Daren R. Veisman - Između Kamena i Teškog Mesta

Otkrijte odskočne daske života.

Pet esencijalnih aktova samoljubavi.

 

Na svom pisaćem stolu, u mojoj ordinaciji, imam teglu punu kamenja. Sva deca znaju, da kad završe svoju sesiju, mogu da izaberu po jedan kamičak za sebe. Međutim, pre nego što zarone svoje prstiće u teglu, kako bi pronašli svoj savršeni kamen za taj dan, ja ih uvek upitam jednostavno pitanje: ‘Kojih su to 5 najvažnijih stvari koje morate da radite, kako biste bili u svom najzdravijem i najsrećnijem izdanju?’ U zavisnosti od svog godišta, oni brzo pogledaju u ‘Listu linije života‘ (koju sam osmislio) i odgovore: ‘Voda, hrana, odmor, vežbanje, i posedovanje sopstvene moći!’ Svima im podelim najveće ocene i dopustim da izaberu po jedan od mnogih kamenčića iz tegle. To kamenje, su bukvalno odskočne stepenice ka uzdizanju svesti.

 

Ovaj ritual koji delim sa decom jača revolucionarni proces kroz koji emocionalno prolazimo, kako bi zadobili svesnost i postavili je u akciju. Svako od nas ima svoju sopstvenu, specifičnu stazu, ili progresivne načine sazrevanja, da bi na kraju postali osoba kakva želimo da budemo.

 

Aleks, radosni, srećni dečak, učenik prvog razreda osnovne škole, koga znam od njegovog rođenja, ima kući punu teglu kamenja koje je sakupio tokom godina. On više nema potrebu da gleda u moju listu, kako bi znao odgovor na pitanje koje su to najvažnije stvari koje moramo raditi kako bi bili srećni i zdravi. On to zna, i sposoban je da odgovori sa pouzdanjem i poverenjem, jasnoćom, i velikim osmehom na licu. ‘Voda, hrana, san, igra, i beskrajna ljubav i zahvalnost!‘ Kada je Aleks imao izazove u školi, ili kada mu se njegovo telo obraća fizičkim simptomima, sada smo u stanju da odredimo zdrav i pozitivan pravac za njega, kako bi se kretao napred. Promena isceljenja se desi istog momenta kada mi konstantno stvaramo sarađujuće napore, da saslušamo svoje telo, budemo otvoreni za svoja osećanja, živeći sa namerom.

 

Mogu da kažem, iz ličnog iskustva; ne rodi se svako sa ovim nivoom svesti. Kako god, bez obzira gde se nalazite, i onoga što ste već prošli, mesto na kojem treba da započnete je upravo ono na kojem se trenutno nalazite.

 

Ohrabrujem vas da priznate da postoji 5 osnovnih načina za vas da budete zdravi i srećni. Ja ih takođe zovem i 5 Esencijalnih Aktova Samoljubavi. Baš kao i Aleks, imajući u vidu ovo saznanje, vi premošćujete vašu perspektivu kada se nađete u burnim životnim preokretima.

 

Ključ je u upornosti, istrajnosti, i otvorenosti da promenite svoj pravac u datom trenutku. Bilo šta i bilo ko, ko vam u ovom trenutku, u vašem životu na bilo koji način izaziva emocionalne reakcije, drži odraz za vas, kako biste počeli da volite sebe bezuslovno. Napravite listu svega onog, ili svih onih koji vas na neki način emocionalno razdražuju, kako biste započeli svoj put namerne transformacije. To je put koji je jedinstven za svakog od nas, i kao rezultat, sama činjenica da priznajete sebi šta u vama okida vašu razdražljivost, je akt herojstva i emocionalne zrelosti.

 

Saznanje gaji u vama prihvatanje dublje svesnosti osećanja, koja ste nagomilavali u svom telu i umu. Ova osećanja su vaš feed-back mehanizam, koji vas obaveštava kada ste na svojoj svetoj stazi življenja svoje svrhe, ili kada ste skrenuli sa kursa. Važno je da zapamtite da koristite osećanja kao vaš feed-back mehanizam, radije nego kao identifikaciju onoga što vi navodno jeste, ili ograničenje onoga što je moguće.

Sve je moguće u beskrajnom univerzumu. Živeti sa namerom je ultimativni akt smoljubavi.
Sve je moguće u beskrajnom univerzumu. Živeti sa namerom je ultimativni akt smoljubavi.

Sve je moguće u beskrajnom univerzumu. Živeti sa namerom je ultimativni akt smoljubavi. To je proces, koji kroz vašu konstantnu konekciju sa sadašnjim trenutkom aktivira vašu volju, koja vas gura u pravcu želje vašeg srca.

 

Evo fantastične vežbe koju možete koristiti kada završite jedno poglavlje svog života, i odlučite da krenete u drugo:

 

1. Posmatrejte vaše telo i život tako što ćete primetiti i najsuptilnija osećanja nelagodnosti u momentu. Prigrlite ova osećanja sa Beskrajnom Ljubavlju i Zahvalnošću.

 

2. Zapitajte svoje telo kakvu emociju vam ispoljava kroz ovo osećanje. Prhvatite tu emociju sa Beskrajnom Ljubavlju i Zahvalnošću. Vidite tu emociju u svom umu. Bez obzira na misli koje se pojave, prihvatite ih sa Beskrajnom Ljubavlju i Zahvalnošću.

 

3. Osetite emociju u svom srcu. Bez obzira kakva vam se sve osećanja javljaju, prihvatite ih sa Beskrajnom Ljubavlju i Zahvalnošću.

 

4. Čujte emociju tako što ćete pojačati zvuk i čuti šta ta emocija želi da vam kaže. Bez obzira na njen glas, ili emociju koju vam izražava, prihvatite je sa Beskrajnom Ljubavlju i Zahvalnošću.

 

Ovaj proces će vam pomoći ne samo da cenite činjenicu koliko su međusobno povezane emocije sa svakim božijim iskustvom koje doživite u životu, već će vam i omogućiti i praktični alat sa kojim možete da balansirate i postignete harmoniju, fizičke obrasce, i obrasce odnosa, koji rezultiraju kao ishod i posledica. Ja sam sebe istrenirao da ovaj proces sprovodim u svom umu tokom čitavog dana. Omogućava mi, i čini me jačim, da živim svoj život sa namerom, radije nego sa reakcijom.

 

Kojih su to 5 najvažnijih stvari koje Vi možete da uradite, kako biste bili u svom najzdravijem i najsrećnijem izdanju, upravo sada? Na vas je red da izaberete kamen.

 

Leave a Comment