Vina - Počisti sve!

Nova godina je krenula. Nova šansa, nove prilike da se ostvarimo, da načnemo more kreativnosti koje je u nama. Fantastična misao!

Jedan mali (ali značajan) savet: Ja recimo radim posao na kompjuteru. Obožavam svoj kompjuter. Volim ga i on ima svoje ime. Zove se Pegasus. Da, kao mitološko biće, leteći, beli konj, srebrnih krila. Zahvalna sam na njemu. Moj komp je moj oltar, i naš odnos je besprekoran. On uvek savršeno radi, nikada me nije izneverio. Šaljem mu konstantno pozitivnu energiju, i blagosiljam ga svakog trenutka, za sve što mi je do sada dao da na njemu ostvarim (ok. priznajem, ponekad tresnem tastaturu i zapretim monitoru, al to je sve deo života :).

Da izgradim ovaj prelepi sajt koji danas imamo. Da editujem svoje videe, fotografije, da pravim svoje grafike, da saznam brdo informacija i stupim u kontakt sa mnogim divnim ljudima. Koliko je samo stvari koje su obogatile moj život! A ko je zaslužan – moj Pegasus! 🙂

Zato, kao što čistimo svoje ormane s’vremena na vreme, i izbacujemo stvari koje su iznošene ili ih više ne želimo, tako je isto bitno, da očistimo i svoj kompjuter. Pogotovo, pogotovo vi koji radite svoj posao na njemu, i provodite po ceo dan radeći na kompjuteru. Svi ti folderi, kojekakva dokumenta, slike, filmovi, programi, fajlovi, gifovi, ideje, beleške, mail-ovi, igrice… sve to se nagomilava vremenom, i stvara zakrčenje u vašem životu. Identično kao i fizički pretrpan orman koji se nalazi u vašoj sobi.

Vaš desktop je vaše trenutno stanje misli. Neka uvek bude čist, raskrčen od nebitnih informacija, i stvari koje vam ne trebaju. Da možete kada sednete za njega, da kreirate slobodno, bez gubljenja vremena na kojekakve gluposti. Da vam misli budu čiste, da se ne prekida nit kreativnosti, i da tačno znate gde se i šta nalazi na vašem kompjuteru, unutar vaših foldera. To je sve odraz vas samih. Vašeg stanja i misli.

Znači, unutrašnjost vašeg kompjutera, njegov sadržaj apsolutno ogleda vas. I ne biste verovali šta se sve za kratko vreme može nagomilati u njemu.

Probajte ovo i videćete kako ćete se bolje i sveže osećati!

Dok prebacujete fajlove u smeće, afirmišite pozitivne misli, zahvalite se na svemu, i pripremite se za novo, još bolje, interesantnije. Za nove projekte i knjige koje ste isplenirali da ćete pročitati, informacije koje ste poželeli da naučite.

Ovo j moj desktop 🙂

 

Screenshot
Screenshot

 

 

7 Comments

 1. danijela dany

  Super je slika!

 2. Siniša

  Jel to tepih persijaner?

 3. Mira Purhmajer

  E, da znaš Vina, sad šaljem link ovog tvog teksta svim kolegama s posla, u nadi da će prestati da ostavljaju svoje ikonice kada sednu za moj komp… Najbolje volim kad sednem za svoj komp i vidim da je “neko jeo iz moje činijice, neko sedeo na mojoj stoličici i neko i dalje spava u mom krevetiću!”… I onda ih još iz pristojnosti pitam smem li da obrišem to što su sejvirali na moj desktop ili im treba! Ili kad me optuže da sam sebična i da ne dam svoj kompjuter!!! Aman, ljudi, počistite za sobom, bar kada radite na tuđem sokoćalu!!!!
  Moraću i ja svom da dam neko lepo ime, ne može da škodi… Hvala puno na ideji, Vina! :*

 4. Lana

  Nesto ne razumem. Ako ja zelim da odem na skijanje sa svojim partnerom i radim vizualizacije tog dogadjaja, moze li to da se obistini, ali na los nacin. Ja sada nemam novca za skijanje, a nemam ni vremena zbog posla. Sta ako ja dobijem otkaz na poslu, neko mi umre pa dobijem novac, neko nasledstvo,i na taj nacin dobijem skijanje? Mene strah zakona privlacnosti, tj nacina kako ce se nesto ostvariti

 5. fenix

  Svojim strahom privlacis strasne stvari.
  Ako imas strah ( tj otpor) prema zakonu privlacnosti , ili prema bilo cemu – najbolje za tebe je da zaboravis na to , i da se fokusiras na one stvari od kojih nemas strah , tj u kojima uzivas i koje cine da se dobro osecas.

  Kad se sloze kockice mozda ces i promeniti neke stavove iz straha u ljubav, ali najbitnije da o tome ne razmisljas , vec samo oonome sto te makar malo raduje, a pogotovo o onome sto bi te puno obradovalo.

  Uostalom prva činjenica kod zakona privlacnosti ( i svih drugih zakona) je da nije uopšte bitno da li ti u taj zakon verujes, zakon uvek i bez izuzetka deluje.

  Zato ako mozes fokusiraj se samo na ono sto te u potpunosti i bez ikakvih strahova uveseljava, nadji nesto lepo da ti otvori vrata izobilja univerzuma.

  jer ti ne zelis da ides na skijanje radi same te radnje, vec zbog osecaja srece koji bi tada osetila. Budi srecna unapred i bez obzira i onda ce sve biti jos bolje i bas kako treba da bude.

  Afirmacija : Sve se uvek odvija u moju najvecu korist. Ne moram da znam na koji nacin , ali znam da se sve uvek odvija tako da sam apsolutno zadovoljna.

Leave a Comment