Sonja Šoket - Da li se vaš život raspada?

Neka Duh oživi vašu varnicu.

Novi vodič ka radosnom življenju.

 

Pre nekoliko meseci zatekla sam se u hotelskoj sobi, u San Dijegu, nako što sam celi dan držala seminar nekoliko stotina ljudi. Umorna i spremna da se opustim, odlučila sam da naručim rum-servis i da pogledam neki film. Nakon što sam pregledala ponudu za neki ‘lak i zabavan’ film, konačno sam se odlučila za romantičnu komediju ‘Moj život u ruševinama‘.

 

Ceo film je bio baš simpatičan, ali glavna junakinja je ostavila veliki uticaj na mene zbog životnih borbi i izazova kroz koje je prolazila. Džordžija, mlada žena grčko-američkog porekla, živela je u Grčkoj i radila kao turistički vodič, i bila je veoma isfrustrirana i nezadovoljna životom. Njeni prijatelji su joj govorili da je to zbog toga što je izgubila kefi, grčka reč za duh. Za njih, to je bio očigledan razlog njene mizerije, i razlog zbog čega ništa u njenom životu nije izgledalo kao da funkcioniše. Da bi stvar bila još gora, nijedan događaj niti osoba nisu uspevali da poprave njeno raspoloženje. Bilo je na Džordžiji da sama ponovo otkrije svoju magičnu moć, svoj kefi. U suprotnom, njen svet bi ostao bez boja, bez inspiracije…i najverovatnije bez ljubavi. Jedino je ona mogla da povrati svoju unutrašnju varnicu i da se povrati na tok života.

 

Kao i većina holivudskih priča, i ova ima srećan kraj. Džordžija uspeva da se ponovo konektuje sa svojim duhom; i shvata da njen život ponovo ima duboko značenje, smeh i ljubav. Te noći, otišla sam na spavanje srećna i sa olakšanjem. Još jedna osoba koja je našla svoj duh – pa makar i na filmu – znači jedna manje nesrećna osoba na svetu. Jeeej!

 

Film me je podsetio da gubljenje kontakta sa svojim duhom nije tako neuobičajna stvar. Čak šta više, to je jedan od najučestalijih problema od kojih ljudi danas pate. U mojih 35 godina karijere kao profesionalnog intuitivnog savetnika i učitelja, na ovakve slučajeve sam nailazila mnogo puta.

 

U mojim sesijama jedan na jedan, kao i na časovima koje predajem, blisko sam radila sa hiljadama muškaraca i žena po celom svetu. I danas, konstantno nailazim na divne, ljupke, darežljive individue koje se osećaju potpuno izgubljeno, nemoćno, srušenih iluzija. Ali ipak, većina njih zna duboko u svojim srcima da postoji i drugi način da se živi.

kako se vratiti u život?
kako se vratiti u život?

 

Ponovno konektovanje sa našim Božanskim Ja

 

Svi mi želimo da se uspešno suočavamo sa izazovima, da razočarenje prihvatimo sa stilom, da se osetimo uzbuđenim zbog neke bitne svrhe, i da živimo po vodilji intuitivne mudrosti. Mi želimo da budemo više spontani i bezbrižni – da se smejemo i pevamo naglas, i da plešemo sa zadovoljstvom. Želimo da otvorimo svoja srca, ostavimo strahove iza nas, i da pronađemo autentični mir bez obzira šta se dešavalo oko nas. Jednostavno rečeno, baš kao i Džordžija, mi želimo da povratimo svoj kefi i zatražimo pravo na svoj Duh.

 

Međutim, koliko god hteli značajni duhovni prelom, koliko god žudeli da upoznamo naše Božansko Ja i da otkrijemo našeg intuitivnog genija, mi i dalje ne činimo posvećenost koja će osigurati naš uspeh. Mi želimo darove, ali se ne posvećujemo praktičnom radu koji je neophodan da bi ih dobili..zato ostajemo zaglavljeni na jednoj takčki – obeshrabreni više nego ikad. Kada je reč o nemoći, mi smo kao izlog-šoperi na Medison Aveniji, koračajući, puni žudnje, mi gledamo u beskrajne mogućnosti koje svetlucaju pred našim očima, a koje nam ne pripadaju.

 

Verujem da je razlog za ovu frustraciju i duhovni imbalans taj, da se mnogi od nas trude da naprave energetsku promenu isključivo kroz intelektualna sredstva. Mi pravimo grešku tako što mislimo da ako znamo nešto, da je to ekvivalent integracije i prihvatanja mudrosti u naše biće. Drugim rečima, mi znamo mnogo o moći Duha, ali je zapravo nikad ne iskusimo. I to ne možemo postići samo kroz intelektualne napore. Zapravo, mi ne možemo iskusiti moć Duha kroz intelekt (ego) ni na koji način. To je jedino moguće kroz duboku, namernu, svakodnevnu praksu konektovanja sa Duhom.

 

Ovo je najautentičnija, dugotrajna moć koju imamo u životu. Mi ne možemo kontrolisati spoljašnji svet, ali uz pomoć moći Duha, mi možemo stvoriti osećaj svrhe unutar nas koja donosi duboku satisfakciju i lični mir – bez obzira šta se događa oko nas.

 

Vaše opredeljenje za Duh nad egom, vam omogućava duboko usađeni, stabilni osećaj zaštite i bezbednosti. Opušta vaš um, olakšava vašem telu, i otvara vaše srce. Konekcija sa Duhom obnavlja vaše samopouzdanje, opušta vašu anksioznost, oslobađa vas od želje da kontrolišete sve u vašem životu. Sa tako velikim teretom van svojih ramena, vi zapravo možete po prvi put da počnete da osećate vašu intuiciju (glas vašeg Duha), koji je u početku ekstremno suptilan – a kada ste pod velikim stresom, lako ga i ne čujete. Sa intuicijom kao čvrstim temeljem vašeg života, vi se konektujete sa najdubljom, najautentičnijom istinom vašeg bića, i sećate se ko ste onakve kakve vas je Bog stvorio da budete: savršeni, lepi i celoviti.

 

Sama činjenica da ste kliknuli na ovaj tekst da ga pročitate je snažna indikacija da na nivou duše, vaša želja da se povežete sa moći vašeg Duha je sada u potpunosti sazrela u vama. Ovo je uzbudljiva prekretnica za vas, jer ne samo da ste u svojoj potrazi za vašim Duhom, već je i vaš duh takođe u potrazi za vama. On vas priziva natrag ka vašoj istinskoj moći. Ona je vama potrebna, a svetu ste potrebni vi da je dajete od sebe.

 

Leave a Comment