Leci - Kako je Moje Srce Proradilo…

Ispričaću vam nešto o sebi što mi se desilo veoma davno ali to pamtim, kao nešto od najdivnijih i najlepših stvari koje su mi se ikada desile u životu.

Bilo je veče. Gledala sam neki američki ili engleski film o dve mlade devojeke, dve turiskinje, koje su bile na proputovanju negde po istoku, ne sećam se tačno gde. Tu su u spletu određenih okolnosti upoznale neka dva mladića, za koje se kasnije ispostavilo da su im opraštajući se u dogovoru sa jednom od devojaka dali jednu količinu droge da prenesu preko granice. Naravno na granici su ih otkrili i tako su obe dospele u zatvor.

Poenta cele priče je ta, da je jedna devojka bila jako slaba i krhka da podnese sve to u čega su dospele, da je upravo ona bila ta koja nije rekla svojoj drugarici da je sklopila dogovor sa nepoznatim čovekom da prenese drogu. Ova druga devojka je bila prilično jaka i mogla je da se nosi sa teškoćama u koje su zapale.

Svašta su one tu prolazile, i ova devojka koja je bila jača, štitila je ovu slabiju i starala se o njoj bezgranično. Prevazišla je svaku svoju ljutnju, prema svojoj drugarici i prihvatila situaciju kakva jeste, i gledala je što bolje da se nosi sa njom.

Ja sam gledajući taj film, bila kao prikovana za ekran, i nešto me je toliko fokusiralo na taj film, da sam ga skoro bez daha gutala u svoje biće.

Jednoga dana su im saopštili da je dan pomilovanja, i da će vladar te zemlju pomilovati jednu zatvorenicu. Svi su se poređali ispred vladara, i vladar je odlučio da zatvorenica koja će biti puštena, je upravo ona devojka koja je bila jaka i koja je brinula o svojoj drugarici, koja je jedva stajala, jer je bila bolesna.

Sledeće što se desilo je i meni promenulo život!

Devojka je istupila napred, kako su joj rekli, poklonila se vladaru i počela govoriti, kako zahvaljuje na pomilovanju ali to ne može prihvati i da moli vladara da njena dugarica umesto nje dobije to pomilovanje.

 

foto by ruspiee
foto by ruspiee

 

Verujte mi ja sam zanemela, meni su suze tekle bez plača. osetila snažnu drhtavicu, i bila sam zaprepašćena od neke radosti i otkrića u svome srcu, da jedno ljudsko biće može imati toliko ljubavi i samilosti za drugo biće. Meni je ovakav postupak devojke vratio sopstvenu veru da ima takvih divnih i plemenitih ljudi, i da tako nešto postoji i u meni.

Spoznala sam nešto toliko veliko i toliko divno, što sa svim svojim mislima i osećanjima u tom trenutku nisam mogla pojmiti. Preplavilo me je neko osećanje takve bezgraničnosti divljenja i uzvišenosti , da sam ostala bez reči i misli. Morala sam leći jer sam toliko plakala i toliko je emocija izlazilo iz mene, da mi je bilo malo nesvest. U jednom trenutku dok sam ležala, osetila  sam kako su  blage i snažne energije  burno strujale kroz celo moje biće. Osetila sam veliki ali i jako prijatan bol u grudima, kao da neko snažnim i nežnim rukama u isto vreme širi mesto oko moga srca, da svetlost ovog saznanja može da stane u njega.

Shvatam danas, da je to bio Božanski dar mome srcu i mome biću, da primim poimanje bezgraničnosti Božanske ljubavi za koju je sposobno svako ljudsko biće. Svako ima svoj trenutak saznanja ovakve istine, koja je svakom drugačije data jer svi smo posebni, divni i jedinstveni u svojoj energiji koja jesmo.

 

11 Comments

 1. Daca(Danijela)

  Ostala sam bez teksta,Leci tvoja priča je prekrasna..

 2. rada

  Divna prica Leci,ja se divim tvojim tekstovima,obozavam da ih citam,bas onako pozitivno deluju na mene.Hvala ti od srca!

 3. sori

  da li neko zna kako se zove film

 4. Sta reci ? posle ove price ostanes zatecen jednostavno sve reci se stope u osecanje ljubavi ,blagostanja i nekakve uzvisenosti!Hvala ti jos jednom za divan i od srca napisan tekst!

 5. Suzi

  Zagrljaj za Leci <3

 6. Ivana

  film se zove Brokedown Palace … verujte mi da sam i ja imala slican dozivljaj kada sam ga gledala..neverovatno dobar film baziran na istinitom dogadjaju…

  • Baš ti hvala Ivana što si napisala ime filma. Staviću ga na forum, kao predlogza temu film. Znači i na tebe je tako delovao. Eto, a tako je običan film i tako duboko može da pokrene, eh…to je super.

Leave a Comment