Loreta LaRoš - Hrabrost da budete srećni

Da li živite kao da vam je čaša do pola puna? Koliko ste svesni činjenice da ono što govorite direktno utiče na ishod koji dobijate?

Ako konstantno govorite o svom životu da se nikada ne osećate dobro, stvari nikada ne ispadnu onakve kakvim ih želite, ili vam ništa pozitivno ne dolazi u susret, velika je verovatnoća da ćete biti u pravu. Čak šta više, otišla bih tako daleko da bi rekla da treba hrabrosti da čovek bude srećan. Moja prababa Končeta, pretrpela je mnoge nepravde I tragedije za svog života, ali nije prolazio ni jedan jedini dan, a da ona nije izjavila kako je blagosovena izobiljem.

Možete izabrati da preuzmete sva svoja iskustva I da ih kanališete kroz sopstveni rijaliti šou koji je baziran na strahu I anksioznosti, ili o svim poteškoćama možete razmišljati kao o prilikama za kreiranje nečeg novog. Negativnost je kao velika crna rupa sa klizavim ivicama. Jednom kad u nju upadnete, treba mnogo truda kako biste se uspuzali natrag na površinu.

Mnogi ljudi vole tu sigurnost tame. Dakle, ako ste tamo dole, imaćete brojno društvo. Kakogod, kada odlučite da izađete natrag na svetlo, oni koji su vam pravili društvo neće vam pomoći. Oni su zaglavljeni u živom blatu I žele da I vi budete tamo.

 

photo by: tomscholes
photo by: tomscholes

 

Potrebno je mnogo umeća kako biste bili čuvar svojih misli, reči, dela; a obično ste prepušteni na milost i nemilost godinama uslovljavanja koja vas teraju da se ponašate kao da ste autpilot. Kada koristite fraze tipa: Kada bi samo.. Želim da… Ne mogu… vi poništavate mogućnost sadašnjeg trenutka. Zašto održavati poznatu prošlost, ili gajiti strah od budućnosti? Možda mislite da je lakše ostati u nesrećnom odnosu ili poslu, ili održavati navike koje vam nimalo ne služe, ali zapravo vi u tome ultimativno patite. U suštini, lakše je I potrebno je mnogo manje energije da se osećate dobro, nego da se osećate loše.

Razvedrite se ove nedelje:

Stiv Djobs je jednom rekao da je on svakog dana pitao sebe jedno te isto pitanje: Da Je danas moj poslednji dan na Zemlji, da li bi I dalje želeo da radim ovo što sam danas namerio? Probajte I vi da pitate sebe to pitanje. Možda vam upravo ono bude veliki poziv na buđenje.

Leave a Comment