Leci - Uvek Postoji

Uvek postoji nešto čega možeš da se setiš u svome detinjstvu, što uvek u tebi izaziva sreću i osmeh. To su oni trenuci, koje uvek možeš da prizoveš i probudiš u svome biću, i da se osećaš kao da si dotakao vrh sveta. To su iskrice savršeno čiste svetlosti, radosti i ljubavi. Ako ti se desi da ti um pravi neke zavrzlame, i sprečava tvoje srce da bude radosno, seti se tog uzvišenog i svečanog trenutka svoga detinjstva, i tada ćeš automatski biti sreća i radost. Razoružaćeš svako nepotrebno osećanje sa čistom vibracijom radosti.

Leci

6 Comments

 1. Siniša

  Javna ispovest II Deo

  Moj duhovni put

  ……. Započeo je krajem 80-tih intresovanjem za „onostrano“ i tajne Akaše…, analizama horoskopa i sl. U jednom periodu, među poznanicima, važio sam za vrsnog poznavaoca horoskopskih znakova.

  Nakon čudesnog noćnog energetskog iskustva, a posle raskida duuuge ljubavne veze, krstio sam se 1992 godine i istu proveo u „vojnički“ i „početnički“ predvidivim koracima kanona crkve ….

  1997 započeo je životni ciklus posta (sva četiri godišnja) i trajaće, za to sam jedino siguran, do kraja ovoga života. Pošto mi je mama te godine obolela od raka dojke (i 15 godina posle, nakon 8 operacija, hvala Bogu živa je, veliki borac …), pojačano se okrećem Bogu i molitvi , ali sa ofanzivom koja se tek osećala u vazduhu …

  Vetar promena je dolazio ….

  2000-te zapadam u kontradiktornu situaciju, nešto poput za mene svetog Serafima Rouza (ko je pravoslavne vere, za njega je sigurno čuo). Sa jedne strane, prava navala fenomenalnih MONAŠKIH knjiga, na moju sasušenu, žednu dušu …

  Redom su ispijani: DOBROTOLJUBLJE, KAZIVANJE JEDNOG BOGOTRAŽITELJA, POUKE SV. ISAKA SIRINA, POLJSKI KRINOVI, LESTVICA OD SV. JOVANA LESTVIČNIKA, POUKE SVETIH OTACA, ŽITIJA SV. SERAFIMA, SV. MATRONE, SV. KSENIJE, SV. JOVANA ŠANGAJSKOG, i mnogeeee druge knjige! O knjigama Svetog nam Vladike Nikolaja, da Vam i ne pričam ….

  Hteo sam da se zamonašim, iskreno ću Vam priznati……

  U trenutku kada sam kao sinusoida dostigao najvišu amplitudu iliti lepše rečeno svoj zenit, kao šamar je delovala pouka koju sam dobio od „svog Internet duhovnika“ oca Aleksandra, tada starešine crkve Sv. Georgija na Bežanijskoj kosi …. U trenutku kada sam radeći u Beogradu, u toku svakodnevnog putovanja iz Pančeva, neprekidno tvorio Isusovu molitvu (brojanica je uvek bila moj brat) prevedeno na svakodnevni žargon, poslao mi je poruku „Oladi malo čoveče. Ti živiš u svetu, a ne u manastiru. Imaš porodicu, ne ide to tako, ……..Drž se ti struke i firme gde radiš, i smanji malo doživljaj“.
  Da skratim, kontradiktornosti, ime ti je Siniša …..

  Tada su na mala vrata moje duše, skoro istovremeno zakucale i dve male, zelene knjižice od dr. Ljubiše Stojanovića, čoveka iz Novog Sada, koga bi sada u najkraćem okarakterisao, kao tragača za svim nepoznanicama naših iluzija, stremljenja ……!
  Knjige, „Mesta moći“ i „Sveta znanja“ uz mali priručnik o putu ka prosvetljenju, kako se i danas zove seminar, kome nikada nisam prustvovao, a koje isti već dve decenije vodi ….

  Zamislite ortodoksnog pravoslavca, koji želi da se zamonaši, a istovremeno započinje sa dugim meditacijama i vizuelizacijama …. koje će nakon pola godine intenzivnog rada na sebi, dovesti do trenutka kada u predelu „trećeg oka“ iliti čeone čakre vidi blještavu svetlost i osetiti TUNEL EFEKAT brzog galaktičkog voza !!!!

  Uhhhh, banuo tehnički diša, pitao šta radim, a ja kao iz toba PREDMER I PREDRAČUN radova za toplovod!

  Moram da Vas napustim!

  Nastaviće se ……

  • Čitam ovo što si napisao Siniša, i razmišljam.
   Kako je Bog naš stvaralac nesagledivo velik i moćan, sa takvim istinskim znanjem, koje je svo prožeto ljubavlju.
   Stvorio nas je i osposobio, da svako na drugačiji način gleda ovaj svet, i korak po korak sagledava i sledi svoj put, na toliko mnogo različitih načina.
   A… opet… svima je jasno, bar mnogima, da svi vode do jednog cilja, ka Bogu, Božijem Izvoru.

   Ja sam imala potpuno različito polazište i različit put duhovnog saznavanja, a opet evo susreli smo se, kao i svi ljudi ovde na sajtu, da se udružimo i obodrimo uzajamno, jer nam je jasno da istom idemo.
   Koji krugovi iskustava i osveščivanja istine i ljubavi, koja je u nama i samo čeka da je otkrijemo.

   Sve je tanji veo, koji je prekriva…

   Nekada nam iskustva izgedaju neshvatljiva, ali sve ima takvu svrhu i vođstvo, kao što je tvoje iskustvo sa ocem Aleksandrom…sve da bi bio doveden za nešto, što je došlo na red, jer je sazrelo…

   Oduševljava me život, kako napravi obrte, koji toliko imaju svrhe i smisla…
   ma…Život je najveće …..čudo…Božije…

   Puno te pozdravljam Siniša.

  • Siniša, zamolila bih te da nešto više kažeš o svom iskustvu, tunel efekat.

   Hvala unapred.

 2. jamina pavlov

  ….Sinisa ….legenda,ma necu da komentarisem…cekam nastavak….sa nestrpljenjem 🙂

 3. Siniša

  Biću vojnički kratak Leci

  Mislim da su mnogi od Vas, a ti 100%, doživeli i mnogo jače i više …

  Sedeo sam u lotus meditativnom položaju (meditirao sam nekih pola godine pre toga) ….

  Šetao sam se od čakre do čakre, pokašavajući da vizealizujem, tj. osetim svaku (posle ili pre toga, ne sećam se više, sledile su i Teslina meditacija, kao i još neke)…

  A, onda u jednom momentu sam osetio (to se sve događalo velikom vrzinom i nekontrolisano) veliku toplotu u predelu čeone čakre (doduše prijatnu) ….

  Za toplotom je usledilo blještavo svetlo koju sam potpuno bezbedno posmatrao u iz čeone čakre, a onda sam velikom brzinom (pri tome sam osećao krevet ispod sebe) počeo da “tutnjim” kao super voz (zaista, bila je velika brzina) kroz neki tunel (tako mi je nekako izgledao, zato sam ga ja nazvao tunel efekat) …..

  Ma kakav Japanski super voz, ovo je bilo ihhhhhhhhhhhhhhhhh

  Iza svake krivine “tunela” (kao da sam jurio kroz svoje krvne sudove, recimo …) nazirala se blještava svetlost, koja mi je i osvetljavala put, iako Ja nisam ništa kontrolisao, već se samo prepustio ….

  Zamisli Leci da se voziš sa bobom četvercom, da te sada ovog trenutka neko ubaci i prepusti doživljaju ….

  Ono najjače sledilo je na kraju …. Nakon jurnjave ka svetlosti, velikom (to ne mogu tačno da opišem rečima) brzinom izleteo sam bukvalno u zvezdano nebo !!!!!!!

  E, tu sam se Leci uplašio, moraš da razumeš Leci, da kao što pevaju Novi Fosili, Bilo mi je prvi put …….

  I zadnji do danas, jer sam po izlasku iz tunela i osećaju da sam negde u kosmosu, OTVORIO OČI i time naglo prekinuo, eto, NEŠTO ….

  Nedelju dana posle me je bolela glava i to poprilično ….

  Zato sam odlučio da prekinem (to je bilo decembra 2000-te godine) sa “putom ka prosvetljenju” i odmah se vratio proverenoj Isusovoj molitvi …..

  Meditiranju sam se vraćao često od tada, ali nikada više tako “žestoko” kao te 2000 -te!

  Pozdravlja te Cile (tako me je zvala tetka Rada iz dvorišta moje bake, koja me je naučila da proričem sudbinu iz karti …… )!!!!

 4. Divno iskustvo Siniša, bez obzira što si progledao, ha ha ha …

  Da to što si radio na svakoj čakri, to je bio jedan od pokretača za takvo iskustvo…

  Verovatno i sam znaš da je to bilo astralno putovanje, a glavobolja je jer je svetlo prvi put obasjalo takvom silinom čakru…ovo je fenomenalno iskustvo, ne bi se ništa loše desilo i da si nastavio ali razumem… bilo mi je prvi put…

  Ovo mi je fascinantno, astrologija, pa gledanje u karte.
  Da li si sebi nekada gledao?

  E ja sam baš navalila da te ispitujem, a ti reci što želiš.

  Pozdravlja te Slavko, tako sam se trebala zvati da sam bila muško, kada sam se rodila u Žablju jednog prolećnog aprila

  Moj tata Vlada je morao da prihvati ovu činjenicu i često me je za života zvao sine…eh!

Leave a Comment