Vina - Šta ste danas učinili?

Šta ste danas lepo učinili za svoje telo? Evo ja sam upravo napravila jedan smuti u mom blenderu sa dve narandže, pola cvekle, jednom jabukom i malo lana. Pijem i razmišljam: ovo nije dovoljno. Džabe ti i zdrava ishrana, i koješta ako nemaš zdrave misli. Pozitivne misli ostatak dana. Šta mi vredi radosna energija koju sam upravo unela u organizam, ako ostatak dana provedem namrgođena, i u nekim razvodnjenim emocijama?

Džabe sve ako su nam misli zagađene i ako to dopuštamo i ne radimo ništa da bi to promenili. Ono što mislimo, mi živimo. I zato učinite nešto sada, ovog momenta! Promenite ploču u glavi i okrenite sve na pozitivno, neka čaša bude, od sada, do pola puna, a ne prazna. I nije bitno šta je bilo pre pet minuta, i koliko duboko ste pali. Bitno je sada.

Evo ja na primer, jutros u šest sati ujutro, našla sam snage u sebi da hejtujem moju mamu jer sam mislila da mi je popila svu kafu iz ‘moje’ kutije. Kako li je samo mogla?? Moju kafu! Moju omiljenu, koju samo ja pijem, i ona to zna, ali ipak je sve popila, iako je znala da ustajem rano i da mi treba kafa, i kako je uopšte mogla pogaziti taj sveti gral nas kafaroša i bez najave me staviti ‘na suvom, i da sad moram ovako šlognuta da se oblačim i idem u prodavnicu??? Verujte mi na reč, bila sam toliko besna, da mi je sve puhtalo iz ušiju! Koliko samo snage, i motiva za bes, tako rano ujutro… Sramota 😀 Na kraju mi se i Ivan počeo smejati i zezati me da se ponašam kao ogorčena baba, i nasmejan otišao da kupi kafu.

Ali to je bilo jutros, od tada sam promenila hiljadu lica, i uradila milion kreativnih stvari, da se sada osećam super, i zaboravila sam na taj ‘incident’. A mogla sam još uvek biti ozlojeđena, i namrgođena. I celu stvar preuveličati do nebesa, i pridodati još hiljadu epiteta i događaja iz prošlosti kada me je sve neko iznervirao, i svaki put kada sam kmezila zbog nečega. Stvar je izbora. Stvar je da smo svesni i da mi kontrolišemo svoje emocije, misli, dela. Mi imamo izbor da budemo žrtva ili kolovođa svog života. Lepše je biti kolovođa. Čovek je onda slobodan, a sloboda uvek prija. Pa čak i u takvim sitnicama.

 

photo by: r_sraven
photo by: r_sraven

 

Preispitujte sebe u toku dana kad god se setite, koliko dopuštate pozitivne energije, i koliko ste nasmejani, koliko su vam opušteni mišići na čelu i licu. I znajte da se sve ama baš sve računa. Sve gradi vašu vibraciju, svaka misao, svaka reč, svaki put kad zakukate sebi ili drugima, to sve univerzum čuje, i ne preskače ništa. I onda nam dostavlja samo još više stvari zbog kojih ćemo kukati. Moramo biti kompletni tokom celog dana. Znam da je ne moguće ne napraviti ‘grešku’, ali većina vremena se broji. Ono što mislimo većinu vremena, mi postajemo.

Inače, optužila sam mamu ni krivu ni dužnu, na kraju je ispalo da sam sama popila sve, i ne primećujući da kafe nestaje… Hahaha da se čovek smeje sam sebi od sopstvene gluposti :d

13 Comments

 1. Lida

  Zaista vrlo lep tekst, hvala! Ulepsala si mi dan 🙂 <3

 2. Bjelajac Gordana

  Znala sam da Leci nije popila!

 3. Vina

  heheheeh nije nije… 🙂 Protekle dve nedelje sam popila tonu čaja i kafe zbog grla, da nisam ni primetila… Leci nastradala 😀

 4. maja

  Eto, malo upadnemo pa malo plivamo,malo plutamo ,leskarimo bezbrizno pa se onda opet malo “pracakamo”…Malo nas nose struje, neki put upadnemo u sopstvenu mrezu, nekad nam prija da plivamo a nekad ,… Ali bitno je da znamo da smo u svemu tome samo posmatraci (Mooji to lepo objasnjava)

 5. najzad

  Ljubac za tebe i da ga odmah predas dalje dragoj Leci.
  Slicnu sam situaciju imala danas i potpuno sve razumem.
  Sve je dobro i dobro se svrsi. 😀 Volim vas. 😀
  Mame su divne i uvek pune neizmerne ljubavi!

 6. jovanajovana

  joj Vina,divna si! kako si iskrena i slatka :-)!

  ja kada se nadjem u situaciji da se svadjam sama sa sobom i tako krenem negde da idem,pa stanem,pa napravim ‘ljutu’ facu, sednem na stolicu na kraju,prekrstim ruke,napucim usta,i iz srca kazem jer shvatim “razmazena sam,pa sta ?!”
  i bude mi smesno
  jer sam srecna sto sam razmazena,
  znaci da puno zelim u ovom zivotu
  i da puno vec imam 🙂
  ako je moja sestra uzela moj novi duks,
  moj je duks ali moja je i sestra 🙂
  sta je vaznije?!
  naravno moja sestra i moze da uzme bilo sta,jer je ona samo moja rodjena sestra 🙂
  uvek se toga setim kada pobesnim na sekund u takvoj situaciji a i toga da smo malo razmazene nas dve 🙂 :-*:-*:-*

 7. jamina

  Vina duso,prelepa prica,hvala sto si iskrena sa nama,nasmejes nas,poucis,nateras nas da se prepoznamo i identifikujemo,na kraju svako me se desi,ali bar jednom ako ne vise puta slicna situacija,samo treba biti iskren,sa sobom,biti svestan…nista vise ne treba,odmah se posle prepoznavanja situacije ,covek bolje oseca VOLIM VAS 😀

 8. Suzi

  He,he, bas dobro, Vina. Odlicno si opisala jos jedan ‘film’ u kome smo svi, bar ponekad, igrali.
  Postoji jedno mocno pitanje, na koje nam je ukazao E.Tol, za te situacije, kada pocinje da nam se podize poklopcic na cajniku(bes) u glavi, ‘ DALI JE SVE BAS TAKO’ , kako smo ga u tom trenutku procenili 😉 . A postoji i blaza forma ‘MOZDA’ je ili nije tako 😉 .
  Svakako je odlican lek pokusaj da se stane i mirno posmatra iz SADA.
  Pozdrav

 9. honey bee

  Samo da vam se od srca zahvalim sto postoji ovaj sajt i sto nesebicno delite svoje znanje i radost sa nama. Ja vas svakodnevno citam, i iznova i iznova slusam Vinine video klipove. Trudim se da budem radosna, zahvalna, cesto pisem afirmacije. Verovatno sam negde podsvesno prihvatila i zavolela sebe, jer sam resila jedan veliki izazov sa kojim sam se mucila godina. Na mom licu vise nema ni jedna akna 🙂
  Hvala vam :-*

Leave a Comment