Leci - Moja Bašta, Moja Kreacija

Ne mogu da se setim svega što je predhodilo tome, da poželim da sejem i sadim baštu  nije ni važno. Važno je da sam ja to poželela i da pojma nisam imala, kako se to radi. Kupila sam semenje u kesiti, proč itala na poleđini kesice šta piše i posejala sam u zemlju semenje, sa toliko uzbuđenja i želje, kao da će biljka niknuti već sutra ujutro.

Skoro svaki dan sam posmatrala obrađenu zemlju,  i sa žarom u srcu očekivala sam kada će se pojaviti mlada biljčica. Naravno,  prolazilo je vreme i ništa  se nije dešavalo, tako da sam sa vremena na vreme pomišljala, kako nije nešto u redu sa tim semenjem ili sam ja nešto pogrešila.

Međutim, taman kada sam skoro bila uverena, da to meni neće ništa niknuti, pojavila se na obrađenoj zemlji tanka linija nežne zelene trave.

Bila sam iznenađena i uzbuđena.  Da li je taj zeleni red zelene boje, biljka koju sam posejala, pa mora biti, jer drugačije nebi bio tako pravilan red. Mojoj sreći nije bilo kraja. Bila sam toliko radosna i osećala sam se kao da je iznikla jedna nova moja sposobnost, koju sam savladala i naučila a to je sejanje. Osećala sam se kao da sam otkrila nemoguće!

Od tada sam sejala i sadila svakakve biljke. Povrće, cveće i mlade voćke.

 

by:foto RipperBlackstaff
by:foto RipperBlackstaff

 

Ovo je postala moja nova ljubav.

Učila sam iz godine u godinu iz svoga iskustva ali sam učila i od mnogih koji to rade ceo život.

Nekada sam sejala i sadila u bašti moje prijateljice, ali danas imam svoju baštu i u njoj uživam potpuno. Naučila sam da pravim i rasadu i ništa neprskam nikakvim sredstvima. Moja bašta je ekološka. Moje voćke su isto tako neprskane i sve rodi i sve buja. Postoje prirodni lekovi za sve boljke u bašti.

Obožavam ruže i nakupila sam ih raznih vrsta i raznih boja. Uživam u njima i njihovoj lepoti. Volim ljubičastu lavandu i divan ljubičasti hibiskus.

Čovek nikada u potpunosti ne zna kakve želje i talenti čuče u nama. Život nam uvek pomogne da razotkrijemo, šta je to novo u čemu možemo da uživamo i osećamo radost i ispunjenost. Život je avanura i razonoda. Život uvek mora biti ineresantan i zabavan, da bi bio srećan.

Sada sam se setila! Sve je počelo toga trenutka kada sam se zabavljala u bašti moje drugarice i malo čupkala zarasle biljke.

2 Comments

  1. ana

    o tome uvijek mastam imati divan vrt

  2. Draga Ana prepoznala si u ovom tekstu svoj veliki san i on se može ostvariti za tebe ako ga svojim afirmacijama, prizoveš u svoje iskustvo a možeš koristiti i vizualizaciju. Zamišljati sebe kako hodaš i radiš u svome prekrasnom vrtu. To će se vremenom manifestovati u tvoje iskustvo. Ti ne moraš da znaš kako će se to desiti. Dovoljno je da zamišljaš i pišeš afirmacije a život će stvoriti nove mogućnosti da se ostvari tvoja želja, jer sve je moguće.
    I ja sam na početku bila samo neko, ko je čupkao korovu bašti moje prijateljice i kome se to svidelo, pa sam jako poželela svoju baštu i to mi se vremenom ostvarilo.
    Hvala što si se javila, veliki pozdrav od leci.

Leave a Comment