Leci - Snežna Mećava

Pre neko veče desilo se nešto čudno i veselo, što želim da podelim sa vama.

Bilo je negde oko pola dvanaest, kada sam legla i zaspala vrlo brzo i lako. Međutim, nešto me je probudilo iz sna, da nisam bila svesna šta. Bila  sam se budna, i osećala sam, kao da je sav san nestao iz moga bića, tako da sam pomislila …Bože šta ću sad da radim do jutra, vidim da je noć napolju.

Ustanem i pogledam na sat,  2 sata i 9 minuta, ha ha ha …smejala sam se svesna, da ne da mi se ne spava, već da nema šanse da zaspim…hm…šta da radim pomislim i…pogledam kroz prozor……Vauuu…..Vauuu….

Napolju je navejao sneg i sve je belo. Terasa iz moje sobe dosta velika i sva prekrivena snegom, je bila divan prizor…..

Osetila sam radost i poziv da izađem napolje. Šta sam pomislila, to sam i uradila. Obukla sam se, uzela lopaticu i metlu i naravno društvo mi je pravio, moj pas Bibi.

Napolju je bio takav mir, da sam poželela da zauvek potraje. Pogledam preko naše terase sa prvog sprata na ulicu a ono ni žive duše, samo vetar fijuče i raznosi guste i velike pahulje snega.

Bila sam tako srećna, što sam se probudila i poslušala sebe pa izašla napolje. Počela sam da čistim sneg sa terase i pahulje i sneg su leteli na sve strane. Bilo je hladno, ali tako divno i prijatno u isto vreme, kao da sam prvi put u životu uživala u hladnoći potpuno i do kraja.

Bogami sam bila zadihana čisteći terasu, ali taj prizor snega koji pada u noći, je bio toliko predivan, svečan i savršen, da sam na trenutke zastajala i gledala, gledala, kao da prvi put gledam snežnu mećavu.

Shvatam da sam sa razlogom probuđena, da spoznam toliku lepotu.

Hvala ti Živote.

Sneg je velika radost. Zima je tako čarobo godišnje doba.

Uživajte, još malo pa proleće!

8 Comments

 1. tindzica

  Divnoooooooooooo!!!!!!!!

 2. pozitiva

  moja draga leci 🙂
  predivno 🙂
  takav isti osecaj sam imala juce kad sam otisla na Venac sa porodicom na sankanje, grudvanje, na predivni lepi beli sneg
  Suncan, predivan dan, toplo a mi na snegu i uzivamo u carolijama zime
  U jednom momentu sam zastala, pogledala u nebo i sa srecom i osmehom u srcu, zahvalila se Univerzumu, Bogu, energiju na ovakovom iskustvu
  Lepota zivota, nista drugo
  Hvala Leci sto me i danas podseti na jucerasnji dan i lepotu zivota i radost u mom srcu
  Ponovo osetih tu istu radost sada
  Hvala Zivote!!! 🙂 🙂

 3. maja

  Jeste sneg je velika radost i tako treba da ga dozivljavamo, sve ocisti i procisti i donosi mir nekako tom belinom,..

 4. najzad

  DragaLeci,

  Leica i ja smo takodje uzivale, posle prolecnih dana i ovde je iznenadila divna zimska idila.Danas je oko podne
  (vodila sam je da dobije svu zastitu jer se spremamo za NS pa se nadam i susretu,ako se jos setate Dunavom )
  jos provejavao sneg no zatim je pocela kisa koja evo jos uvek pada i sasvim ga je sprala, sto je ustvari i dobro obzirom da u gradu ne volim fazu kada vise nema onu carobnu belinu.Hocu da mi oprostaj od ovogodisnje zime ostane u divnom secanju a vidim u danasnjem vasem videu da se krovovi bele i kod vas.

  Ljubim te a evo lea salje Bibiju ljubac i mozda se vide na keju, mozda u parkicu za kuce kod riblje pijace…bilo bi lepo.

  • Da, zima voli da iznenadi, a ima i svoju lepotu belilo, belilo…
   Jeste i kod nas je zavejalo…
   Vidimo se i pozdrav tebi i Lei, a Bibi evo ga na krevetu pored lap topa knjava…

Leave a Comment