Džon Holand - Šta vam znače sva ova negativna blebetanja?

Počnite da verujete u SEBE!

7 Načina da se osećate moćnijim, sada.

 

Postoji toliko mnogo stvari koje govorimo, radimo I mislimo, a koje nas sprečavaju da budemo moćna bića I u potpunosti ostvarena. Često sebe odgovorimo od nečega I razmišljamo o tome da odustanemo, a da nismo ni pokušali. Ovo je još jedno od mnogih negativnih razmišljanja koje nam oduzima moć. Koliko puta ste otišli na razgovor za posao govoreći sebi: Ni najmanje se ne nadam da ću dobiti ovaj posao! – ili ste bili ubeđeni da ćete pasti na ispitu pre nego što ste uopšte započeli.

Već znate za zakon privlačnosti: život prati misao. Da li stvarate negativne ishode kao rezultate vaših strahova I uslovljavanja iz prošlosti? Sve se svodi na to koliko zaista verujete u sebe I u svoje samovrednovanje. Važno je da sebe vidite kao pobednika.

Lila je bila jedna od mojih studenkinja u Los Anđelesu pre nekoliko godina, I u toku jednog mog seminara, rekla je svojoj koleginici kako je užasava strah od neuspeha I sputava ceo njen život. Volontirala je u lokalnoj TV stanici ne samo da bi se edukovala, već I u nadi da bi jednog dana postala TV režiser. Uživala je da bude na snimanjima, radeći sa kamermanima I osobljem produkcije, pomažući im da sklope I rasklope setove za snimanja, učeći sve što je mogla o režiranju.

Kada je Lila govorila o svom poslu na TV stanici, mogli ste čuti strast u njenim rečima, a njena duša bi se prosto zapalila. Ona je većinu svog vremena posvetila toj TV stanici, ali se nije kajala. Bila je srećna radeći ono što voli, I biti u okruženju kreativnih ljudi. Kada se približio kraj njene četvrte godine kao volontera, osetila je da je spremna da preuzme posao producentovog asistenta. U tom trenutku to mesto je bilo otvoreno za nove kandidate. Prijavila se za posao, I priložila svoj CV projekata na kojima je do tada radila.

Nekoliko dana kasnije, primila je poziv u kojem su je obavestili koliko su bili oduševljeni njenim radom I pozvali su je na intervju. Ponudili su joj posao. Bila je puna elana i spremna da posao krene da radi već sledeće nedelje. Njen elan je kratko trajao jer su njen um I ego započeli unutrašnji dijalog kako bi je odgovorili od tog posla. Nije slušala razloge niti intuiciju, ali je ego ipak dopirao do nje I podvlačio joj se pod kožu. Kao da je njen um poludelo trčao naokolo, blebetao I skakao sa misli na misao, vrteo se bez kontrole, ostavljajući je da se oseća zbunjeno I zapanjeno. Počela je da ubeđuje sebe kako nikada neće moći da obavlja posao tako dobro da bi opravdala njihova očekivanja. Živela je u stanju straha od neuspeha. Nikada nije sebi dala ni šansu da istraži I ispolji svoj kreativni potencijal.

 

photo by: artgerm
photo by: artgerm

 

Nažalost, ljudi koji pristaju na manje, obično to I dobiju. Njeno negativno stanje ju je savladalo, I ona je izabrala posao koji joj je delovao bezbedno, a ne onaj koji joj je bio najstrastveniji I najzanimljiviji. Nedavno sam se čuo sa njom I rekla mi je da se lagano vraća na svoje kreativno Ja, I da vredno radi na svom reprogramiranju I saznavanju gde se tačno desio uzrok svega toga u njenom životu. Reprogramirala je svoj um sa pozitivnim mislima I vizualizacijama, I rekla mi je da će se uskoro prijaviti za novi TV posao. Priznala mi je da s’vremena na vreme, negativne misli ponekad izađu na površinu, ali je sada razvila veštine koje ih sprečavaju da je zatoče.

Evo 7 koraka koji će vam pomoći da se oslovbodite od sindroma: Ja neću uspeti.

 

1. Radite na tome da otpustite svoja prošla verovanja, strahove, I odustajanja. Počnite da imate pozitivne razgovore sa sobom.

2. Počnite da verujete zašto nešto možete, umesto zašto ne možete.

3. Ostanite fokusirani na svoje ciljeve I motive.

4. Pišite sva svoja iskustva u dnevnik. Izbacite ih iz glave.

5. Mislite o sebi kao o pobedniku umesto kao o gubitniku. Jednom kada vi poverujete u sebe, iznenadićete se koliko će drugi početi da veruju u vas. Zapamtite ovu izjavu: Mi vaspitavamo druge kako da nas tretiraju, načinima na koijm sami sebe tretiramo.

6. Verujte u uspeh. Kada počnete da verujete da možete uspeti, iznenađujuće je kako vaš um počne da konta rešenja za uspeh. Neuspeh vam se neće ni motati po glavi.

7. Vizualizujte I osetite sebe u uspešnom ishodu, kako živite život koji znate da volite.

Sve što možete da radite jeste da svakoj prilici date svoj najbolji pokušaj!

2 Comments

  1. stoja

    Hvala na fantasticnim tekstovima,na vido klipovima i na vama tako divnim.Volim vas.

Leave a Comment