Loral Langermeier - Nastavite da verujete!

Verujte I napredujte.

Ne morate uvek sve kontrolisati.

 

Odrastajući na farmi, stekla sam obrazovanje šta mogu, a šta ne mogu kontrolisati. Farmeri rade skoro svaki dan u godini, u godišnjem ciklusu sadnje, obrađivanja I berbe. Oni se bude pre svitanja, I odlaze da obavljaju težak fizički posao. Ipak, uprkos činjenici da oni imaju moć da kontrolišu svoj raspored, imaju veoma malo sigurnosti kakav će biti rezultat.

Iako mogu donekle kontrolisati rizik, sa naukom I lekcijama koje su naučili od generacija pre njih, oni ne mogu ništa protiv Majke Prirode, insekata ili bolesti. Prosto, ne postoji sigurna karta za uspešnu berbu. Upravljanje rizikom kroz javna tržišta je za farmere jedini način da kontrolišu rezultat svojih napora. Oni koji misle da mogu kontrolisati svoj rizik tako što će kontrolisati okolinu, operišu pod vođstvom spoljnih okonosti, a ne unutrašnje sigurnosti.

Stres se javlja kada izgubite veru I zamenite je sa strahom. Ako imate vere, onda ste uvek sigurni, iako nemate kontrolu. Jedna moja kleginica došla je u hram kako bi održala inspirativni, motivacioni govor. Otišla je do menadžera kako bi mu dala svoj vizualni promo materijal. Rekli su joj da je njegova kacelarija na kraju stepeništa u glavnom holu, sa strelicom I znakom: Kontrolna Soba. Sama ideja da iznad hola postoji prostorija sa takvim natpisom, koja nadgleda celo svetilište, naterala ju je na smeh. Da li je ta kancelarija zapravo mesto sa kog se sva životna dešavanja upravljaju I režiraju – poput saobraćanih znakova? Ili tu možda stanuje čovek iza zavese, svemoćni Čarobnjak iz Oza, koji može da kontroliše sudbine? Naravno da ne, ali sama ta tabla, sa tim natpisom podstakla ju je na smeh.

 

photo by: vmaximus
photo by: vmaximus

 

Ideja nemanja kontrole, zapravo ne znači da odustajete od kontrole. Samo zato što želimo da popravimo ishod, ne znači da ne možemo upravljati rizikom I verovatnoćama. Na primer, ljudi koji se upuštaju u biznise bez predhodno potpisanih ugovora preuzimaju na sebe nepotrebne rizike. Još gore, oni dozvoljavaju nekom drugom, sudskom sistemu na primer, da bude onaj koji odlučuje o njihovoj sudbini. Ne volim da ishod svojih napora poveravam sudskom sistemu, i zato se postaram da sav moj biznis bude uredno potpisan I na papiru. Poverenje I izvesnost jesu dragoceni činjenici u mojoj Jednačini Energije, I oni moraju biti održavani I podržani sa rizikom kojim se upravlja.

Ako zaista imate vere, a ipak ishod nekog događaja nije onakav kakav ste hteli da bude…pa, onda znate da je taj ishod upravo ono što je I trebao da bude, a vaš cilj nije trebao da vam se desi. Zato što imam poverenje I sigurnost, ja ne dopuštam ishodima, ili kontekstima da me uznemire. Ja verujem, I ja nastavljam dalje napredujući.

Leave a Comment