Luiz L. Hej - Otpustite svoje strahove

Verujte moći unutar vas.

Strah se širi našom planetom. Svaki dan ga možemo videti na vestima. Strah je naš nedostatak vere u sebe, I zbog toga, mi ne verujemo životu. Mi ne verujemo da smo zbrinuti na višem nivou, I zato smatramo da moramo kontrolisati sve na fizičkom nivou. I naravno da ćemo onda osećati strah jer mi nismo sposobni da kontrolišemo sve u našem životu.

Poverenje je nešto što naučimo kada želimo da prevaziđemo strahove. To se drugačije naziva ‘skok vere’ I poverenje u našu unutrašnju Moć koja je konektovana sa Univerzalnom Inteligencijom. Setite se, moć koja nam omogućava naš dah jeste identična Moć koja je stvorila Univerzum.

Vi ste jedno sa svim Životom. Što više volite sebe I verujete životu, to će vas Život više voleti, podržavati I voditi. Možete verovati u ono što je nevidljivo, umesto da verujete isključivo fizičkom, materijalnom svetu. Ne kažem da ne činimo ništa, kažem samo da kada bismo imali poverenja, išli bi kroz život mnogo lakše. Moramo poverovati u to da se o nama stara, iako fizički ne kontrolišemo sve što se dešava oko nas.

Strah ograničava naš um. Ljudi gaje toliko straha da se ne razbole ili da ne ostanu beskućnici, ili gomilu drugih stvari. Bes je strah koji je postao mehanizam odbrane. On nas štiti, ali ipak, bio bi mnogo moćniji kada bismo prestali da vrednujemo strašne situacije u svom umu I volimo sebe kroz strah. Mi smo centar svega što se dešava u našem životu. Svako iskustvo, svaki odnos, jeste ogledalo mentalnog obrasca koji gajimo u sebi.

Jedna od mojih omiljenih spisateljica, Suzan Džefers, ima fantastični CD koji se zove Oseti strah, ali svakako učini to. U njemu ona izjavljuje: Ako svako oseća strah kada u životu pristupa nečemu nepoznatom – a ipak, toliko ima onih koji ipak to učine uprkos strahu – onda moramo zaključiti da strah nije problem. Dalje nastavlja I kaže da istinski problem nije strah, već način kako mi gledamo na taj strah.

U svakom momentu vi imate izbor ljubav ili strah. U momentima straha, ja se setim sunca. Ono uvek sija čak iako ga na neko vreme oblaci mogu zakloniti. Baš kao I sunce, Jedna Beskrajna Moć večno sija svoje svetlo na nas, iako oblaci negativnog razmišljanja mogu privremeno zakloniti taj sjaj. Ja biram da se setim Svetlosti. I vi možete isto. Osetite se bezbedno u Svetlosti. Kada strahovi nadođu, izaberite da ih vidite kao oblake na nebu koji prolaze, I pustite ih da idu svojim putem.

 

photo by: niconoff
photo by: niconoff

 

Afirmišite: Ja nisam moji strahovi. Za mene je bezbedno da živim bez da se čuvam I branim u svakom momentu. Kada se osetim uplašeno, ja otvaram svoje srce I dopuštam ljubavi da razvodni sve.

Ljubav je suprotna od straha. Što smo više voljni da verujemo I volimo ono ko zapravo jesmo, to više privlačimo te kvalitete u svoj život. Kada smo u vrhuncu osećanja kada smo zaista uplašeni, zabrinuti ili uznemireni, zar nije zapanjujuće kako sve krene po zlu u našem životu? Isto je I kada zaista volimo sebe. Sve prosto krene da se zaleće u pobedničkom duhu, I dobijamo zeleno svetlo I slobodna parking mesta. Ustanemo ujutro I dan teče predivno.

Mi moramo voleti sebe da bismo se postarali za sebe. Mi moramo učiniti sve što možemo kako bismo ojačali naša srca, naša tela I umove. Moramo se vratiti ka unutrašnjoj Moći, pronaći dobru duhovnu konekciju, I zaista poraditi na njenom održavanju.

Evo neke od mojih omiljenih afirmacija za oslobađanje od straha. Probajte ih:

Ja sam voljna da otpustim strahove.

Ja živim I krećem se u sigurnom svetu.

Ja sebe oslobađam od svih destruktivnih sumnji I strahova.

Ja prihvatam sebe I kreiram mir u svom umu I srcu.

Ja se izdižem iznad misli koje pokušavaju da me razljute ili uplaše.

Ja sa lakoćom otpuštam prošlost I verujem procesu života.

Ja sam voljna da se oslobodim potrebe za ovom zaštitom.

Ja sam sada voljna da vidim jedino svoju veličanstvenost.

Ja imam moć da pravim promene.

Ja sam uvek božanski zaštićena.

I tako I jeste!

1 Comment

  1. DenVik

    Ja volim sebe i prema tome zaslužujem sve gore navedeno 🙂

Leave a Comment