Kako napraviti savršen sejtan – video step by step

Ok. mnogi od vas su me pitali za ovaj recept i sa radošću ga delim sa vama, jer sam i sama dugo tragala za pravim receptom, i sejtanom koji stvarno ispadne kao sa slike 🙂
Leci i ja vam u ovom videu objašnjavamo korak po korak kako da napravite savršeni ukusan sejtan od kilograma brašna i pola litre vode.
Ključ je u brašnu. Najobičnije brašno pravi najbolji rezultat. Što je brašno lošijeg kvaliteta, to je bolji sejtan. U tome je fora.
Kada ga umesite, u vodi ceo, stoji 20 minuta. Ispirate ga mlakom vodom 10 minuta, sve dok voda u vangli ne postane skoro providna, od prvobitno ‘mlečne’ bele nijanse. Zatim ga kuvate 20 minuta od trenutka kada provri, sa povrćem po vašoj želji i morskom solju.
Sejtan je odlično jelo, koje je ekonomično, zdravo, puno proteina, vegansko, i višenamensko.
Uživajte u sejtanu!
Za još videa na temu veganstva i zdrave ishrane kliknite na ovaj link:http://www.youtube.com/playlist?list=PL01S-kfNu05h8S5f_qZtX_0vkPPfzu4iN

 

9 Comments

 1. najzad

  Jedva cekam da isprobam.Hvala vam. 😀

 2. član 257

  Ja nisam vegan, ali obožavam sve ukuse testenine i supe zajedno 🙂
  Znači, spremiću ovo.
  Imam jedno pitanje: Zašto u kadru nema nekog psa koji smeta??? 🙂

 3. Dijana

  Ja bi najradije, prilikom mešenja sejtana, držala kameru (kao Vina…che, che…) sejtan šnicle u sosu od belog luka, paprika punjena sejtanom, sejtan sarma…hm…hm…

 4. Dijana

  eee, a možda će mi uspeti ako nađem krš brašno…ha ha ha…snimat ću sama sebe, pa vam šaljem…

 5. NaiMoon

  Ljudi, pravila sam ovo jutros, zatim sam od toga pravila šnicle, ostalo mi još pa grickam ceo dan. Svi su se po kući pomamili za šniclama od sejtana. Inače sam sve okolo umokrila dok sam ispirala testo i mislila sam da će keva da me ubije, al` za divno čudo nije, valjda joj bilo drago što sam se konačno prihvatila kuvanja 😀 Meni se malo rascvetalo kad sam ga kuvala ali mislim da za prvi put nije bilo loše. Hvala vam puno, zahvaljujući vašim postovima o veganskoj ishrani moji roditelji sve više podržavaju moju želju da se hranim na taj način, i čak i sami počinju da jedu takvu hranu. Već par meseci kao da uživaju da kupuju zdravu hranu za mene. Juče su došli sa punim kesama sa nekim lekovitim biljem, stalno sam obezbeđena ogromnim zalihama voća, pre par dana su mi kupili tonu sojinog mleka, a tata po ceo dan visi u prodavnici zdrave hrane. Toliko su se promenili otkako sam počela da im pričam o ZP, vama, ovoj ishrani… Hvala vam puno, od srca, za sve. Imala sam problem sa depresijom, autodestrukcijom, raznoraznim strahovima i psihičkim krizama (ima ostataka toga ali sad je lakše raditi na njima) i nisam nalazila mnogo radosti u svim oblastima života, naročito u porodici, tata je bio daleko od nas, manjkalo je podrške i saosećanja… Sad smo svi na okupu i doživljavam stvari koje su roditelji još kao detetu trebali da mi pruže… Ovo je za mene bajka, a vi ste mi najvećim delom pomogli u tome!

  • Vina

   Predivno! Hvala tebi što si sve ovo napisala <3 <3 <3
   Love 🙂

  • Draga NaiMoon, veselim se da si probala da napraviš sejtan i da ti je uspeo, a i porodica te je podržala, jeeeee, super!

   Želim da ti kažem, da se malo rascvetao zato što pre nego što ga staviš u sud za kuvanje, malo ga rukama stiskaj, kao da hoćeš da napraviš manju rudvu, tako da će tada biti kompaktnije, a zatim kada kuvaš, čim proključa juhica u kojoj kuvaš, smanji na tihu vatricu i kuvaj, naravno 20 minta.

   Super si kuvarice!
   Pozdrav.

Leave a Comment