Vejn Dajer - Da li starite ili trulite?

Nedavno sam učestvovao u intervjuu za dokumentarni film koji se bavi temom starenja. ‘Da li su šezdesete zapravo postale nove četrdesete?’ To me je podsetilo na jedan čas koji sam pohađao na fakultetu, gde smo istraživali teoriju da ono što verujemo u vezi starenja – naša očekivanja – će zapravo odrediti naša iskustva u budućnosti. Da li moramo prihvatiti razmišljanje da sa starenjem ruku pod ruku ide i trošnost tela i uma? Uvek sam govorio da nikada u životu neću dopustiti da stara osoba uđe u moj život. Što znači da ne verujem u ‘razmišljanje starenja’.

Iako sam prelazio kroz mnoga tela – beba, mališan, dete, tinejdžer, mladić, sredovečni muškarac, i stariji čovek – moj duh se nije promenio ni za nijansu. Podržavam svoje telo i negujem ga tako što vežbam; um negujem tako što čitam i pišem; a svoj duh negujem tako što znam da sam deo Božanskog izvora sveopšteg života. Ne programirajte sebe da se slamate dok starite, zajedno sa mislima koje vas ubeđuju da je raspadanje neizbežno.

Ne programirajte sebe da se slamate dok starite zajedno sa mislima koje vas ubeđuju da je raspadanje neizbežno.

8-og oktobra, jedan od mojih najvećih uzora u životu će proslaviti njen 85-i rođendan. Prelepa, živahna, puna duha, mudra, i dovitljiva Luiz Hej. Luiz je slavila savoj život počevši od svojih četrdesetih, kada je po prvi put otkrila da misli zaista mogu promeniti naš život. Mi smo svi konektovani sa Izvorom beskrajne ljubavi unutar kojeg možemo izlečiti sopstvene živote i pomoći drugima da učine isto. Luiz podučava ‘rad sa ogledalom’ – da uvek u sebe gledate sa ljubavlju i zahvlanošću. Da dajete od sebe, da uvek idete u napred, da volite život, da učite, da rastete – ovo je Luizin plan i program za dugo i divno iskustvo ovde na ovoj planeti Zemlji. Sa svojih skoro 85 godina, Luiz je u punom vrhuncu aktivnog i vitalnog života, koji dolazi od toga da ste puni nade, zahvalni i spremni da se nasmejete.

 

Srećan ti rođendan, Luiz, i još mnoge da proslaviš!

Leave a Comment