Leci - Šećerni trenuci

Život i univerzum u kojem živimo je uvek dobronameran prema nama. Uvek nam daje nove prilike da se razvijamo i napredujemo kroz iskustvo, bivajući tako sve više i više ono što istinski jesmo. Kažem ono što istinski jesmo, jer ovo iskustvo života u fizičkom svetu je kao san u kojem nismo svesni onoga što zapravo sve vreme jesmo. Čisto bezvremensko biće koje boravi u ovom fizičkom telu. Na ovaj način svesnost koja jesmo, ima mogućnost da oseća i iskusi mnoga iskustva.

Sva iskustva bilo da su prijatna ili ne, su dragocena za nas i nisu nikad igrom slučaja u našem životu. Često puta smo zahvalni za divne trenuke, one koji su prijatni, opijajući i radosni.

Ja ih nazivam šećerni trenuci.

Prema njima imamo puno hvale, srdačnosti i vremena koje im poklanjamo.

Međutim život uvek daje, čak i u onim teškim i bolnim trenucima, bilo da su to u pitanju međuljudski odnosi ili neki događaji koji nas uzdrmaju iz temelja.

Ne vidimo uvek dobru nameru života, blagoslov svake nove prilike. Ma koliko bilo uznemirujuće i neprijatno, svaka situacija je nova i dragocena prilika i možemo joj reći hvala. Možda nećemo tada videti zbog čega je ipak dobro to što nam se dešava, ali vremenom možemo uvideti da je sve blagoslov ovog univerzuma i života. U tim trenucima koji nas pokrenu iz temelja, možemo biti najzahvalniji, jer su nas oni najviše pokrenuli i promenuli u životu.

Život uvek daje!

Univerzum uvek daje!

Bog uvek daje!

Kroz iskustvo nam se daje!

Zato svemu u našem životu recimo hvala, a ponajviše baš onom najizazovnijem što nam se dešava!

2 Comments

 1. DenVik

  Volim ovaj vas sajt, ove vase lepe textove. Hvala vam. Leci poseban poljubac za ovaj tekst( eh, ovo je takva istina, da kad mislimo da smo napusteni, da ne mozemo vise, u stvari to je samo pocetak jedne divne promene koju treba da dozvolimo)Ovo znaci verovati bespogovorno da sve sto se dogadja je za nase najvece dobro iako to ne izgleda tako datom trenutku.

  • Draga DenVik tako je, sve ti je jasno u tebi, pa nije teško razumeti reči teksta.
   Sve što dođe u naš svet je potrebno zbog neke lekcije, jer iskustvo nas menja. Ona najbolnija su i najzaslužnija za tu blagodet promena.
   Volim kada te vidim u ovim redovima svojih misli.
   Ljubi te Leci.

Leave a Comment