Leci - Odgovor Draganu

Voleo bih kada biste meni mogli da pomognete.
Naime, preeeviše sam stegnut. Nisam uopšte opušten kao današnja omladina.

Čak mi je i devojka rekla da sam poput njenog ćaleta, previše staromodan. Mi smo evo već 14 meseci zajedno, i ne bih želeo da je izgubim zbog moje gluposti. Npr. uvek joj namećem nešto kada uradi. Recimo na to kakvu muziku sluša- da nema smisla slušati takve pesme. Na šta se ona ljuti, pa uzvrati istom merom, i tu nastane svađa. Znači ja sam krivac skoro svake  naše svađe. Voleo bih kada bih mogao da se opustim da kažem sebi- Ma šta bre?! Jedan je život! Živi svaki dan kao da ti je poslednji. Šta bih trebao da uradim da se malo opustim? Da udahnem malo energije? Koja je čarobna formula?

Veeeeeliki pozdrav za Vas draga Leci, i hvala unapred na odgovoru.

Odgovor
Drago Dragane, čarobna formula je menjati sebe. Tvoja devojka ti je pomogla da kroz nju vidiš šta je to što je potrebno da menjaš kod sebe, jer to tebi smeta, tebe ograničava i opterećuje. Zato promene koje želiš treba da proisteknu iz tvoje potrebe da budeš drugačiji, da prihvatiš različitosti, i da odustaneš od toga da menjaš druge, jer mi ljudi imamo moć jedino da menjamo sebe. Druge jedino možemo da uslovljavamo, a to nema veze sa ljubavlju i oni će svakako jednog dana otići kada se umore od uslovljavanja. Kada se mi promenimo, tada se i drugi oko nas sami promenu. To tako finkcioniše.

Ja ti preporučujem jednu vežbu.
Uzmi lepo jednu svesku i napiši sve svoje osobine koje ti se ne sviđaju kod tebe ,i koje ti smetaju u komunikaciji sa devojkom ili nekim drugim ljudima.
Npr. stegnut sam i neopušten.
Ne izjašnjavam se lako pred ljudima.
Namećem svoje stavove i ukus za muziku, za….pa nabroj šta još.
Imam verovanja kojih se jako principijelno držim, iako vidim da to smeta i meni i ljudima oko mene.
Teško prihvatam promene u životu.
Kada napišeš sve svoje osobine koje su ti ograničavajuće, sve ih pretvori u pozitivne afirmacije, i piši ih svaki dan dok ih nenaučiš napamet, a onda ih možeš izgovarati kada god ti padne na pamet u toku dana i one će polako menjati tvoja “utvrđena” uverenja u nova.
Npr. kreni od ovih afirmacija!
Volim sebe i prihvatam ovakvog kakav sam sada i ovde, u potpunosti.
Opušten sam i u miru sa sobom.
Otvoren sam i prijemčiv za promene.
Spreman sam da se menjam.
Ja lako prihvatam promene.
Život je dobronameran i uvek na mojoj strani.
Sve se uvek dešava za moje najveće dobro.
Moje samopouzdanje je ogromno, jer ja verujem životu.
Život mi uvek daje sve ono najbolje i najviše što postoji.
Zaslužujem i prihvatam to.
Hvala ti živote.
Moja devojka i ja imamo divan i skladan odnos, i ja sam u potpunosti zadovoljan svojom devojkom.
Sve ove afirmacije gledaj da pišeš ili izgovaraš sa što više osećaja. Ali ne brini i to će doći vremenom, jer verovanje koje imaš o bilo čemu sada, je jednom davno bilo samo misao koju si negde čuo, i toliko je puta ponavljana, da je jednog trenutka postala tvoje verovanje i stav.
Dakle to sve može da se menja.
Pored toga dragi Dragane, dobro osmotri kakve misli gajiš i koje su preovlađujuće u tebi tokom celog dana. Ako su negativne, menjaj ih u pozitivne.
Ovo je dovoljno za početak. Ako budeš uporan, brzo ćeš videti prve rezultate.
Puno pozdrava od Leci

Leave a Comment