Abraham-Hiks - Osećate se kao na početku svog života u svojim 70-im?

Abrahamova mudrost na temu realnosti starosnih doba.

Ja sam u svojim sedamdesetim godinama, I postoji dosta stvari koje više ne radim, a koje sam radio kada sam bio mlađi, međutim, ja se ne osećam mnogo drugačije nego kao većinu svog života. Izgledam drugačije, to je sigurno, ali se ne osećam drugačije. U skorije vreme, primećujem kako ljudi poklanjaju mnogo pažnje na ‘godine’ I na ‘starije’. Komičari na televiziji bez pardona, beskrupulozno potenciraju bolesti ‘starih ljudi’, da to već počinje negde da utiče na mene.Verujem da imam mnogo srećnih I potencijalno produktivnih godina ispred sebe, ali počinjem da se osećam loše, čak depresivno, zbog svojih godina.’


Abrahamov odgovor: Nama je veoma smešno kada jedno Večno Biće priča o kratkoći života, ali naravno, mi shvatamo da vi ne vidite sebe u punom, širem pogledu kao što vas mi vidimo. Svesnost koju najveći broj ljudskih bića ima o sebi proteže se obično od ulaska u ovo fizičko telo, do fizičkog izlaska iz njega; I što duže žive, misleći da se približavaju tom izlasku, to se više osećaju neprijatno. Kada bi samo znali da je taj izlazak, još jedan ulaz, njihov nemir bi bio zamenjen predivnim osećajem Večne avanture.

Dok namerno posežete za mišlju koja vam više prija, vremenom ćete uspeti da usaglasite vibraciju svog fizičkog bića sa svojom Širom Perspektivom. I dok to radite, linije vašeg fizičkog izlaza postaće mutne I nebitne, dok će vaše šire, Večno Ja doći do izražaja. Kada ste radosno fokusirani u svom sadašnjem trenutku vremena – I dopuštate da širi deo vas teče kroz vas u potpunosti, I istražujete ga zbog zlatnih, dragocenih životnih iskustava – sva osećanja nedostatka će nestati dok vaša Večna priroda dominira. Vaš sadašnji momenat će biti toliko prijatan I primamljiv da nećete imati vremena niti interesa da čežnjivo gledate u prošlost, niti da osetite nedostatak budućnosti. Počećete da prepoznajete da će te biti živi, I da će te živeti živote večno.

Vi ne znate koliko ste zapravo stari.
Vi ne znate koliko ste zapravo stari.

 

Vi nemate pojma koliko ste samo stari. Međutim, osećate se kako se osećate, I jedini ste koji nešto mogu da učine povodom toga. A najbolji deo ove teme je taj, da I ne postoji nešto što možete da učinite – u smislu akcije – da biste to promenili. Ne možete to promeniti tako što ćete zahtevati podešavanja u ponašanju drugih ljudi, niti tako što ćete kalendaru okrenuti leđa. Međutim, možete pronaći način kako da priđete svojim godinama na način koji vas spaja sa poravnanjem vaše Šire Perspektive; a kada to učinite, ne samo da ćete se osećati bolje istog momenta, već će I ostatak vašeg iskustva biti ispunjen čudima I oduševljenjem.

Leave a Comment