Zašto smo debeli?

Kao neko ko je dugi period svog života bio debela osoba, mislim da imam mnogo iskustva u vezi ove teme, rado ga delim sa vama 🙂

Nedavno me je naša YT gledateljka pitala pitanje u vezi ove teme i mislim da je interesantno da o tome popričamo. Višak kila. Zašto? Odakle?
Zašto smo debeli, zašto se gojimo? Zbog čega se to dešava, naravno, sa jedne uzročne perspektive. Koji je uzrok, pravi uzrok svemu tome? Prvo je sve u glavi, pa onda u realnosti. Dakle, kada manifestujemo višak kilograma?
Celo svoje tinejdžersko doba provela sam nesrećna i debela. Bar sam ja mislila tada tako. Svaki dan sam gledala sebe u ogledalu i tražila novi razlog da se krivim, da se naružim, i da budem depresivna. Ogromni pritisak od okoline, a nikog da mi ukaže na prave odgovore, da mi ponudi rešenje… Šta da radim, da vežbam? Da trčim? Da volim sebe?
Hm… Kod mene je to bio veoma dubok kompleks, toliko jak da sam i sopstveno zdravlje ugrozila do te mere da sam još dugo nosila posledice svega toga. Samopouzdanje mi je isparilo, i krenula sam u potpunu krajnost – zatvorila sam se u sebe, i odsekla od sveta, na jako dug period.

I sve dok ponovo nisam zakoračila i otisnula se u svet, prigrlila nepoznato i rizikovala svoju ‘bezbednu’ kolevku sala, nisam uspela da ga istopim.
Danas, kada gledam svoju sestru, zgodnu, slatku, zdravu i prelepu, koja mi kuka kako je debela, i kako ne zna šta će sa sobom – meni dođe da vrištim! Da joj ‘ulijem’ u glavu svoju pamet i saznanja koja sada imam u vezi toga. Čak joj i njeni roditelji govore da ne jede toliko – roditelji!!!??? Da ne poveruješ, pa oni bi trebali da je podrže , zar ne, da je pošalju na sport, da neguju to njeno ionako lepo telo koje sada ima, a ne da joj ubacuju strahove i komplekse da bi je sačuvali od potencijalnog gojenja…
Uglavnom, koje su vaše misli na ovu temu, jako me zanima, obzirom da znamo da je sve posledica naših misli, i da iza svake fizičke manifestacije stoji solidan mentalni uzrok.:)

 

6 Comments

 1. Siniša

  Draga Vini,

  ranije bi na tu temu mogao da napišem nastavak Rata i mira.
  Ali SADA i za BUDUĆNOST, mogu samo da kažem ” Siki baš si CARRRRR!!!!!! “.
  Lep si ti meni takav kav si!

  Sjajna si i nastavi sa širenjem svetlosti!

 2. Grazia

  Draga Vina, mozes li nam malo pojasniti razliku izmedju pracenja svog Blagoslava, mislim na onaj video gde si govorila da radimo samo ono sto zelimo i u cemu se dobro osecamo, i sebicnosti?
  I kada je u pitanju vizualizacija, razlika izmedje lencarenja, lenjosti, uzivanja u lenjosti, dok radite vizualizaciju, i dana u kojem obavljate razne zadatke, mnoge na silu, jer ce nam navike u sadasnjosti poboljsati buducnost?
  Hvala

 3. Filadelfija

  Na Netu pročitah da je Džeri umro u novembru prošle godine od najteže bolesti, a da se pre toga lečio tradicionalnom medicinom, išao je na hemoterapiju.
  Autori članka se pitaju kako se nije izlečio snagom svoga uma, kada su Ester i on o tome pisali u knjigama i poučavali narod…

 4. Vina

  Pozdrav svima, čim mi bude malo bolje (prehlađena sam trenutno) snimam nove videe, i odgovaram na ova vaša pitanja 🙂

 5. Gledao sam snimak od pre neku nedelju kada se to pitanje postavilo Abrahamu. Odgovor Abrahama je bio da je to stvar onoga šta se nalazi u našem Vortexu. Kako sam ja razumeo, konkretno za Džerija, uzrok nisu bile ,,loše vibracije” već Džerijeva ,,linija manjeg otpora” da krene u nešto novo, a najlakše je bilo na taj način.
  Moj zaključak je bio da nisu svi kontrasti proizvod našeg nesklada sa samim sobom, već su tu da nas pomaknu sa mesta kako bi krenuli dalje. Tako je i Džeri krenuo dalje, ali mnogo bliže nego što to volimo da zamišljamo. Uobičajeno je da ljude koji više ,,svetle” idealizujemo, kao da imaju veće predispozicije od nas, a bivamo razočarani kada naprave ,,grešku” (desi im se kontrast), Meni njihovo učenje puno pomaže, ali to ih ne čini manje ranjivim, jer ovo je svet kontrasta.
  Baš zato smo došli!

Leave a Comment