Leci - Svet Sreće i Radosti!

Ljudska duboka težnja je da je stalno srećan i zadovoljan! Svako od nas želi biti srećan i zadovoljan, i to je normalno i prirodno.

Sa druge strane, čovek se identifikuje sa mnogim vrednostima u drugim ljudima, njihovim životima i celokupnim svetom oko sebe. Takođe se identifikuje sa svojom prošlošću i težnjama budućeg vremena, u kojem konačno treba da bude savršeno srećan. Ono što čoveka dodatno zbunjuje je i  njegova iluzija o odeljenosti od Božije tvorevine.

U svemu ovome, vođen umom, koji se odelio od svoje Božanske prirode i kroz misli želi gospodariti ljudskom istinskom prirodom, bićem. U ovom vremenu sveopšteg Buđenja, čovek se sve više okreće ka svom unutrašnjem biću i tu traži odgovore.

Možemo pomoći sebi tako što ćemo prihvatiti onako kako jeste i ne boriti se protiv toga, ne prepuštajući se raznim emocijama, koje bi još više dezorijentisale stvarnost koju gledamo i situaciju koju doživljavamo. Posmatranje bez ikakvog učestvovanja je dragocena preoruka!

Takođe je od neprocenjive vrednosti, da jedan deo svoje svesnosti uvek zadržimo u sebi u našem telu i budemo svesni toga.

Ovo nam neće smetati da budemo prisutni i u spoljašnjem svetu, čak šta više će nam pomoći da mirnije i jasnije vidimo stvarnost i događaj pred nama. Bićemo opušteniji i pribraniji.

Taj deo svesnosti koji osećate u sebi, to malo energetsko polje u vašem tela, je u stvari vaš kontakt sa istinskim bićem u sebi. To je konstantna i neprekidna svesna spona izmešu Bića i fizičkog sveta. Pomaže vam da imate svesno povezan energetski pristup unutrašnjim uvidima Bića, zbog čega ćete izoštrenije videti, čuti, rasuđivati i lako prihvatati kako jeste.

Biće vam jasno zašto vam se nešto dešava, jer se identifikujete sa Bićem a ne sa umom, koji je divan i potreban, ali ograničen u svojoj prirodi i pun buke, misli.

Sve ovo vodi dubljim i jasnijim viđenjima unutar nas, što nas sve više i više približava istinskoj prirodi Bića, koja je sama sreća i radost!

4 Comments

 1. Mare

  Kad god se potrudimo da se u toku dana ”spustimo u srce” zaista osetimo neku radost, neki mir, drugačije vidjenje… Srce je mirna luka, puna ljubavi! 🙂

  • Mare baš mi je drago što razmenjuješ samnom svoja otkrića, to je divno!
   Divno si to rekao, predivno. U srcu je taj energetski prostor u kome obitava naše Biće, koje je samo ljubav i sve!
   Hvala ti Mare!

 2. Mare

  Hvala vama Leci! 🙂 Izmedju ostalih i vi ste uticali da se pokrene moja potraga! Mislim da da jedan od dobrih načina da povratimo pozitivno stanje upravo to – smirivanje i svesno prebacivanje u srce. Lepo ste rekli da je um predivan i mi ga volimo i prihvatamo, ali je i bučan. Kada sa strane posmatramo auto put, vidimo da non-stop projuri neki automobil. Tako se i u umu non-stop stvara neka misao, što prijatna, što neprijatna. Neka njih tu, neka jure. Mi ćemo se umiriti i otići u srce. Vi divno kažete – budimo svesni i prisutni! Budimo prisutni upravo srcem. Neka to bude prisustvo srca. 🙂

  • Mare, super poređenje, “kao auto put”” Upravo tako, prolaze i prolaze, a mi u miru i tada nam ništa više ne treba, jer sve dobijamo iznutra.
   Prijatno je sa tobom pričati. Hvala ti puno!

Leave a Comment