koji reaguje na ponuđene vibracije, sortira ih, filtrira i vraća vam u iskustvo manifestacije koje su slične vašim vibracijama. Zato je bitno da shvatite da vi jeste vibraciona bića, koja konstantno emituju vibracione signale svojih želja. A evo nešto što je veoma važno, a vi ste to možda zaboravili: kada iz tačke svoje ljudske forme ponudite vibraciju onoga što želite, jer znate šta je ono što ne želite, a samim tim znate šta je ono što želite, tako da vi ne možete razmišljati o nijednoj temi, a da vam se pri tom ne jave, u jednakoj meri, komponente onoga što želite, i onoga što ne želite, koje se vibraciono pojavljuju u vašem iskustvu.

Ako nemate dovoljno novca, vi tražite više, srazmerno onome koliko ga nemate. Ako ste malo bolesni, vi tražite da ozdravite, duduše ne toliko intenzivno, a ako ste teško bolesni, vaša želja za ozdravljenjem je ogromna, proporcionalna vašem stepenu bolesti. Ako ste fokusirani u vašem fizičkom iskustvu, proporcija onog što ne želite, reprezentovana je vibracionim ekvivalentom onoga što želite. Da li shvatate to?

Govorili vi to na glas ili ne, vi to emitujete konstantno. A kada se to dešava, vaš nefizički deo Energije Izvora poklanja neprikosnovenu, potpunu pažnju toj vašoj novo pridodatoj, verziji želje koju ste poželeli, dok se vi, u vašoj nefizičkoj tački postojanja proširujete do tog novog mesta, upravo u tom trenutku. A kada se to desi, to znači da se vibracija većeg dela vas promenila, a to je zaista veći deo vas, večni, nefizički deo vas. Kako je to dobro! A sve zbog kontrasta koji ste upravo proživeli.

A kada biste se vi, koji ste upravo proživeli taj kontrast, mogli pridružiti većem delu vas, u vibraciji onoga što ste zatražili, poželeli, doživeli biste uzbudljiv trenutak u tom trenutku.

Međutim… Često to ne učinite…

(smeh)

Češće, umesto da shvatite šta je ono što ne želite, i samim tim shvatite šta je ono što želite, umesto da okrenete svoju pažnju ka onome što želite, vi nastavljate da udarate u ritmu onoga što ne želite, što u suštini nije loša stvar, ali ako nastavite ne služi vam baš najbolje.

Šta se tu u stvari desilo: život vas je pogurao na rast i proširenje, na ekspanziju, a vi niste uhvatili ritam i krenuli! Život vas je pogurao da postanete više od onoga što ste trenutno, a vi, nastavljate da pravdavate zašto ste to poželeli, nastavljate da pravdate zbog čega to zaslužujete, nervirate se zbog činjenice što odmah sad niste više, depresivni ste što nemate ono što hoćete, žalite se ko sve dobija to što vi nemate, konstantno naglašavate koliko je grozno biti ovde, nego na mestu gde želite da budete, žalite se što ste još uvek ovde, i objašnjavate koliko ste već dugo tu, primećujete i druge ljude koji su na istom mestu, oformljavate grupe koje se žale što su ovde, a hteli bi biti tamo! On-line čet-grupe:

MI SMO OVDE !

MI SMO OVDE !

MI SMO OVDE !

A oni ljudi tamo, ma sigurno su zgrešili!

Oni sigurno varaju!

Oni sigurno valjaju drogu!

Ma rođeni su sa tim!

Sigurno ne zaslužuju više nego ja!

A ja ne dobijam to!

JA NE DOBIJAM TO!

JA NE DOBIJAM TO!

JA NE DOBIJAM TO!

GDE JE MOJA MANIFESTACIJA?

GDE SU MOJE ŽELJE?

GDE SU MOJE STVARI?…

Ti stojiš, neželeći to , u vibraciji koja te tera da tražiš, ali ti ne tražiš iz tačke imanja, ti tražiš iz vibracije nemanja!

To je normalno, zar ne? Kada nemaš nešto što želiš, sa tog mesta nemanja ti ćeš to zatražiti, ali oseti koliko si zaglavljena u toj vibraciji nemanja nečeg što ti je potrebno:

Nemam to a treba mi!

Nemam to a treba mi!

Nemam to a treba mi!

Hoću to! Gde je?

Hoću to!

Gde li je više?…

Oseti koliko je samo ta vibracija suprotna od vibracije : ja imam nešto što želim.

Ovo je jako bitan deo koji želimo da čuješ, jer je ovo deo koji objašnjava svaku emociju koju si ikad osetila, u momentu kada zatražiš nešto, Izvor u tebi, se spoji sa vibracijom tvoje želje. A ako se ti ne spojiš, osetiš diskonektovanost. Hajde da sada ovo objasnimo na način na koji ćeš bolje shvatiti: ako ne tražiš više od onoga što već imaš, u smislu da ne šalješ Izvor u tebi na nova vibraciona mesta u tvoje ime, onda možeš stojati gde jesi i ne osećati nikakav raskol. Međutim, trik je u tome što je čitav Univerzum postavljen tako da te tera na konstantno proširenje. Ne možeš stojati mirno.U svekom momentu, bez obzira gde stojiš, postoji kontrast koji te tera da se proširuješ. I ako ne kreneš sa ekspanzijom i rastom, automatski osećaš otpor rastrganosti.

Kada si u stanju velike radosti znači da si se proširila, i u ovom momentu misli, ti si otišla zajedno sa ekspanzijom. Kada osećaš ljubav, znači da si krenula zajedno sa ekspanzijom i u tom trenutku svoje misli, ti si otišla sa mišlju ljubavi. Kada osećaš interesovanje za nečim, uzbuđenje, strast, kada si u harmoniji, kada pratiš život, kada si napaljena na život, to samo znači da si otišla ruku pod ruku sa ekspanzijom, proširuješ se, rasteš, i trenutno ne radiš ono što često radiš i što te sprečava da budeš ono što zaista jesi.

Ali, ako u bilo kom momentu osetiš frustraciju, bes ili strah, ako osetiš nemoć, ako osetiš te negativne emocije koje su ti odvratne, to samo znači da trenutno imaš nešto što se odvija u tvom umu, verovatno non stop blebećeš o tome, pišeš blogove o tome, tvituješ o tome…

(smeh)

Znači da se u tvom umu trenutno dešava nešto zbog čega nisi ni blizu onome što zaista jesi, a negativna emocija koju osećaš je tvoj indikator tvoje sopstvene separacije. ‘Separacija ‘ je presnažna reč, ali njome želimo da ti skrenemo pažnju. Kada osećaš negativne emocije, to jednostavno znači da ne pratiš korak sa sobom. Postoje neke važne stvari da znaš u vezi toga: kad te život ne bi terao na ekspanziju, ne bi bilo nikakvog koraka da pratiš, i ti kažeš:

Da, upravo je to moja poenta! Da nema kontrasta ja se ne bi morala ekspandingovati, i ne bi morala pratiti taj korak sa sobom!

A mi kažemo: nema šanse! Jer ti jednostavno ne možeš stajati u sred ‘švedskog stola’ koji te konstantno tera na ekspanziju. Mi smo svi večno fokusirana bića, što znači: ti si sebično fokusirana, svi smo, i tome se ne možemo protiviti, čak i na ćelijskom nivou našeg bića, mi smo primorani da tražimo poboljšanje, da tražimo bolje, više…

Vidite, pomalo je zeznuto, i mi shvatamo zašto se žalite, ali da ne postoji kontrast, vi ne biste mogli tražiti poboljšanje, a sam kontrast koji je odgovoran za poboljšanje, je kontrast koji vi koristite kao svoj izgovor kako ne bi krenuli u korak sa ekspanzijom. Zar to nije interesantno? To je kao da imate prijatelja, reč ‘prijatelj‘ koristimo veoma slobodno…

(smeh)

Imate prijatelja koji vas muči i maltretira do tačke ekspanzije. Prokleti prijatelj!

(smeh)

Ovaj prijatelj vam priređuje momente tuge već dugo, dugo vremena, ali ga se jednostavno ne uspevate osloboditi, jer uporno pričate i pričate samo o tom prijatelju, i naravno, Zakon Privlačnosti vam konstantno priređuje tog prijatelja i zadržava ga u vašoj blizini.

(smeh)

I konačno, ako ste u mogućnosti da pobegnete od tog prijatelja na drugi kraj planete, isti takav veoma brzo zauzme njegovo mesto! Zato što, kada imate nešto aktivno u svojoj vibraciji, Zakon Privlačnosti vam samo još više donosi upravo to, iznova i iznova. Znači, imate tog prijatelja koji vas maltretira do tačke ekspanzije, ali taj prijatelj ne zna ovo što ti znaš: on ne zna da treba da radi sve moguće da učini da se ti osećaš dobro.

(smeh)

Pa on samo prati sopstvenu sebičnu prirodu, i čini sve što je moguće kako bi sebe usrećio. On te toliko maltretira, i to tako odlično radi, poput trna u peti! On je sa tobom već dugi niz godina, i zbog te vaše veze ti se proširuješ non stop. Mi bismo mogli veoma precizno reći, da taj prijatelj, zbog kojeg i nisi baš srećna, da je on odgovoran za jedan ogromni deo tvoje vibracione ekspanzije. Izvor u tebi je dobio veliku korist zbog te ‘neprijatne’ veze. A evo i interesantnog dela: ti, kao i većina ljudi koristiš tog prijatelja i celokupno to kontrasno iskustvo, kao izgovor da ne pratiš korak sa ekspanzijom koju ti je ono donelo. Upravo zbog toga, ti si ekstra, ekstra, ekstra ljuta na tog prijatelja.

(smeh)

Vi ste gusto upleteni i vezani vibracijom. Ovaj prijatelj je saučesnik u tvojoj ekspanziji, a ti koristiš detalje vaše veze kao opravdanje da se ne proširiš i zbog toga ti ta stvar ne da mira, i ne možeš skrenuti misli sa tvog prijatelja. Zato sve izgleda kao njegova krivica. Da li ste primetili, kada vam se dešava slična situacija, a svima se to dešava bar do nekog stepena: neko vreme, to je ta osoba, onda je ona osoba, pa ona, pa onda ova osoba… Drugim rečima, uvek postoji neko koga koristite kao svoj trenutni izgovor da ne dopustite sebi da se osećate dobro. Kada bi samo mogla spljoštiti tu malu gnjidu na zemlju i ubiti je!

(smeh)

E onda, kad njega ne bi bilo ja bih se osećala odlično! Ne možeš istrebiti svet od stvari koje te nerviraju! Moraš svoju vibraciju pročistiti od stvari koje te živciraju. A kada to učiniš, stvari koje te živciraju ti ni ne mogu više prići!

Ne možeš se otarasiti ničeg u svojoj vibraciji jer ne postoji ekskluzivnost u ovom Univerzumu baziranom na privlačenju. Postoji samo dodavanje, prisvajanje, drugim rečima, ako gledaš nešto i kažeš :’ Želim to!’ -ti ga uključuješ u svoju vibraciju, a ako gledaš nešto što ne želiš i vičeš mu ne, takođe ga uključuješ u svoju vibraciju. Jedini način da prestaneš da privlačiš nešto što ne želiš, je da poklanjaš pažnju nečemu što želiš. Ali moraš ići malim koracima. Moraš sebi dati malo olakšanja. Ako imaš nešto aktivno u svojoj vibraciji, i već neko vreme si fokusirana na to, ne možeš se odjednom prebaciti na drugi kanal kao kad menjaš radio stanicu. Drugim rečima, možeš se postepeno pomerati na gore, svojom emocionalnom lestvicom. Ako si se istrenirala, i to je odlična reč da se to opiše, na frekvenciju kukanja u vezi nečega, i ok. je, mi znamo da imaš razloga za to i da ne izmišljaš, znamo da neko vreme već posmatraš tu grozotu, znamo da su oni mogli postupiti bolje, mogli su biti prijatniji prema tebi, mogli su biti u harmoniji, da su oni bili u konekciji sa svojim Izvorom, ti bi mogla samo da ih pogledaš i već bi se osećala bolje! Ti to znaš, jer u tvom životu postoje neki ljudi vredni ljubavi, koje je lako voleti! Ne baš puno, ali ih ima!

(smeh)

Većina ih je ispod dve godine…

(smeh)

ili imaju krzno…ili perije…

(smeh)

Većina ljudi ne kontroliše svoju vibraciju, i kada staneš pred nekog i kažeš mu:

Meni je potrebno da ti uvek budeš u poravnanju i konekciji sa sobom, i sa onim što zaista jesi, da bi ja mogla, kada te pogledam, da takođe budem u poravnanju sa onim što ja zaista jesam.‘ -ti tražiš nemoguće!

Ono što ti moraš da uradiš, je da preuzmeš kontrolu nad svojom vibracijom, i kažeš svima:

Nije vaš posao da budete u poravnanju i konekciji da bi se ja osećala dobro! Moj je posao, da gledam okolo u svom okruženju, prošlost, sadašnjost i budućnost, i nađem stvari koje će me poravnati sa onim što JA zaista jesam.’

Drugim rečima: vi tražite ljubav na pogrešnim mestima, dragi prijatelji!

(smeh)

A mesto gde želite da tražite i nađete ljubav je: vaše prošireno ja, vaša ekspanzija, vaš Izvor Energije, deo vas koji je ljubav! Poravnajte se sa tom vibracijom!

Ok. recimo na primer, da koristite, šta god, kao izgovor da ne budete u ravni sa onim što zaista jeste, i koristite svoj sistem navođenja-svoje emocije, jer je to ono što su zapravo emocije, vaši indikatori: što se bolje osećate, više ste zatvorili rascep između sebe i sebe, što se gore osećate, to ste više proširili rascep između sebe i sebe. Ako se hronično žalite kako se ne osećate dobro, to znači da ste svoju vibraciju istrenirali tako da vam ona ne dopušta prijatan život. Vi kažete:

Pa ja imam milion problema da se žalim!’

A mi kažemo: sigurni smo da imate… Jer kad istreniraš sebe na vibraciju kukanja, dobrobit je smrvljena tvojom navikom misli. Onda vi kažete:

‘Pa dobro, kako onda da odviknem sebe od toga?’

A mi kažemo: tako što ćeš, što češće možeš, posegnuti, namerno i svesno, za najboljom misli o aktivnoj temi, koju možeš naći gde god da se nalaziš. Posezanjem za onim najboljim, umesto za onim najgorim. Tako što ćeš konstantno udarati bubanj onoga što bi bilo lepo da se desi, umesto udarati o bubanj svega onoga što bi bilo užasno da se desi. Tako što ćeš udarati u bubanj svega onog što voliš u vezi nečega, umesto svega onog što ne voliš u vezi toga.

 

zakon privlačenj
zakon privlačenja

 

Kada bismo te nekako mogli ubediti da si Izvor Energije koji te moćno zove ka dobrobiti koju zaslužuješ, i da ako poslušaš zov Izvora, i vibraciono ga osetiš u sebi, i poslušaš vibraciju Izvora, i konstantno se pomeraš u pravcu misli koje te čine da se osećaš bolje, ti ćeš i pre nego što toga zaista budeš svesna, zatvoriti taj rascep između sebe i sebe, u vezi svake teme koja je trenutno aktivna u tebi, i postaćeš radosno, ispunjeno, konstantno napredujuće, intuitivno, puno ljubavi, vitalano, uzbudljivo biće, kakvo si rođeno da budeš.

(aplauz)

Nije to tako strašno, jednom kada shvatiš kako to sve funkcioniše, drugim rečima, ako sa ovog predavanja poneseš kući samo razumevanje da si Izvor Energije, i da, dok si ovde, u ovom fizičkom telu, ako ne dozvoljavaš sebi da vibriraš u skladu sa onim što zaista jesi, jednostavno se nećeš osećati dobro.

Evo kako kreativni proces funkcioniše: Ti si Izvor Energije, deo tebe je pristupio u ovo telo, miksuješ se sa drugima i konstantno lansiraš iz sebe rakete želja napred, napred gde ih Izvor unutar tebe uzima. Da li shvataš da je sve ono što se nalazi oko tebe, proširena verzija predhodne vibracije. Sve je prvobitno vibracija pre nego što postane oblikovana mišlju, i pre nego što postane oblik. Čak i ovaj svet koji vidiš, i koji se vrti u svojoj orbiti, je jednom davno bio samo vibracioni koncept, a eto te sad, ljudsko biće u punom sjaju i svojoj fizičkoj formi, interpretiraš vibraciju ove tačke ovoga vremena, prostora i realnosti. Sve ono što znaš oko sebe kao pravu pravcatu fizičku stvar, je samo ekstenzija misli. Sve ono što dolazi u tvoju budućnost, je već sada ispunjeno vibraciono, i ono je-kako ga mi nazivamo, tvoja vibraciona stvarnost. Tvoje vibraciono skladište.

Mnogi ljudi nipodaštavaju vibracionu realnost, a mi kažemo da ne smete nikad potcenjivati vibracionu realnost, jer je sva realnost potekla iz vibracione realnosti! I ona dolazi brzo, samo ako joj dopustiš. Vi ste na vodećem pročelju; vreme manifestacije, od začeća misli do poravnanja sa njom, meri se u sekundama u većini slučajeva. Vi ste na rubu instant manifestacije mnogo puta baš iz ovog razloga. Vi niste novi u kreiranju. Vi ste kreatori dugo, dugo vremena već. I mnoge stvari ste već pokrenuli mnogo pre nego što ste došli u ovo fizičko telo, imali ste svoje vibraciono skladište. Mnogo pre nego što su vaša stopala dotakla ovu zemlju, a sada, sa poslednjim razgovorom koji ste vodili sa nekim, sa poslednjom emisijom koju ste gledali na televiziji, sa poslednjom knjigom koju ste pročitali, sa poslednjim filmom koji ste pogledali, sa poslednjom mišlju koju ste pomislili, doprineli ste ovom vibracionom skladištu i ono buja, i raste i uvećava se… Ono je jedan gigantski vorteks privlačenja!

E sada, želimo da vam skrenemo pažnju, čuli ste za Zakon Privlačnosti, ali tek nekolicina vas se tek približava da shvati njegovu pravu moć. To je Zakon koji stvara svetove. To je ta rastuća, kovitlava Energija. Kako je nastala? Stavljali ste stvari u nju i pre nego što ste se rodili, stavljate u nju svakog dana svog fizičkog iskustva. To je taj Vorteks postajanja, čista vibracija svih stvari koje želite, sve potanke detalje koje sta tražili, ona samo raste i raste i raste, a Zakon Privlačnosti privlači sve skladne okolnosti ka tome.

Šta mislimo kad to kažemo: mislimo na stvari koje su vibracioni par sa onim što je vaša želja. Niste imali ljubavnika, zatražili ste ljubavinika. Imali ste ljuzbavnika koji je bio siromašan, zatražili ste ljubavnika koji ima više para.

(smeh)

Imali ste ljubavnika koji vas nije baš voleo, zatražili ste ljubavnika koji vas zaista voli.. Imali ste ljubavnika sa kojim niste delili životne stavove, zatražili ste ljubavnika koji deli vaša mišljenja. Gradili ste vibraciono skladište. I ono je vibraciono, živo i realno, i ono privlači. I evo vaših zahteva, na razne teme. Vaš zahtev pulsira i Izvor u vama se odmah baca na taj zahtev, i stara se o njemu, on ga zna, a Zakon Privlačnosti, moćni zakon koji stvara svetove prikuplja i privlači sve podudarne ljude, događaje, mesta, stvari… sve ono što je neophodno da se ostvari ono što ste tražili postaje privučeno ovim moćnim Vorteksom privlačenja.

Pitanje koje želimo da ti postavimo je:

Da li ti sarađuješ sa njim?

Da li ti sarađuješ sa sopstvenom željom?

Ne, ja sam smoren što je nemam.

Da li si vibraciono poklopljena sa svojim budućim ljubavnikom?

Ne, ljuta sam na onog što već imam.

(smeh)

Da li si vibracioni par sa dobrobiti koju želiš?

Ne, ja sam se priključila on-line čet grupi, i mi se žalimo. Mi se tako celi dan žalimo na to kako nam je teško. Ja sam, u svojoj ljudskoj formi, jedan veoma anti-sarađujući činjenik svoje kreacije!

Šta se desi sa tvojom kreacijom…Da li je dobiju drugi?

Ne, oni imaju svoje sopstvene manifestacije sa kojima izlaze na kraj.

Da li će moja kreacija otići?

Ne, samo će se uvećati.

Želimo da dosegneš mesto u sebi, gde si voljna, ne samo voljna, odlučna, ne samo odlučna, nestrpljiva da otpustiš potrebu za kontrolisanjem stvari koje je nemoguće kontrolisati, kao na primer: šta neko drugi radi. Usmeri svoj ultimativni fokus i pažnju na jedinu stvar koju možeš da kontrolišeš, a to je kako se osećaš svakom momentu.

Želimo da kažeš sebi: odlučujem da prihvatam život onakav kakav mi dolazi, i da radim najbolje što mogu u sred bilo kakvih izazova. Ništa nikada ne pođe naopako zato što znam da mi svaki delić kontrasta koji osećam, koliko god se činio pogrešnim, pomaže da iskristališem šta je ono što ja zaista hoću. To je stvar koju želimo da najbolje upamtite.

Kontrast, kako god vam izgledao u datom trenutku, beskrajno mnogo doprinosi vašoj ekspanziji, a ono što nazivate: STVARI KOJE SU POGREŠNE u vašem životnom iskustvu, su zapravo samo distanca između stvari koje su potpuno u redu, i vašem trenutnom mišljenju o tome.

Drugim rečima, kada bi samo mogli da prihvatite činjenicu da ste sakupili ogromnu količinu vibracionog bogatstva, koje je za vas spremno i čeka da se svakog trenutka poravnate sa njime, a sve što vam je potrebno da se poravnate sa tim bogatstvom je voljnost da gledate u pravcu onoga što želite, što će vas automatski odvojiti od gledanja u pravcu onoga što ne želite- vaš život bi se promenio na bolje iste sekunde.

To je naša najsnažnija poruka koju vam šaljemo. Život i treba da bude dobar za vas.

Vi živite, znali to ili ne, kao potpuni prijemnici uragana veličanstva koji teče ka vama u svakom trenutku, i odgovara na sve ono što ste tražili. Niko od vas nije izolovan kao neko ko ne bi trebalo da bude prijemnik te dobrobiti. Svi vi ste u potpunom toku ovog uragana dobrobiti.

Kada to razumete i počnete da živite sa stavom voljnosti da primite korist te dobrobiti i svega divnog što zaslužujete, što konstantno teče ka vama…kada uhvatite ritam svega toga, a najbolji način da uhvatite ritam je, da stojite upravo na mestu gde jeste i da pronađete najbolje aspekte svega onoga što vas okružuje, i da gledate stvari koje cenite iako ih možda nema baš mnogo, da tražite oko sebe stvari koje vam prijaju, iako možda postoji mnogo više stvari koje vas nerviraju i rastužuju, i da date svu svoju pažnju najboljim stvarima koje se dešavaju u vašem životnom iskustvu, sa odlučnošću da istrenirate sebe na vibraciju najboljeg osećaja koji možete naći u ovom trenutku.

Danas, bez obzira gde idem, bez obzira šta radim, bez obzira sa kim to radim, moja je dominantna namera da tražim i gledam u stvari koje me čine da se osećam dobro kada ih vidim, osetim, dotaknem, okusim, čujem, omirišim. Moja je dominantna namera  je da  isfiltriram iz svog iskustva, preuveličam i pričam o onom najboljem što vidim oko sebe u ovom trenutku. To je tvoja mantra.

Podesićeš svoju frekvenciju na najbolju vibraciju koju možeš pronaći, i još bolju, i najbolju, i najbolju…I pre nego što shvatiš, vibriraćeš u beskonačnosti onoga što se dešava u tvom vibracionom skladištu, u tvojoj vibracionoj realnosti. Ta vibraciona realnost se okreće, i postaje, a ako ti osećaš strah, bes, očaj, nisi ni blizu nje. Kada dospeš do beskonačnosti nade, i počneš da se osećaš ispunjena nadom, ti si na dobrom putu. Kada osećaš nadu, ono te privlači još više, a u trenutku kada počneš da veruješ i očekuješ da ti se dese dobre stvari u životu, ti si u Vorteksu. A kada se nađeš u Vorteksu ti više nisi jedini, činjenik koji ne sarađuje, sada si činjenik koji sarađuje, i ti dobijaš manifestaciju da se sastaješ sa svim parama koje si ikad želela, sa svojim zdravljem, sa svojom jasnoćom, sa svojim ljubavnikom, prijatnim susedima, i svim stvarima iz tvoje okoline koje si ikad želela. Jednostavno se sastaješ sa svim divnim stvarima koje si stavljala u svoje vibraciono skladište, jednom kada počneš da dospevaš do tačke kada vidiš beskraj stvari zbog kojih bi mogla da se osećaš dobro. Možeš veoma lako istrenirati sebe da razmišljaš na taj način, u roku od jednog dana. A već sutra bi mogla biti vibraciono toliko blizu onoga što zaista jesi, da bi počela uviđati dokaze, dela: bankovni račun koji se promenio do cifre koju si želela, ljudi u tvom susedstvu postaju prijatniji… Poseduješ kontrolu svega onoga što se susreće sa tobom, kada preuzmeš kontrolu nad vibracijom koju nudiš. A ti postižeš kontrolu nad vibracijom koju nudiš, onog momenta kada se okreneš i zapitaš, i počneš da obraćaš pažnju na to kako se osećaš. Kada obratiš pažnju na to kako se trenutno osećaš, i namerno se okreneš u pravcu onoga što ti više prija i što te čini da se osećaš bolje, postaješ, i to veoma brzo, vibracioni par sa onim što si postala. A onda, ljudi koji te posmatraju kažu:

Šta se tebi desilo??? Stalno si srećna, non stop? Svaki put kada te vidim, neka divna stvar ti se desila u životu.

A ti odgovoriš:’ Dovela sam sebe u Vorteks.’

(smeh)

A oni kažu: ‘ Šta?’

Dovela sam sebe do vorteks! Ja sam u Vorteksu!’

Šta? Kako se ulazi tamo? Gde su vrata? Hoću i ja unutra!

A ti kažeš: ‘ Ti imaš svoj sopstveni Vorteks. Moraš osetiti svoj put do Vorteksa. Ne postoje očigledna vrata, niti tajna kombinacija brave, nema napisanog scenarija, nema detaljnog uputstva…’

Kako da znam da sam na pravom putu?’

‘Osećaš se bolje nego malopre.’

‘E pa ja osećam da bih se mnogima osvetio!’

‘Pa sigurno se krećeš u pravom pravcu. Kako si se osećao pre osvete?’

‘Nemoćno. Sada osećam da bi se svetio’

‘Odlično! Na pravom si putu.’

‘Osećam osvetu, i na pravom sam putu do Vorteksa sve dobrobiti???’

‘Da, samo se nemoj vraćati na nemoć i bićeš na pravom putu’

‘Dobro, a šta ide posle osvete?’

‘Bes. Bićeš mnogo ljut na razne ljude’

‘To mi je poznato.’

‘E pa oseti opet to.Kada si ljut ti si na dobrom putu. Bes je bolji od osvete. Bliži je tvom Vorteksu.’

‘A šta ide posle toga?’

‘Frustracija, prezasićenje, kukanje…’

‘Hm… Otprilike mi je jasno, polako sklapam kockice…A šta ide posle toga?’

‘ Nada.’

‘Ah, toga nije bilo već dugo u mom životu.’

(smeh)

Onda se raduj nadi. Raduj se nadi. Jer kada se nađeš u stanju nade, dolaziš do Vorteksa. Povremeno, svakog dana, nešto će se desiti, što će ti dati dokaz da si namerni kreator sopstvenog iskustva. I ako možeš da se zadržiš u stanju nade, barem na dve ili tri stvari u svom životu, dospećeš u Vorteks dovoljno duboko, da ćeš početi da veruješ. Ako možeš da postigneš to, da dođeš to stanja nade, a to nije teško, dospevaćeš u Vorteks dovoljno često da ćeš početi da veruješ...’

U šta?‘ -pitaće vaš prijatelj.

Počećeš da veruješ u moć sopstvene misli. Počećeš da veruješ u dobrotu ovog Univerzuma. Počećeš da veruješ da je tvoje biće dovoljno dobro i dovoljno vredno dobrobiti. Počećeš da veruješ u moć onoga što si. Počećeš da veruješ u voljnost Zakona Privlačnosti da sarađuje sa tobom. Počećeš da veruješ da su sve sve stvari moguće. Počećeš da veruješ da si kreator sopstvene realnosti. Počećeš da veruješ da možeš da kontrolišeš sopstvene misli, tako što ćeš obraćati pažnju na ono kako se osećaš. Počećeš da veruješ da možeš biti, imati, raditi sve što poželiš! To je ono što ja znam, sada kada sam u Vorteksu!’

(aplauz)

A šta je to Vorteks? To je vibracioni, napredni oglašivač onoga što si postala, i svih okolnosti i situacija podudarnih, koje je Univerzum već okupio, i koje čekaju tebe.

Zar nije lepo čuti ovako nešto?

(smeh)

Te stvari čekaju samo na tebe!!! One čekaju na tebe!

Dakle, šta ih sprečava do tebe?

(smeh)

Ne volim ovo!’

Ne sviđa mi se ono!’

‘Neću ovo!’….

Zaista? Nebitne, nevažne, jadne, male stvarčice, koje svakodnevno koristiš kao svoj izgovor da ne uđeš u Vorteks. Zar nije to lenjost? Ako lako možeš potražiti misao nade, kao i pesimističnu misao, ili dati kompliment, umesto pomisliti nešto loše, ili na primer pohvaliti svoju vladu…Uf, hajde da počnemo sa nečim lakšim!

(smeh)

Isto tako lako možeš potražiti razlog zbog kojeg se možeš osećati dobro, kao i razog zbog kojeg bi se osećala loše, isto tako vrlo lako možeš isključiti svoj TV, kao što si ga i uključila…

Ako čitaš naše knjige, ili sušaš bilo šta što smo rekli, hoćemo da znaš da sve što ti nudimo, i svaka reč koju Ester prevede iz naše vibracije, je ponuđena sa namerom da ti pomogne da obnoviš svoju svesnost sa validnim činjenicama koje se poklapaju sa zakonima Univerzuma, jer onog trenutka kada svesno počneš da shvataš zakone, onakve kakvi jesu, i testiraš ih iz te svesnosti o njima, oni će ti svaki put bez izuzetka dokazati validnost tih istina. Ti si kreator sopstvene realnosti. Bila si vredna svega dobrog i pre nego što si se fokusirala u ovo fizičko telo, i još uvek jesi, bez obzira na sve. Ti si mnogo više vibracija Energije Izvora, nego što si biće od krvi i mesa koje vidiš. Zakon Privlačnosti odgovara svima jednako, na celoj planeti. Zakon Privlačnosti koji odgovara svima, i svemu, kaže: ono što je slično-privlači se. Znači, bilo kakva vibracija koja je aktivna, Zakon Privlačnosti je čini samo još više aktivnijom. Tako što donosi sve više i više stvari, koje se poklapaju sa tom vibracijom. Ti si Izvor Energije, sa perspektivom kojoj Zakon Privlačnosti odgovara, i takođe si nefizički, fokusiran, genijalni kreator na vodećem pročelju, ovde na vodećem pročelju misli, u svom prekrasnom telu, u ovoj realnosti ovog trenutka i mesta savršene različitosti, i Zakon Privlačnosti odgovara i tom aspektu tebe, takođe.

Zakon Privlačnosti odgovara na oba tvoja vibraciona aspekta, ti osećaš harmoniju, ili ne, vezano za odnos ta dva aspekta. Što se bolje osećaš, to si više u harmoniji sa tim delom sebe, a što se gore osećaš, taj fizički deo tebe nije u harmoniji sa ovim drugim delom tebe. Kada te život, u tvojoj fizičkoj formi, natera da znaš šta je ono što ne želiš, on te automatski tera i da znaš šta je ono što želiš, rekla to na glas ili ne. A kada se to desi, ti emituješ vibracioni zahtev, koji onaj veći deo tebe prima u sebe, i odgovara na njega, i postaje on u istom trenutku. I Zakon Privlačnosti istog momenta počinje da odgovara toj novostvorenoj vibracionoj verziji tebe. Postoji vibraciona realnost koja se konstantno uvećava, što je ono šti ti zapravo jesi. Postoji i fizička realnost, ono što možeš opipati, što si već manifestovala, osetila, namirisala, čula, ta realnost je samo malo drugačija od vibracione realnosti i razlika je jedino u tome, što si fizičku relanost posmatrala već dovoljno dugo, da ti ona konstantno daje svesnost i dokaz o tome kako ti vibriraš.

Sve što živiš je manifestacioni indikator tvog miksa vibracija. Dobrobit koja si ti, koja je u konstantnom procesu je toliko velika, i toliko duga, da je večna. Ta dobrobit će zauvek trijumfovati, ali neki od vas će prvo crknuti, da bi je iskusili.

Na ovim seminarima Zakona Privlačnosti, gde naglašavamo umetnost dopuštanja, što znači: pronaći vibraciono poravnanje sa onim što ja zaista jesam, mi pravimo ove seminare da bi vam pomogli da dođete u vibraciono poravnanje sa onim što zaista jeste. Da živite ovaj život onako kako ste i namerili. Da budete motivišući, raspoloženi, puni čiste pozitivne energije, radijatori ljubavi, koja ste zapravo vi.

Najdominantnija činjenica koja je pogrešno protumačena u vašoj fizičkoj realnosti je, da kada neko učini nešto što ti ne odobravaš, da je za tebe dobra ideja da non stop ukazuješ na to, ili će u suprotnom toga biti još više. A relanost je: što više ističeš ono što ne želiš, samo još više držiš sebe u konstantnom obrascu vibracije, koji ne dopušta ono što želiš. A najmoćnija stavka, koju želimo da aktiviramo u tebi , i koja će ti, to obećavamo, služiti do kraja života je: Verovanje je samo misao koju konstantno ponavljam. Verovanje je samo moja navika misli. Verovanje je samo misao koju stalno praktikujem. Verovanje je samo misao koju puno puta pomislim.

Zašto je to bitno? Zato što, kad želiš nešto, a veruješ u suprotno, tvoje verovanje u tu suprotnost će sprečiti da se desi ono što želiš. Kada želiš nešto, i veruješ u to, tu ne postoji separacija, nudiš samo jedan signal, i Zakon Privlačnosti će ti ga doneti ODMAH. Međutim, kada želiš nešto i sumnjaš u to, ne veruješ, ti nudiš suprotstavljene vibracije i tako možeš držati sebe, u tom obrascu tapkanja u mestu, čitav svoj život.

Želim to, ali…

Želim to, ali…

Želim to, ali…

To je lepo, ali se meni ne dešava…

Zaista bih želela da imam to, ali sam to tako dugo htela…’

Kada konstantno nastavljaš da govoriš takve stavri, kada konstantno nastavljaš da se suočavaš sa ‘stvarnošću’, kada non stop udaraš bubanj onog što jeste trenutno, samo držiš u sebi aktivnim, taj obrazac verovanja, a verovanje je samo misao koju ponavljaš. Jedino te verovanja koja gajiš u sebi, drže na distanci od onoga što želiš.

Dakle, ako je verovanje samo misao koju nastavljam da ponavljam, a mislim misli koje su u opziciji sa onim što želim, dakle, ona je razlog zašto ne dobijam ono što želim. Očigledno, ali interesantno.

Ako je verovanje samo misao koju ponavljam, šta bi bilo ako bi mislila misao u koju ne verujem dovoljno dugo, da na kraju poverujem u nju…? Ako je verovanje samo misao koju nastavljam da mislim, zašto onda ne bi mislila misli nade?

E pa Abrahame, to je glupo! Činjenice govore protiv toga!

E da, to je ta lažna činjenica o kojoj smo ranije govorili…Da je realnost statična…

Dakle, ja sam gradila život na lažnoj pretpostavci, tako što sam se suočavala sa ‘stvarnošću’, tako što sam davala svu svoju pažnju na ono što mi se ne dopada… Čak i Ester povremeno kaže:

Pa Abrahame, šta da radim kad je to istina…’ -kao da je to ikakav faktor u odlučivanju čemu ćeš pokloniti pažnju, jer verovanje je samo misao koju konstanmtno ponavljaš. A vi, ljudi, ste stecište toliko mnogo neproduktivnih misli. Najveća od njih:

JA NISAM VREDNA TOGA.

NEMA UŽIVANJA DOK NE PLATIŠ CENU.

ROĐENA POD POGREŠNOM ZVEZDOM.

TO JE KARMA, SIGURNO.

MOJA MAMA JE KRIVA ZA SVE.

(smeh)

VLADA, DRŽAVA JE KRIVA.

E u to biste baš voleli da verujete, zar ne?

(smeh)

DA SU ONI DRUGAČIJI, SVE BI BILO LEPO.

Želimo da ti kažemo: povrati natrag svoju moć, tako što ćeš shvatiti da je verovanje samo misao koju nastavljaš da ponavlješ.

verovanje samo misao koju nastavljaš da ponavlješ…

verovanje samo misao koju nastavljaš da ponavlješ…

verovanje samo misao koju nastavljaš da ponavlješ…počinjem da verujem u to…

Kada pomislim misao, aktiviram vibraciju, a kada se vibracija aktivira, na scebnu stupa moja tačka privlačnosti. Dakle, ako nastavim da mislim istu misao, i nastavim da i dalje aktiviram ovu istu tačku privlačenja, i Zakon Privlačnosti nastavi da mi odgovara na ovu aktivnu vibraciju, nastaviću da dobijam iste rezultate, ne zato što su istiniti, i ne zato što je to REALNOST , već zato što je to dosledni odgovor Zakona Privlačnosti na misao koju non stop nastavljam da mislim. Dakle,a ko je to misao koju stalno mislim, i dobijam rezultate koje ne želim, nije li pogodno da počnem da mislim drugu misao?

Ali Abrahame, to nije logično…Ti hoćeš da ja mislim neku flafastu, zamišljenu, umišljenu, lažnu, bajkovitu misao, i da stavim svoju glavu u oblake ili je zabijem u pesak? Hoćeš da se pretvaram da nešto što nije, jeste?’

Da.

‘Hoćeš da fantaziram, da maštam? Da koristim reči koje nisu istinite?’

Da.

Hoćeš da se pretvaram da sam vitka, kad sam debela?’

Da.

‘Hoćeš da se pretvaram da imam para, kad sam sirota?’

Da.

Mi hoćemo da mislite misli, koje se poklapaju sa onim što želite, dok ne poverujete u njih.I kada to uradite, sile Univerzuma će vam dati dokaz onoga u šta verujete. Međutim, ako morate to da vidite, pre nego što u to poverujete, to ne može doći u vaše iskustvo. Morate u to verovati, pre nego što ga vidite, jer to je verovanje samo misao koju stalno ponavljate. Znači, morate misliti misao, sve dok ona ne postane realnost. Nastaviti sve dok ne poverujete u nju, da ona zaista jeste. Vrlo je jednostavno. Završili smo.

(smeh)

Dakle, šta vas ometa da to uradite? Realnost, činjenice… Pa šta? Sve što vidite oko sebe, što zovete svojom realnošću, je pre toga bila samo misao, misao koju je neko mislio dovoljno dugo… Kada Ester kaže: ‘Abrahame, ali zar ne bi ja trebala tako razmišljati o tom,e zato što je to istinito?‘ -šta je istina do misao koju je mislilo dovoljno ljudi, dovoljno dugo, mislilo, i mislilo, i davalo svu svoju pažnju, sve dok nisu privukli njen ekvivalent. Postoje svakakve stvari u vašoj okolini u koje verujete, koje se poklapaju sa onim što želite. Kao i mnoge stvari u koje verujete, a koje opovrgavaju ono što želite. Kako biste ih ikada sortirali? Kako da znaš koja aktivna verovanja u tebi, su ona koja ti služe, i koja aktivna verovanjan u tebi su ona koja ti ne služe? Kako da znaš koja su korisna, a koja smrtonosna? Korisna su ona, od kojih se dobro osećaš, kada ih pomisliš. Smrtonosna te teraju da se osećaš još gore kada ih pomisliš.

‘Abrahame, postoji mnogo misli, koje kada mislim, nemam baš neki osećaj.’

Samo nastavi da ih misliš i one će se uvećati, i uskoro ćeš znati. Drugim rečima, to je lepota Zakona Privlačnosti. U ranim fazama nećeš moći da osetiš razliku, ali što ih duže misliš , one postaju aktivnije, a što aktivnije postaju, imaju veću moć privlačenja, a time i očiglednije rezultate. Baš kao što ste i znali da će biti. To je savršena okolina za kreatora da stvara. I to ste znali kada ste došli ovde.

Dakle o čemu želite da pričamo?

PITANJA:

Muškarac: Mi imamo dete.. sada mu je već šest godina… Zovemo ga ‘Abraham’ dete jer je došao kroz našu kreaciju i dopuštanje, i veoma je specijalan i radostan…

Sada smo u tački u kojoj verujemo da on može imati bilo šta što hoće, i što poželi… ali kad me pita da li može dobiti nešto… igračku, čokoladicu… u meni se javlja borba između toga da kažem: da, ok. evo ti novac, idi i kupi šta želiš, možeš imati šta god hoćeš. Mislim, to što on hoće je sasvim bezazleno, ali ja pokušavam… ne znam ni sam … ali mi je jako teško da mu samo tako otvoreno dajem i dopuštam šta on hoće, a opet, kroz moje učenje Abrahamovo, ja verujem da on treba da dobije šta on želi… Ako imamo sredstva da mu priuštimo sve što poželi, a da to pri tom nije opasno za njega… razapet sam između toga, zašto ne bi mogao imati šta god hoće? A onda mi se javi misao, čekaj malo, zar mu možeš tako stalno davati odmah sve što poželi? Jednom detetu…

Abraham: Izgleda da smo na korak od toga da otkrijemo još jednu lažnu predpostavku…

(smeh)

Da li ste ga mnogo tukli u poslednje vreme?

(smeh)

Muškarac: Ako biste njega pitali, rekao bi da smo ga tukli!

(smeh)

Shvatamo da je ovo predpostavka koji ste naučili od nas, drugim rečima, čuli ste nas kako bezbroj puta govorimo, da kada nešto radite za drugoga, to je isto kao kada biste rekli: evo, radim ovo za tebe, jer ti to ne možeš. To je ta protivrečnost koju osećaš u sebi. Ti želiš da budeš avenija za inspiraciju, ali opet ne želiš da budeš jedini Vorteks kroz koji teče njegova dobrobit. Međutim, ako on traži nešto, sa tačke čistog očekivanja, a ti imaš impuls da mu to ponudiš, ti si onda samo prijemčivi činjenik Univerzuma, drugim rečima, ti i tvoja sredstva, ste bili privučeni u njegov vibracioni magacin i ti si činjenik koji sarađuje i pomaže mu da postigne šta god je ono što on hoće. Tako da bismo ti rekli, da je jedina stvar koje bi mogao biti svestan sledeća: ako daješ iz svoje želje za davanjem, a ne iz svoje odgovornosti da daješ, nikada ne možeš ispasti iz koloseka.

Ako on traži nešto iz mesta čistog htenja i očekivanja, teško da mu to možeš odbiti! Međutim, ako on ispadne iz poravnanja, i traži zato da bi popunio svoju prazninu, i oseća se zavisnim od tebe, i ako to u tebi budi osećaj nelagode, i nešto što ti nije sasvim u skladu, onda to i nije u skladu!

Muškarac: ili kada me pita za nešto sa mesta da unapred misli da mu neću dati, pa me isprobava…?

Abraham: upravo tako. I takođe ni ti ne želiš da poremetiš njegovu vibraciju time što ćeš mu potvrđivati lažnu pretpostavku. Ako je on na mestu gde ne očekuje od tebe da ćeš mu to dati, a ti pregaziš i ignorišeš svoj osećaj, a pri tom i njegov, i odrekneš se sklada, ti mu predstavljaš lažnu predpostavku na kojoj da zasnuje svoj život. I to je ono što te muči. Tako da ono što hoćeš da mu konstantno ponavljaš, i ne samo njemu već bilo kome je:

kada si u poravnanju sa sobom, tebe je nemoguće odbiti, neodoljiv si, i tada ja i svi ostali činjenici Univerzuma moramo da ti se povinujemo, ali kada to nije slučaj, kada nisi u poravnanju, kada preklinješ, kada moljakaš, kada zavusiš od mene, onda se to ne odvija lako. Ovo bi mu trebao reći, ako je dovoljno star da te čuje kroz tvoje reči i verbalni opis, pravilo koje mu želiš nametnuti kroz svoj primer življenja:

Moja je namera da budem tako dobro poravnat sa sopstvenim Izvorom, da sve ono što se sa tim poklapa, dolazi ka meni, i zajedno nas stavlja u tu beskonačnost i stvari se lako odvijaju i manifestuju. Ali ja ne želim da budem neko ko će pokušavati da ti nadomesti tvoj raskol sa tvojom dobrobiti. Tvoje poravnanje je ono čemu ja uvek težim. Tvoje poravnanje je tvoj najveći dar, i najveći dar koji mi možeš priuštiti. I obrnuto. Moje poravnanje je moj najveći dar i za mene i za tebe, i to pokušavam da ti demonstriram. I on će to uspeti da razume, kada ga jednostavno budeš zapitao, šta je ono što hoćeš i zašto? I kada on kaže da hoće to nešto, zato što to nema, ti se možeš razdragano nasmejati i reći da je to glupav razlog! Kada želiš nešto samo zato što to nemaš, ja sam inspirisan da to dodam onom delu nemanja, a ne imanja.A kada želiš nešto zato što je to zabavno imati, onda sam inspirisan. To je ono što želiš da mu pokažeš. On je to već počeo da konta, ali samo zato što nisi dosledan, on je pomalo zbunjen.

Muškarac:. Da, osećao sam da nekako stojim na putu njegovoj kreaciji…

Abraham: Mogao bi mu reći: ako bi me izostavio iz svoje jednačine, verovatno bi mogao stvarati još više za sebe. Zašto je on u tvom životu? Zato što je zabavno! Svi se vi nalazite u vibracionom skladištu jedno drugoga, a Zakon Privlačnosti vas je samo spojio sve zajedno, i to je zabavno.

Postoji predpostavka koja je lažna i ona glasi:

ne želim da ga razmazim, ne želim da mu gajim osećaj da on samo traži i da ću mu ja odmah dati sve – a mi kažemo: što dane?

Pa zato što ću ja i moja ljubav za njega uvek biti tu, ali kada izađe napolje u pravi svet, biće ne pripremljen.

A mi kažemo da on neće biti ne pripremljen za svet koji Zakon Privlačnosti postavi za njega, ako mu ne daješ kada nije u poravnanju. Kada on nije u poravnanju, a ako ni ti nisi u poravnanju ne možeš mu ni dati, tako da to nije lažno pripremanje za ono kako će se Zakon Privlačnosti ophoditi prema njemu.

Napravi takvu atmosferu koja imitira Zakon Privlačnosti, kakav znaš da jeste, i pripremićeš sebe i svoje dete za sve što mu svet može prirediti. Samo roditelj, koji izvrće i kvari zakone Univerzuma, svojim lažnim pravilima, ostavlja svoje dete ne pripremljenim za spoljni svet, kada izađe napolje. Poravnanje je najveći faktor, i sve ostalo nije čak ni sekundarno, već mnogo, mnogo na dnu liste. Toliko ljudi pravi odluke šta je dobro, a šta loše, a pri tom zapostavljaju poravnanje, a poravnanje je sve.

U pravu si, i mi znamo da je teško, jer pokušavaš da staviš temelje pravila svome detetu, i želiš svojoj deci najveći uspeh, želiš da uspeju u životu, ne želiš da se igraju na ulici, i d ajedu staklo sa zemlje, i ne želiš da se igraju sa perverznjacima iz parka.

(smeh)

Postoje mnoge stvari od kojih imaš gard. I mi želimo da ti kažemo, kada ih učiš poravnanju, tako što im nudiš svoj primer poravnanja, i dopuštaš da upravo to bude kamen temeljac tvog odnosa sa tvojim detetom, onda im daješ nešto na čega mogu uvek, ali uvek računati.

Tako da bi savršeni odgovor bio, kada te dete pita i zatraži nešto što ti se ne čini kao dobar osećaj:

Znaš, ovo mi stvarno i nije neki osećaj, a postoji jedna stvar koju sam obećao sebi, pogotovo kada si ti u pitanju, ako mi nešto nije pravi osećaj, neću to uraditi sve dok se ne dovedem u poravnanje. Tako da ako ja mogu da učinim da mi ovo zazvuči kao dobra ideja, što znači da sam u poravnanju sa suštinom sebe, onda ćemo to učiniti, ali do tada, ne teraj me da radim nešto što mi nikako nije u harmoniji.

To je uzor koji želiš da daš svom detetu.

Nikada ne preuzimam akciju kada nisam u poravnanju sa sobom, nikada ne preuzimam akciju kada mi nije dobar osećaj u vezi toga, a to nema nikakve veze sa onim koliko ti to želiš, ja jednostavno nikada ne krećem u akciju ako mi je osećaj pogrešan.’

Zar ne bi voleli da vaši mališani, na igralištu ili bilo gde, gde neko pokušava da ih nagovori da urade nešto kažu:

‘Ja nikada ne radim ništa, ako mi je osećaj pogrešan’

(smeh)

Ja jednostavno ne radim kada je osećaj bez veze!’

‘Hajde, dođi da ukrademo čokoladicu, ja to stalno radim i jako je zabavno!’

Ja nikad ne radim ništa, ako mi je osećaj pogrešan.’

‘Ma daj, hajdemo, hajde da ukrademo, nikad me nisu uhvatili! Ok. je to, to je samo malo kršenje pravila, niko neće nikad znati…’

‘Ja nikad ne radim ništa, ako mi je pogrešan osećaj’

‘A zašto nećeš, kukavice jedna?’

E sad mi je još lošiji osećaj! Ti si mi nekako loš osećaj, neću više da se igram sa tobom, nemam dobar osećaj u vezi tebe, a ja se ne igram sa ljudima koji mi nisu baš neki osećaj, i ne radim stavri koje mi nisu pravi osećaj, ja sam zavisan od poravnanja, naučio sam to od svog tate.’

(smeh)

(aplauz)

Da li vam se nekad desilo da vam je neko rekao: ‘Zar nećeš to učiniti?

I da stemu odgovorili:’ Možeš se kladiti, naravno da neću to uraditi, nisam valjda luda to da uradim!’

Ne mogu se boriti sa tvojom strujom, ne mogu se boriti sa tvojim negativnim očekivanjima. Da li vam se nekad desilo da je neko pokušao da vas nagovori na nešto, i sada zaista preterujemo i preuveličavamo van svih granica, ali samo želimo da vam stavimo do znanja da vi želite da budete tamo za ispunjenje sna vašeg deteta, i ne morate da ostanete tamo, samo je potrebno da znate zakone Univerzuma, i da se otarasite tih lažnih predpostavki, i da znate da nikada ne možete konstantno motivisati nekoga. Učiniće oni sve, ako ste veći i snažniji, tako možete i konja savladati, ali tako nikada ne završite sa radosnom zveri.

Ali kada vidite najbolje u njima, i odete na mesto gde ste i vi najbolji i poravnate se sa tim i vibrirate jedinstveni signal, onda ste deo inspiracije. Zar niste nikad imali i sami to iskustvo kada vas neko vidi, i voli i očekuje najbolje od vas, zar ne sijate na načine na koje nikad ranije niste? I zar vam nije teško da zasijate kada neko nije takav prema vama?

Hoćemo da vam svi ostali budu nebitni, to bismo rekli svakom, otpustite svoje uzor galerije, otpustite svoje roditelje, i uhvatite se u koštac sa sopstvenim vibracionim raskolom, vi ste namerni kreator, koji želi više od samog života da se dočepa svega ovoga i da to prenese svom detetu. Kakav je to srećan dečak, u smislu da vi kao roditelji razumete sve ovo, ne u smislu sreće jer sreća nema niakve veze sa tim,ali kakav je on srećan dečak, koji je došao u takvu okolinu gde njegovi roditelji pokušavaju da nauče da igraju po pravilima Univerzuma, koji su jedini dosledni.

(aplauz)

On nije došao ovamo kako bi zadovoljio moje namere. Moj je posao da radim na tome, šta on radi u mom umu, da bi se ja osećao dobro, to nije njegova odgovornost da mene učini zadovoljnim.

Muškarac: Hvala vam.

(aplauz)

Drugi deo pitanja:

Muškarac: Cenim ovu priliku za vibracioni pregled, hvala vam… potreban mi je… Kao i svi, i ja imam mnogo dvoumljenja kada su međusobni odnosi u pitanju, i nezavisnost od partnera i toga da mi on ispunjava sve moje potrebe… I to mi postaje jasno…

Abraham: zato što će te izneveriti svaki put, jer to nije njihov posao, nije njihov posao da ispunjavaju TVOJE potrebe.

Muškarac: Da, to mi je jasno, i sve te emocionalne zavisnosti i potrebe… umesto da tražimo nekog da nas učini celim…Kako gledamo na definiciju posvećenosti nekome, dok nas smrt ne rastavi i sl. Zakletve…

Abraham: Lažne pretpostavke, lažne pretpostavke, lažne pretpostavke…

Čovek: Ti kažeš da su te stvari isuviše stroge i nerealistične, što mi ima savršenog smisla…

Abraham: Zato što su zasnovane na lažnim pretpostavkama. Ne možete započeti nešto, što je pokvareno u samoj osnovi i učiniti ga da funkcioniše, bez da mu ne dodate još kreativnosti koje je vredno.

Muškarac: Da li postoje bilo kakva očekivanja od partnera u jednoj vezi, koja nisu nerealistična i suviše stroga?

Abraham: Naravno da imaš prava i da je ok. da filtriraš i prebiraš po svom ‘švedskom stolu’ i pronalaziš svoje odgovarajuće potrebe, ali ono što je zeznuto i uvrnuto, je da izabereš jednu osobu i da zahtevaš od nje da se poklapa sa tvojim potrebama. Umesto toga, stavi svoje zahteve i specifične potrebe, htenja, u svoju vibracionu realnost, i dopusti Zakonu Privlačnosti da ti dostavi sve to, a zatim uživaj u dobrobiti koju si sam tražio. E to je nešto potpuno drugo.

Drugim rečima, ti selektivno biraš, to je tvoje pravo naravno, imaš pravo da biraš sa ogromnom definicijom detalje koji te zadovoljavaju i svaki deo toga je predivan, samo sada, nemoj tu neku osobu da moliš i zahtevaš od nje, da bude sve te stvari koje ti hoćeš. To je već perverzno. Dopusti svom vibracionom skladištu da radi svoj posao i cveta, a ti se samo potrudi da mu pokloniš svoju potpunu pažnju, da bi mu postao vibracioni par, a onda kada Zakon Privlačnosti poklopi sve te stvari sa tobom i dovede ih ka tebi, onda nema nikakvih problema zbog kojih se brineš u svojoj vezi.

Ono što ti opisuješ u svom pitanju liči na ovo:

Ti pretražuješ podatke i biraš ono što želiš, ali ne radiš na tome da budeš vibracioni par tim stvarima koje želiš, pa onda poklanjaš svoju pažnju na ono što trenutno imaš, i time nisi vibracioni par onoga što želiš, a onda kažeš: ja nisam dovoljno disciplinovan da gledam u ono što želim, ja gledam u ono što već imam, i rekao bih da se ti moraš promeniti da bi zadovoljila sva moja očekivanja. Da si ti takva, ja bih bio ispunjen.

To je zaista perverzno. Ne traži od partnera ili ljudi, koji ti pomažu da izdefinišeš i iskristališeš i shvatiš šta je ono što hočeš, da postanu ono što ti hoćeš , da bi ti mogao da imaš ono što hoćeš!!!

Uh, ovo je bilo odlično!

(smeh)

Umesto toga, dopusti ima da budu tvoj prvi korak, i onda iskoristi svoju snagu volje i odlučnost da se fokusiraš na ono što zaista hoćeš, a onda će ti Univerzum dostaviti to što hoćeš.

Mnogi ljudi na to gledaju kriz lažnu pretpostavku: ja bi se bolje osećao kada bi se ti ponašala malo više na ovaj način… I prezirem te što me ne voliš dovoljno da bi to i pokušala.

(smeh)

I kada bi tvoja partnerka govorila onako kako zaista jeste, rekla bi: Hej bre! Nije moj posao da budem sve ono što ti hoćeš! Moj je posao da te maltretiram dokle god ne dođeš do kristalne jasnoće šta je ono što ti zaista hoćeš!

(smeh)

I sada, kada ti je jasno šta je to što hoćeš, zar ne vidiš da ja nisam to???

(smeh)

Ne teraj me da budem to što ti hoćeš! Fokusiraj se na ono što ti hoćeš, i dopusti mu da dođe do tebe, a mene ostavi na miru!

(smeh)

Ne, ne, ja hoću da ti to budeš. Ti si inspirisala moju želju, i da me ti nisi naterala na rast i ekspanziju, ja ne bi ni imao ovaj problem, i zato mi duguješ da budeš ono u šta si me naterala da izrastem i postanem!

(smeh)

Muškarac: Shvatio sam.

Evo nešto veoma važno da čujete: Kada stojite tu gde jeste, znajući da želite nešto što se još nije ostvarilo, i nemate disciplinu da gledate u pravcu onoga što hoćete, i umesto toga gledate u pravcu onoga što vas je i nateralo da poželite to nešto, i osećate disharmoniju zbog tog nedostatka fokusa, postoji veoma moćna tendencija, za koju ni ne znate, da dopustite ono što imate da postane katalizator za vašu vibraciju. Vi nastavljate da mislite jednu misao, koja je potpuno drugačija od onog što želite, ali vi nastavljate da je mislite , tako da razvijete verovanje, ili hronični obrazac razmišljanja, koji vas onda drži podalje od onoga što želite.
Najbolji način da to opišemo je, recimo da imate kontakt sa nekim ko vas tera da želite određenu stvar, i ako biste tome mogli dati svoju potpunu pažnju, vi biste stojali na tom mestu i Univerzum bi vam to morao dostaviti, tako da bi onda uobičajena stvar postala to, da neko ko vam nije davao to što ste želeli, sada daje,. samo zato jer sta poravnali svoju vibraciju i sve manje od toga je nelogično.

Spomenuli ste monogamiju: ako ste vi neko ko želi monogamiju, a imate odnos sa nekim ko to ne želi ili obrnuto, nema nikakve veze, vi nešto želite, a oni ne, i vi se fokusirate na to što želite i razloge za to, Univerzum jednostavno MORA da vam dostavi to što želite. Međutim, ako se fokusirate na to šta neko drugi želi, a vi ne, tada, iako to nećete, trenirate svoju vibraciju na ono što ne želite, i naravno tako ne možete ni dobiti ono što hoćete, a kada to ne dobijate nastavljate da mislite kako je za to kriva ta osoba. A jedino što vam ikad dolazi u iskustvo je ono što je aktivno u vašoj vibraciji. Ovo je samo drugi način da vam kažemo: morate pustiti druge da dišu, i jednostavno morate samo razviti svoj namerni obrazac razmišljanja, tako što će te se fokusirati na ono što želite. Prestanite da moljakate i terate druge ljude da budu glavni igrači u davanju vama onoga što želite, Vi budite glavni igrači i poravnajte se sa onom što želite, a zatim gledajte koliko brzo vam Univerzum dostavlja ono što hoćete. A kada se to desi, onda ste sposobni da živite i pustite druge da žive, i pustite svet da bude ono što svet, svako individualno, želi da bude, jer on ne može da vas remeti niti sprečava da imate ono što hoćete, niti da budete ono što želite. Nikad to nije ni mogao, ali ponekad vi imate taj osećaj. To je kao ona priča sa ljutim sosom i pitom:

U ovoj kuhinji postoji ljuti sos i ja znam da će dospeti u moju pitu.

Neće dospeti u tvoju pitu.

U kuhinji je, znam da hoće.

Neće dospeti u tvoju pitu, ne brini.

Hoće, zato što je u kuhinji, može lako da dospe u moju pitu, i ja bi se mnogo bolje osećao da ga nema uopšte u kuhinji.

Izvadi ga iz kuhinje da ne bi upao u moju pitu!

Oh ne! POgledaj, upao je u moju pitu! Rekao sam ti, rekao sam ti! Rekao sam ti da će upasti u moju pitu, zato što je u kuhinji!

A mi kažemo: nije upao u tvoju pitu zato što je u kuhinji, već zato što ne možeš skrenuti pogled sa njega!

Upao je u tvoju pitu, jer uporno nastavljaš da pričaš o njemu, nastavljaš da aktiviraš vibraciju njega.

Nebitno je šta drugi ljudi u tvom životu hoće, mnogo više nego što misliš da je nebitno. A ono što je bitno, je to što ti non stop misliš o tome šta bi oni voleli.

Kada bi mogao da večno gledaš u ono što bi ti želeo, a sve ostalo zanemariš, Univerzum bi morao da ti daje sve što poželiš, toliko mnogo puta, da ne bi verovao sa tačke na kojoj trenutno stojiš. Često, možeš da dobiješ sve što poželiš sa trenutnim činjenicama koje se nalaze oko tebe, ne moraš uvek ići u potpuno novo mesto za tebe, već da samo hronično definišeš potpuno novu vibraciju. Odnos između tvog očekivanja i onog što upravo vidiš ispred sebe je jedina stvar koju ćeš ikada imati sposobnost da osetiš.

Leave a Comment