Leci - Planina

Juče sam gledala jedan film, i desilo mi se malo “otkriće”, koje mi je pomoglo da boje vidim celinu!

U jednom trenutku na filmu čovek gleda ogromnu planinu u tišini, i ide samo tekst: ” Čovek je gledao planinu, i planina je gledala njega”, a u meni se desio”klik”!

Shvatila sam sledeće!

Sve je energija i svest, i mi smo stvoreni od energije i podareni smo svesću. Sve je refleksija života i iskustva unutar toga.

Ako gledamo nešto, to nešto isto gleda nas, jer sve poseduje svest i uzajamno se ogleda. Gde god je naš fokus, svest je na delu!

Pitanje je samo koliko smo probuđeni i toga svesni!

Gledamo plavo nebo i pufnaste bele oblake, kako se kupaju u sunčevim zracima, i sve je to toliko živo i prepuno života. Mi gledamo i uživamo u ovom prizoru neviđene lepote i kreacije, pune ispunjavajuće i okrepljujuće energije lepote, radosti, ljubavi.

Sve to što gledamo ogleda se u nama takođe. To uzajamno ogledanje otkriva uzajamnu neraskidivu povezanost, a to je ta refleksija radost i spunjavajuće  ljubavi koju osećamo u srcu.

Volimo to što gledamo, i to voli nas istog trena.

To je istinski dodir sa Božanskom kreacijom, čiji smo i mi deo, ali svaki deo ima mogućnost da živo učestvuje u kokreaciji svega u refleksiji okruženja i svoga bića. Ta interakcija gledam, i mene gleda, je Božanski zagrljaj u kojem osećamo ispunjenje i potpunost.

Da bi se desio ovaj kosmički odbljesak sa Tvorevinom, najlakše je kada gledamo nešto grandiozno lepo i veliko u prirodi, mada ne mora biti tako.

I u svakodnevnom životu se to stalno dešava u manjoj ili većoj meri, sve to zavisi od fokusa i svesnosti našeg bića, svesti koja jesmo.

2 Comments

  1. DenVik

    Hm, da, ja se često poklonim Majci prirodi( sa dubokim) poštovanjem i zahvalim se.

Leave a Comment