Luiz L. Hej - Ti imaš prijatelja

Prijatelji mogu biti produžetak ili zamena za porodicu. U svima nama postoji velika potreba da svoja životna iskustva delimo sa drugima. Kada se pustimo u prijateljstvo, ne samo da više naučimo o drugima, već i o sebi.

Odnosi su naša ogledala. Ono šta privlačimo uvek reflektuje ili naše osobine koje imamo, ili verovanja koja imamo u vezi odnosa sa drugima. Stvari koje ne volimo kod svojih prjijatelja su takođe refleksije ili onoga šta radimo ili u čega verujemo. Ne bismo mogli privući takve ljude da oni nisu komplementarni sa nama I našim životom.

Kada veza između dva prijatelja zahladi, možemo se osvrnuti na negativne poruke iz detinjstva da bismo shvatili zašto. Na primer, ako imamo prijatelja koji je nepouzdan I lako nas izneveri, mi se moramo okrenuti ka sebi. Mi moramo uvideti gde smo sami nepouzdani I kada mi izneverimo druge. A onda, moramo prirediti mentalno spremanje kuće I ukloniti sve negativne poruke I naučiti da sebe prihvatimo kako bi mogli prihvatiti I druge.

Nema poente da trčimo naokolo pokušavaajući da iscelimo sve naše prijatelje. Mi ne možemo prisiliti druge da se menjaju. Mi im možemo ponuditi pozitivnu mentalnu atmosferu gde imaju mogućnostt da se promene ako to žele, ali mi to ne možemo učiniti za I umesto drugih ljudi. Svaka osoba je ovde da bi radila na svojim lekcijama, I ako ih mi popravimo umesto njih, oni će samo nastaviti dalje I ponoviti istu stvar, jer nisu odradili ono što su trebali, za sebe.

 

photo by: tylercreatesworlds
photo by: tylercreatesworlds

 

Sve što možemo učiniti jeste da ih volimo I pustimo da budu ono što jesu.

Evo par afirmacija za jačanje prijateljstva:

Ja volim I prihvatam sebe, I ja sam magnet za prijatelje.

Ja verujem sebi, ja verujem životu, I ja verujem svojim prijateljima.

Voleti druge je lako kada volim I prihvatam sebe.

Čak iako napravim grešku, moji prijatelji mi pomognu da prevaziđem to.

Moja ljubav I prihvatanje drugih kreira dugovečno prijateljstva.

Leave a Comment