Gledam joj, i ne Vidim!

Dešava se da nam se događa nešto u životu, u čega ne možemo da proniknemo zašto nam se dešava? Koji je razlog? Kada se desi ovako nešto, ne treba i dalje nastojati po svaku cenu tražiti razloge. Očito je da ne vidimo, jer nismo spremni videti. Nije još sazrelo u nama nešto, nije se još nešto sleglo. Još je mutna voda kojom smo prošli. Zaustavite svaku analizu i dramu emocija. Budite tihi. U tišini se brže sleže mutljag sa dna. Kada smo dovoljno mirni i tihi, dobijemo poruku i pouku, uvek!

Leci

4 Comments

 1. Tanjusa

  Istina! Tišina se uči, vježba i tako je dragocjena. Meditacija puno pomaže. Hvala što si me podsjetila na blagodeti tišine.

  • Tako je Tanjuša, meditacija jako pomaže da se vratimo tišinom u prostornost gde obitava Biće. Tu je sve što nam treba. Ne treba nam ništa spolja.
   Hvala ti što komentarišeš i veliki pozdrav Tanjuša!

 2. DenVik

  Eh, kad bi mi samo znali kad da prestanemo da tučemo glavom o zid. Hehe, e Leci, Leci.

  • Draga i ne ponovljiva DenVik, radi se upravo o tome da u tim trenucima nejasnoće i izazova pokažemo svoju ljubav prema sebi, prema tom istinskom biću božanske lepote, koje je u nama, tu gde stavimo ruku na grudima.
   To je taj otkucaj srca, sam život koji je u nama i koji mi jesmo.
   Sva ova ljubav davanja, da “vidimo” i primanja svega što nam je dato i što nam se daje večno, kao i svesnost u svemu tome, da tako jeste sada, će doprineti strpljenju, većoj ljubavi u nama i prisustvu svesnosti u izazovnim trenucima, da možemo videti, razumeti i prihvatiti iako ne vidimo celinu.
   Ljubav u nama je poverenje prema životu.
   Volim tvoju spontanost i iskrenost. Draga si potpuno!
   Puno te pozdravljam!

Leave a Comment