Stiv Čendler - Kako stvoriti svetski prosperitet?

Ja iskreno verujem da to možemo postići, jedna po jedna osoba. Znam da vam ovo možda zvuči naivno, dok široke mase mnogih nacija svakodnevno premeštaju gomile I gomile pozajmljenog novca u krug, franatično pokušavajući da zadrže svoje bogtastvo itok novca.

Kako jedna osoba može uticati na ovo?

Nedavno mi je jedan moj klijent rekao za jednu osobu. Jednu osobu koja je donirala novčanu sumu u njegov mali fakultet na srednjem zapadu. To je bio anonimni keš poklon od 100 miliona dolara. Da,da, dobro ste pročitali, 100 miliona dolara.

Stiv Džobs je bio jedna osoba, a pogledajte samo koliko veliko bogatstvo I radna mesta je stvorio. Isto tako I Mark Zukerberg sa svojim Facebook-om. On je isto jedna osoba, jedan običan štreber u svojoj studenstkoj sobi, koji je kreirao internet mrežu za svoj koledž preko koga bi se studenti povezali online.

Kreativnost.

Jedna žena koju poznajem, predivna glumica, moga je dovveka biti samo to – glumica, ai uemsto toga, ona se posvetila misiji da pouči žene kako da budu zapanjujuće fit I zdrave uz pomoć muzike I umetničkog plesanja na šipki. Šeila Keli, sada poseduje čitav pokret koji se zove Sfaktor.

Iako Sfaktor sada zapošljava na stotine I stotine ljudi a služi hiljadama ljudi, Šeila Keli započela je sve od nule. Od ničega. A sada ima sve ovo.

Šeila je takođe samo jedna osoba.

 

photo by: m0thyyku
photo by: m0thyyku

 

I ja takođe plaćam mnogim trenerima, dizajnerimma, planerima događaja, avio kompanijama, računovođama… Ja im plaćam novac, I doprinosim njihovom prosperitetu. Ja sam u stanju da ovo radim zato što semoje knjige I seminari prodaju. Čak šta više, moje knjige se prodaju I u Kini. Kina me plaća za to. Kina plaća jednu osobu.

Naša vlada pozajmljuje novac od Kine samo da bi održala kamate sa ineteresom van kontrole duga. Ali ja ne pozajmljujem od Kine; novac koji mi Kina šaje je za posao koji sam obavio.

Ja ne dugujem Kini ništa. Ja sam jedna osoba.

Vi ste takođe jedna osoba.

Mislim da jedna po jedna osoba može stvoriti svetski prosperitet.

Ja sam spreman da počnem.

 

Leave a Comment