Latam Tomas - Da li posedujete ‘Mama Sjaj’?

Pitanja I odgovori sa Latam Tomas

Kako definišete Mama Sjaj?

Mama Sjaj je specifična energija koja  isijava i preplavi ženu koja je srećna, zdrava, I koja se oseća ispunjeno u svom životu. Ja taj sjaj povezujem sa životnim izborima koji su poravnati sa Dobro-Biti, što se može potvrditi u očima koje prosto sijaju, u sjajnoj koži, I sjajnoj kosi. Pre svega, Mama Sjaj jestje stav koji jedna osoba poseduje, način na koji se nosi – neko ko poseduje sopstvenu neustrašivu moć I ženstvenost, I koja prigrli fantastičnost majčinstva.

Spomenula si da tvoja trudnoća nije ni po čemu ličila na one opisane u tradicionalnim knjigama. Na čega tačno misliš?

Pa, moja trudnoća je bila drugačija na mnoge načine – pre svega, nikada nisam iskusila jutarnje mučnine, ugojila sam se samo 6 kg( a moja beba je po rođenju imala 3,200 kg) I imala sam gomilu energije I kreativne moći. Takođe, hranila sam se veganskom ishranom koje većina knjiga osuđuje kao lošu za trudnice, međutim, moja veganska ishraha uparena sa mojim joga vežbama činila me je da se osećam I izgledam najbolje što mogu. Imala sam brzi, prirodni porođaj, I sa svojim sinom sam odšetala natrag kući u roku od 6 sati nakon porođaja – to je bilo nadrealno. Ni u jednom momentu nije postojao trenutak straha – moja babica je verovala u mene I ja sam se osećala kao da mogu postići šta god poželim.

Šta te je inspirisalo da napišeš knjigu Mama Sjaj?

Osećala sam se obaveznom da je napišem jer u vreme svoje trudnoće nisam imala nekog ko bi mi pomogao I posavetovao, I bukvalno sam usput sama kapirala kako stoje stvari. Ja ne želim samo da se žena oseća podržanom I moćnom, već I inspirisanom da preduzme zdrave korake akcije u svom životu I da napravi izbore koji su poravnati sa pozitivnim setom verovanja. Ja želim da promovišem zeleni način življenja, I da sa ljudima podelim malo drugačiju priču – priču koja nije bazirana na strahu, već onu koja se obraća modernim ženama koje žive u velikim gradovima, kao I u predgrađima, kako bi se osvrnule na sve aspekte načina na koji brinu o sebi u svom životu.

Za one žene koje pokušavaju da zatrudne, šta je tvoj glavni predlog?

Prestanite da pokušavate, I počnite da budete. E sad, šta mislim pod tim? Prokreacija, kao I bilo koji drugi prirodni proces, ne zahteva razmišljanje, planiranje, niti strategiju. Zaista, stvar nije u tome da planirate svoj seksualni život oko svoje ovulacije; stvar je u tome da sa svojim partnerom dosta vežbate, I imate gomilu dobrog seksa regularno – kao dobru osnovu da još više pojačate svoju plodnost. Sa koncepcijom o tome da ključ nije u kontroli, već u predaji, u otpuštanju, I u tome da budete prijemčivi –  što se dešava samo od sebe kada se opustite I zaboravite na ishod svega, a fokusirate se na to da budete prisutni u sadašnjem momentu. Prigrlite seksualnost I zabavite se!

 

photo by: fernandophoto
photo by: fernandophoto

 

Koji su to blokovi temeljci jedne uspešne trudnoće?

Oni obuhvataju:

1. Detoksikaciju pre začeća

2. Zdravu ishranu baziranu na biljkama, sirovu hranu koju sam u svojoj knjizi opisala kao Hranu koja Sija, za vaše optimalno zdravlje.

3. Jogu ili neko drugo dinamično kretanje koje podržava vaše zglobove, mišiće I potrebe vašeg tela koje se konstantno menja.

4. Vežbanje uma u vidu meditacije, ili vođenja dnevnika, kao I praktikovanje afirmacija, koje nam pomaže da razvijemo alate koji nam pomažu da uhvatimo korak I izađemo na kraj sa majčisntvom I porođajem.

5. Sjajno Vreme – to je vreme u kojem se fokusiramo isključivo na sebe. Upravo tako. Budite sebične, nagradite se dugim kupkama, masažom, idite kod frizera na feniranje, ili kod kozmetičarke da vam sredi nokte… Opuštanje I dekompresija omogućava nam da redukujemo stres, a činjenica da sebe stavimo na prvo mesto je veoma bitna stvar koju učimo u trudnoći.

 

Latam Tomas je ekspert velnesa I edukator ishrane koja je bazirana na biljkama, I pokretač je novog talasa materinskog pokreta. Ona spaja jaz između optimalnog velnesa, spiritualnog rasta, I radikalne brige o sebi. Latam Tomas postaje vrhovni guru kada je u pitanju moderni, holistički način življenja za žene u toku trudnoće I dalje.

Leave a Comment