Džo Dispenca - Treba vam nova realnost?

Kako da stvorite novo, zapanjujuće Ja.

Gajenje vaše unutrašnje bašte.

Osim svog značenja koje ima na Tibetanskom, Meditirati, na Sanskritu znači gajiti sebe. Ja specijalno obožavam ovu definiciju zbog njenih metaforičnih mogućnosti koje nudi – na primer, baštovanstvo ili agrokultura. Kada gajite zemljište, vi uzimate tvrdu zemlju koja je zapuštena ležala neko vreme I vi je rastresete sa ašovom I ostalim alatkama. Vi izložite novu zemlju I nutriente, I olakšavate semenu da izraste u biljku, I nežnijim korenćićima da ojačaju. Kultivisanje zemljišta će verovatno od vas zahtevati I da uklonite biljke od prošle sezone, I postarate se da nema korenja koje je zaraslo, kao I da sklonite svo kamenje koje je prirodnim procesima provirilo na površinu zemlje.

Stoga, biljke od prošle godine mogu predstavljati vaše kreacije iz prošlosti koje su proizašle iz vaših misli, dela, I emocija, koje definišu vaše staro, poznato Ja. Korenje bi moglo označavati decenijama ukorenjene stavove, čvrsta uverenja ili precepcije koje imate o sebi koje značajno umanjuju vaše napore, koje niste primetili jer ste bili suviše zaokupljeni drugim stvarima. A kamenje može predstavljati vaše mnogobrojne slojeve ličnih blokada I ograničenja (koje vremenom, prirodno izađu na površinu I blokiraju vaš rast). Sve njih morate zbrinuti da biste imali mesta da zasadite novu baštu u svom umu. U suprotnom, ako biste posadili novu baštu ili usev bez prikladne preparacije, imali biste veoma mali prinos.

Ja se nadam da ćete shvatiti da je prosto ne moguće stvoriti bilo kakvu novu budućnost kada ste ukorenjeni u prošlosti. Morate raščistiti stare ostatke iz bašte (svog uma) pre nego što možete gajiti novu sebe sađenjem semenja novih misli, ponašanja, I emocija koje kreiraju novi život.

 

kako da stvorite novo JA?
kako da stvorite novo JA?

 

Druga ključna stvar je to da se osigurate da se ovo ne desi pukom slučajnšću: ne govorimo o biljkama u divljini, čija razbacana semenja rastu divije na zemlji, I čiji se mali procenat napuni plodom. Sasvim suprotno od toga, da biste kultivisali morate doneti svesne odluke – kada da obradite zemljište, kada da sadite, šta da sadite, kako će svako posađeno seme rasti u harmoniji sa drugim, koliko vode I đubriva da miksate…Planiranje I pripreme su esencija uspeha vaših useva. Ovo zahteva našu dnevnu posvećenost i pažnju.

Slično tome, kada govorimo o nekome ko gaji slične interese za neku temu, mi kažemo da je ta osoba pažljivo istražila tu oblast. Takođe, kultivisana osoba je neko ko je pažljivo izabrao čemu da se izloži, I ko zna gde da sakupi znanje I iskustvo. I opet kažem, ništa od ovoga nije urađeno na blef, I ništa nije prepuštano slučajnosti.

Kada gajite bilo šta, vi tražite da ste vi ti koji kontrolišete. I to je potrebno kada menjate bilo koji deo sebe. Umesto da dopuštate stvarima da se razvijaju prirodno, vi se mešate I svesno preduzimate korake kako bi redukovali verovatnoće I neuspehe. Svrha svega toga je bogata berba. Kada kultivišete novu osobu u meditaciji, bogati prinos koji žudite da stvorite jeste vaša nova realnost.

Kreiranje novog uma je poput gajenja bašte. Manifestacije koje proizvedete iz vaše bašte uma biće baš kao usevi iz zemlje. Odlično namireni.

Leave a Comment