Reakcija na Afirmacije Pred Ogledalom

Reakcije na mentalnu vežbu izgovaranja afirmacija pred ogledalom mogu biti zapanjujuće intenzivne! Ništa strašno, ali za mnoge ljude to je prilično intenzivno iskustvo, i suočavanje (obično po prvi put u životu) sa samim sobom, bez maski, jer kada sebe pogledamo u oči, maske nestaju i postaju besmisleno smešne.

Kada pogledamo sebe u oči, mi pričamo sa svojim unutrašnjim detetom, a to može uzburkati dugogodišnji mulj kojekakvih emocija, strahova, besa, ozlojeđenosti, tuge, usamljenosti, neuspeha i koješta još. Tako da plač i neprijatnost nisu ništa neuobičajno za primenjivanje ove vežbe, naravno samo u početku. Verovali ili ne, čovek se navikne na sve, pa čak i na pozitivne navike!

Sve je to jako nežno, delikatno i osetljivo, zato polako, korak po korak, dajte sebi prostora i vremena da se promenite i da počnete ovaj svet, i sebe u njemu, da gledate na jedan radostan, pozitivan način. Samo polako, budite uporni.

Afirmacije pred ogledalom su zaista jedan od prvih koraka ka isceljenju svog bića i promenama na bolje.

Na pravom ste putu, samo nastavite!

 

 

skriner
skriner

4 Comments

 1. anita

  Vinice duso,ja nemam skoro nikakve reakcije kad sebi u ogledalu kazem to famozno “volim te”!Mislis li da je i to normalno?P.S. Mindjusice su ti EXTRA!!!

  • Hatsepsuta

   Naravno da je ok. svi smo različiti i pucamo na različitim šavovima 🙂 Sve je super, i mislim da čovek treba da radi vežbe posle kojih se oseća dobro, i koje mu prijaju. Ja sam imala burnu reakciju na afirmacije pred ogledalom, i tačno mi je bilo jasno da je upravo to oblast na kojoj moram da poradim ne bi li napredovala dalje u životu.

   Hehe hvala ti za minđušice, to mi je poklon od dragog, on ih je napravio :d duša moja!

 2. Ja sam ih jednom radila konkretno pred ogledalom, znam da se najbolji rezultati postizu upravo pred ogledalom..
  nemam odbojnost..izgovaram ih naglas ujutru radim onako kako mi najvise prija, nekada zapisem retko, dali je dobro ili ne, ne znam , smatram da sve sto radimo iz srca ne moze biti pogresno..itd..
  super stvar je i zagrliti sebe, poljubiti itd…osim onoga ” volim te”…

 3. Ja se osecam kao luda kada se gledam u ogledalo i izgovaram afirmacije. Da li je to normalno 🙁 A inace sma sva preplasena, strah me od svega.

Leave a Comment