Luiz L. Hej - Ne brinite, budite srećni

Koristite humor, mudro I sa ljubavlju.

Bez obzira šta vam život da, vi to možete preokrenuti u svoju korist.

Ja obožavam da se smejem! Ko još ne voli da se smeje? Kakogod, naš podsvesni um nema ni malo smisla za humor. Ako pravite šale na svoj račun ili sebe spuštate I mislite – Ma to je samo šala, ne znači ništa. Samo se zavaravate – vaš podsvesni um to sve prihvata kao istinu I tu misao kreira prema tome. I zato mi moramo naučiti da koristimo svoj humor mudro I sa ljubavlju.

U životu ima toliko mnogo humora da uopšte nije potrebno ‘spuštati’ neku osobu ili grupu ljudi. Čak I u humoru, mi se trudimo da doprinesemo da ovaj svet bude bezbednije mesto za živeti, I da u njemu bude još više ljubavi.

Baš zato što reči imaju moć, ja obraćam pažnju na njih I pažljivo ih biram. Ja znam da moje reči I misli oblikuju moj život, baš kao što grnčar oblikuje glinu u posudu, vazu, tanjir ili šoljicu za kafu. Ja jesam reči koje izgovaram I mislim. I zašto onda ne bi stvorila mesto u sebi za optimistične, pune ljubavi, radosne obrasce razmišljanja, da se mogu razvijati, uhvatiti korena I rasti? Smeh je odličan.

Pogledajte na predivne ljude u svetu koji šire radost. Ja se divim ljudima poput Lorete LaRoš (Loreta je poznati govornik I autor u polju samopomoći koja zastupa filozofiju da svemu u životu trebamo pristupiti sa dozom čistog humora) koja u svakodnevnim iskustvima vidi nešto zabavno I smešno.

 

photo by: tomscholes
photo by: tomscholes

 

U poslednje vreme najčešće afirmacije koje govorim ljudima jesu: Ne brinite, budite srećni! Pevač/tekstopisac Bobi MekFerin je imao pravu ideju kada je tu pesmu napisao pre mnogo godina. Bez obzira šta vam život da, vi sve možete preokrenuti u svoju korist.

Vi ste svetlost sveta. Pratite svoju unutrašnju zvezdu da sija I obasjava svet na vaš jedinstveni način. Vi imate prelepu dušu I spoljašnje telo, I ličnost. Ali vaša duša je centar svega. Vaša duša je deo vas koji je večan. Vaša duša ne može biti povređena niti uništena. Ona može biti samo još više obogaćena vašim životnim iskustvima, ma kakvi oni bili. Verujem da su smeh, igranje, i pevanje prirodni, normalni, spontani izrazi. I zato nemojte brinuti, već budite srećni, I igrajte svoj put kroz život.

Evo još nekoliko afirmacija koje će vas razvedriti:

Ja sam radosni povetarac koji ulazi u sobu.

Svaki put kada prođem pored ogledala, radosno se nasmejem lepoti predivnog bića koje vidim.

Harmonija I radost me danas okružuju. Moj dan je pun čuda.

Danas igram u ritmu beskrajnosti svega.

 

Leave a Comment