Našla sam novčanik na ulici, da li da ga vratim?

Ovo pitanje sam dobila brdo puta, u raznim varijacijama, ali uglavnom je najpopularniji ‘novčanik na ulici’ 🙂 I odlučila sam da danas jednom za svagda odgovorim na ovo pitanje putem videa, jer sam poslala već ne znam ni sama koiko mail-ova kao odgovor našim čitateljima.
Smatram da je cela fora u našem strahu da novca nema dovoljno, i da ga neće biti dovoljno za nas, i da zato treba kad god nam se za to ukaže prilika da na njega skočimo s’obe ruke, brzo strpamo u džep, i nikada više ne progovorimo o tome! hahaha šalim se, ali to je istina. Sve što radimo šalje poruke univerzumu, pa i naš stav i dela kada je pitanje novca. Dal’ su to komentari pri plaćanju računa, kukanje bližnjima, ili naša reakcija kada nađemo tuđ novčanik na ulici… Sve to oblikuje naša buduća iskustva i naše generalno stanje sa finansijama – mi smo ključ svega.

Videi na temu novac

4 Comments

 1. NaiMoon

  A meni se pre par dana desilo da nesvesno ukradem par minđušica jednoj ženi i kasnije nisam bila u prilici da joj vratim 🙁 Ona želi da počne se bavi nekim drugim biznisom i sad kao hoće da se otarasi tih minđušica i prodaje ih po bagatelnoj ceni od 50 din. po paru, ali stavila je neku akciju da ako kupiš 7 pari minđušica platiš 200 din. I ja proberem tih sedam i samouvereno joj dajem 200 dindži kao probrala sam tačno sedam pari, kad dođem kući, prođe neko vreme ja prebrojim minđuše, a ono 8 o.O Kasnije nisam mogla da je nađem da ih vratim, ili da joj doplatim… Da li time pružam pogrešnu poruku Univerzumu?
  By the way, Vina izgledaš divno.

 2. Dijana

  Sad sam tek pogledala video… šta reći…novac je ostao u senci lepote Žene!!! Meni je to stvarno fascinirajuće…ja iz svih tema izrečenih – vidim Ženstvenost! Sve su žene lepe samo još to da istaknu! Hvala Vina!

  (Usput, gde su meni smajlići??)

  Što se tiče novca, imam veliku sreću da sam od oca “nasledila” afirmaciju (iako on nije ni znao šta su afirmacije!!) – UVEK IMAM NOVACA!!!…On nikada nije nosio novčanik, a u svakom džepu je imao novca! (Ništa nije nasledio, čak je imao teško detinjstvo i imao je prosečna primanja!)

  Naravno da sam nasledila i dosta negativnih aff. u nekim drugim oblastima…e, te još uvek učim da preinačim u poz. (Verujte mi, ne biste ih želeli čuti!! – sad mi ovde fali neki izbezumljeni smajli!)

 3. Žika

  Desilo mi se nekoliko puta da nadjem novac. i različito sam delovao u raznim situacijama.
  Prvi put, dok sam još bio dete. našao sam na ilici tri novčanice po 100 dinara. To je bilo vrlo čudno jer su stajale kao poređane na ulici na svaka dva koraka. To jutro sam čuo razgovor moje majke i očuha da nisu imali uopšte novca i nisu znali kako da nabave hranu. Uzeo sam taj novac i dao ga očuhu.

  Drugom prilikom sam video novčanik na sred puste ulice, zaustavio sam auto, uzeo novčanik i pogledao šta je unutra. Bilo je novca, ne puno ali su tu bile sve kreditne kartice i dokumenta. Pogledao sam adresu i otišao tamo i lično predao novčanik. Ispostavilo se da je to bio naš čovek iz, što bi se sada reklo , nama susedne države koji nije ni primetio da ga je izgubio. Ponudio mi je sav novac kao nagradu ali sam ga odbio rekavši da verujem da bi i on učinio isto.

  Kada sam jednom bio u samoposluzi video sam da neki novac stoji na jabukama. Pogledao sam okolo ali nikoga nije bilo u blizini. Uzeo sam ga i otišao kod menedžera radnje i dao ga njemu. Dok sam još bio u radnji i pazario prišao mi je menedžer sa čovekom koji je novac izgubio. Čovek mi se zahvalio i odvojio deo novca da mi ga da kao nagradu. Odbiosam nagradu i rekao da verujem da bi i on učinio isto. Kada sam već bio kod kola stigao me je taj čovek i bez reči stavio jednu flašu u kolica u kojima je bila roba koju sam kupio i odmahi se udaljio zahvalivši mi se ponovo. Bila je to flaša vrlo skupog Napoleon konjaka.

  Nedavno sam pored svog auta našao 20 dolara. Nisam nikoga video okolo a ni jedan auto nije bio parkiran, stavio sam novac u džep i zahvalio se.
  Ako imam mogućnosti danovac vratim vlasniku to i učinim a ako nemam onda to smatram da je novac upućen baš meni.

 4. felis eterno

  Ako
  Nadjem novac a neznam ko je vlasnik onda ga uzmem i nerazmisljam, jer je to Universum poslao za mene. Ako nadem novcanik Sa adresom ili imenom onda vratim jer hoch da budem u blagostanju ali ne na gubitku i tuzi drugoga .

Leave a Comment