Leci - Učim i Širim se

Kada vidiš da si pogrešio u bilo čemu, shvati da tu nema mesta za ljutnju i krivicu prema sebi, jer to će te odvesti još dalje od tvog puta, od tebe sama. Jedino što ti je potrebno i korisno iz takvog iskustva je pouka! To istinsko znanje iz tvoga iskustva je blago, koje trebaš poneti sa sobom, i zahvalnost životu na poučnoj lekciji. Sve se na kraju stopi u ljubavi sa Životom.

Leci

 

 

 

2 Comments

 1. Žika

  Draga Leci,
  To je osnovna stvar koju moramo da naučimo u životu. Mržnja i ljutnja su gvozdena vrata koja sprečavju prisutnost ljubavi a bez ljubavi je nemoguće bilo šta pozitivno ostvariti.

  Kad god nam se nešto neprijato dogodi mi smo skloni da tražimo krivca a društvo nas je naučilo da krivac mora da bude kažnjen. Čak i kada shvatimo da je krivac ili bolje da kažem, da je odgovornost u nama, još uvek nam je na umu da taj odgovoran treba da bude kažnjen.

  Možemo kriviti i kažnjavati sebe do kraja života ali ništa nećemo popraviti. Sledeća stvar koju trebamo da shvatimo je da se nista ne dešava bez razloga i da je raylog u ovom slučaju lekcija koju trebamo da shvatimo i da naučimo kako nam se ista stvar nebi ponavljala. Doklegod ne naučimo lekciju slično će nam se pojavljivati u životu i sprečavati nas da idemo dalje. Kada prestanemo da tražimo krivca i usredsredimo se da vidimo šta smo trebali da naučimo i to znanje primenimo sledeći put, vrtećemo se u začaranom krugu traženja krivca.

  Život je škola sa nizom padova i podizanja. Nije tragedija pasti ali je tragedija ne ustati produžiti dalje.

  Pozdrav divnom, nesebičnom srcu Leci.

  • Dragi prijatelju Žiko,

   U pravu si u svemu što si rekao, mogu samo da se složim sa tobom.

   Da, mržnja i ljutnja su gvozdena vrata, dobro rečeno, he he he

   Da krivac i krivica i sa druge strane odgovornost prema životu je iskustvo i samo lekcija, da dobro osetimo i vidimo šta smo naučili a šta ne.

   Imaš pravo, nepotrebno je biti kriv i tražiti krivca, jedino možemo potražiti razlog zašto smo neko iskustvo imali i tu je kvaka, i mudrost života.

   Divno si rekao Žiko da je život čkola sa nizom padova i podizanja. Padovi nisu toliko važni, koliko podizanja, e tu pokazujemo kolika nam je snaga, jes!

   Pozdravljam te puno Žiko.

Leave a Comment