Luiz L. Hej - Vaše misli kreiraju vaše sutra

Kako koristiti afirmacije

Jedina stvar koja nas ikad ograničava jeste naše razmišljanje

Ljudi me često pitaju: Šta su to afirmacije, I kako da ih koristim? Afirmacija je bukvalno svaka izjava koju izgovorimo – bilo da je pozitivna ili negativna. Ako se afirmacije koriste konstantno, one postaju naša uverenja I one uvek proizvode rezultate, ponekad I na načine koje ne možemo ni zamisliti.

Uvek sam govorila: Život je jednostavan. Šta dajemo, to I dobijamo. Možemo naglas govoriti ili misliti u sebi jednu jedinu afirmaciju celi dan, iznova u krug kao na primer: Sve je u redu, Ili možemo imati čitavu listu od 20 afirmacija koje govorimo svaki dan, ili ih pišemo. Broj ponavljanja afirmacija zavisi isključivo I samo od individue.

Kada se forkusiramo na ove afirmacije I počnemo da menjamo naš način razmišljanja, naš unutrašnji glas reaguje istog momenta na ove nove misli na jedan od dva moguća načina: strahom, ili ljubavlju. Ako osetimo strah, onda moramo reći sebi: Hvala ti strahu što si podelio ovo samnom. Ovo je misao koju ću ti ubuduće slati mnogo puta, I zato se navikni na nju! Naš um je jedan kabinet prepun raznih fajlova, I ove nove misli su novi fajlovi koje ređamo u njega.

Ovo je momenat u kojem ili uživate ili ne uživate u svom životu. Ono što osećate sada, kreira vaše sutra. Zar to nije predivna stvar za znati? Vi ste glavni u vašem životu!

Nemate vi vremena da trošite na negativna razmišljanja, jer vam to samo još više stvara ono što I sami kažete da ne želite. Ako radite pozitivne afirmacije, a ne dobijate željene rezultate, stanite I zapitajte se koliko puta u toku dana dopuštate sebi da se osećate loše I uznemireno. Ove emocije su upravo ono što odlaže vašu manifestaciju vaših afirmacija I zaustavlja tok vaše dobrobiti.

Živimo u konstantno-širućem, neograničenom Univerzumu. Ove mogućnosti koje su nam dostupne, su daleko izvan svega onoga što naš ljudski um može zamisliti. Jedina stvar koja nas ikad ograničava jeste naše sopstveno razmišljanje. Mi trošimo uzalud svoje misli razmišljajući o svojim ograničenjima. Naše misli su tako dragocene. Svaka misao koju pomislimo kreira našu budućnost. Svaka misao!

 

Radost je ključ!
Radost je ključ!

 

Svaki put kada pomislimo misao koja nas na bilo koji način učini da se osećamo loše, jeste uzalud utrošena misao. Ne samo da smo utrošili uzalud priliku da mislimo pozitivnu misao I kreiramo divan život za sebe, već smo još I dodali u već nagomilano brdo negativnog razmišljanja koje nam donose neprijatna iskustva.

Svaka misao je dragocena. Možemo naučiti da mislimo u pozitivnim afirmacijama. Da, jeste da je potrebno malo truda I vremena praktikovanja afirmacija da bismo dobili kontrolu nad svojim mislima; ipak, nagrade su zapanjujuće. Prošlost nema nikakvu moć nad nama. Čak ni problemi nemaju nikakvu moć nad nama. Naša moć leži u mislima koje biramo da mislimo danas. Setite se, postoji beskraj mogućnosti za dobrobit ispred nas.

Mi možemo misliti srećne misli. Mi možemo misliti pozitivne misli. Mi možemo reći: Da! Ja to mogu! Mi možemo misliti misli koje nas čine da se osećamo radosno. Možemo naučiti da mislimo isključivo o svemu dobrom što postoji na ovom svetu. Možemo podići svoje misli. Možemo dan pozdraviti sa osmehom. Možemo svetu dati do znanja da smo srećni što smo živi. Možemo na svakom ćošku ispoljiti svoju zahvalnost. Možemo voleti svoja tela. Možemo biti svoj najbolji prijatelj. Svojim delima bićemo primer svojoj deci. Samo posmatrajući nas, svoje roditelje, oni će naučiti kako da kreiraju srećan I ispunjen žviot.

Naša nagrada je da dan po dan posmatramo kako se naši životi pretvaraju u radosna, puna ljubavi, zdrava, bogata, fantastična iskustva. I to će trajati do kraja našeg života na Zemlji. I zato istrenirajte sebe da mislite misli koje vas teraju da se osećate dobro. Na taj način uvek ćete kreirati svoj život iz radosti I u radosti. Radost uvek donosi još više stvari koje nas raduju.

Afirmišite: Ja sam jedini mislilac u svom umu; I ja biram da mislim radosne, srećne, pune ljubavi, pozitivne misli 24/7. Ja volim život I život voli mene.

 

1 Comment

  1. Dragisa Kostic

    Sigmund Frojd je zapazeni psihoanaliticar,dosad po meni neprevazidjen.

Leave a Comment